Dieter Zetsche: Turizm endüstrisindeki iflas dalgasına karşı uyarı

banner113

TUI denetleme kurulu başkanı Dieter Zetsche, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a yaptığı söyleşide turizmde durumun çok zor olduğunu ve bazı iflasların yaşandığını, iflasların daha da artacağını söyledi.

banner114
TURİZM 28.09.2020, 11:56 28.09.2020, 12:25 Taşıma Dünyası
Dieter Zetsche: Turizm endüstrisindeki iflas dalgasına karşı uyarı

TUI denetleme kurulu başkanı Dieter Zetsche, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a yaptığı söyleşide turizmin zor bir dönem yaşadığını ve iflasların yaşandığını, iflasların daha da artacağını söyledi.

TUI denetleme kurulu başkanı turizm endüstrisindeki iflas dalgasına karşı uyardı

Uzun yıllar Mercedes-Benz'in ana şirketi Daimler AG’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan 1953 Türkiye doğumlu Dieter Zetsche, "Alman turizminde durumun kötüye gittiğini" söyledi.

Zetsche: "Mart ayında turizm sektörü kısıtlandı; TUI satışları 20 milyardan sıfıra düştü, korona’nın destinasyonlarda daha az tehditkar olduğu dönemlerde büyük bir iyimserlikle satışlara devam ettik. Şimdi işler tekrar değişti, ülkeler arka arkaya kapanıyor. Bu durumda TUI’nin yönetimi zorluklarla karşı karşıya: TUI devlet yardımı aldı ve krizden çıkmak için mücadele veriyor. Zor süreç yaşanıyor” dedi.

Zetsche, insanlar seyahat etmek istiyor, ülkeler riskli bölgeler listesinden çıkarılınca, büyük miktarda rezervasyon yapılıyor, ancak seyahat uyarısı olduğunda iptaller başlıyor. Zetsche, krizin "kararlı, doğru politikalar uygulayarak, süreci atlatacağımıza inanıyoruz“ dedi. Zetsche, “Ancak krizin ne kadar süreceğini bilmiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159