Kuzey Ege’nin Tatil Cennetleri: Gökçeada Ve Bozcaada

Prontotour’un Kuzey Ege turu ile doğa, tarih ve gurme lezzetler seyahat tutkunlarını bekliyor.

banner114
TURİZM 18.07.2018, 16:47 18.07.2018, 17:01 Taşıma Dünyası
Kuzey Ege’nin Tatil Cennetleri: Gökçeada Ve Bozcaada
“Dünyayı Bir Bilene Sor” mottosuyla yurtdışı turlar düzenleyen Prontotour, “Yurtiçini de Bir Bilene Sor” diyerek Kuzey Ege’nin cennet adaları Gökçeada ve Bozcaada’yı seyahatseverlere sunuyor. Bir tarafta tarihi, doğası ve sakinliği ile Gökçeada, diğer tarafta turkuaz denizi, renkli sokakları ve otantik yaşamıyla Bozcaada… Tatilciler, çoğu zaman seçim yapmakta zorlandıkları bu iki rotayı Prontotour’un Kuzey Ege turuyla tek seferde keşfediyor. Prontotour’un Kuzey Ege turunda adaların yanı sıra Antik Çağ izlerini taşıyan Assos ve görkemli tarihiyle Çanakkale de görülecek yerler arasında bulunuyor. 

Tarihin Gururlu Tanığı: Gelibolu
Kuzey Ege turunun ilk durağı olan tarihin derin izlerini taşıyan Gelibolu Yarımadası… Anadolu topraklarında yaşayan insanlar için önemli bir dönüm noktası olan ve Çanakkale Destanı’nın yazıldığı bölge, gezginleri adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor. Kilitbahir Kalesi, Şehitler Abidesi (Mehmetçik Abidesi), Kabatepe, 57. Alay Şehitliği, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Sargı Yeri, Tabyalar, Conk Bayırı gezdikçe o dönemi hissedeceğiniz tarihi mekanları oluşturuyor. Çanakkale Savaşı’ndan kalan yüzlerce izin yanı sıra Türk, Avustralya, İngiliz, Fransız askerlerinin mezarları ve anıtları da bu bölgede bulunuyor.

Güneşin En Güzel Battığı Yer: Gökçeada
Ege Denizi’nin masmavi sularının fonda olduğu, muhteşem doğa manzaralarını misafirlerine sunan Gökçeada (İmroz); farklı kültür ve medeniyetlerin etkileriyle muhteşem bir kültür mozaiği barındırıyor. “Güneşin Battığı En Son Yer” olan İmroz’da muhteşem günbatımı seremonisi eşliğinde yenilen akşam yemeği seyahatseverleri büyülüyor. Türkiye’nin en batı noktası olan ve 2011 yılında dünyanın ilk ‘Cittaslow’ (sessiz şehir) adası unvanını kazanan Gökçeada, doğal yaşamının zenginliğiyle öne çıkıyor. Denizi, tarihi ve doğasıyla misafirlerine keyifli bir tatil imkanı sunan ada, organik lezzetleriyle de gurme damaklara hitap ediyor. 

Kuzey Ege turu kapsamında Dereköy, Tepeköy ve Zeytinliköy ziyaret edilecek yerlerden bazıları... Günümüzde hala tarihi yapısını koruyan Zeytinliköy bozulmamış taş sokakları ve eski Rum evleriyle tanınıyor. Zeytinliköy’de adanın en eski kilisesi olan Agios Georgios Kilisesi’ni ziyaret edip, adaya özgü ve Türkiye’nin her tarafına ün salmış dibek kahvesi, Baba Hristo’nun sakızlı muhallebisi, keçi sütünden dondurmayı deneyimleme şansına sahipsiniz. Gökçeada’da ziyaret dilecek bir diğer köy de Tepeköy. 600 yaşın üstünde olduğu tahmin edilen çınar ağacı ile misafirlerini karşılayan Tepeköy, onları büyüleyecek güzelliğe sahip bir yer olarak dikkat çekiyor. Baba Yorgo’nun yerel içeceklerini tanıyıp, Meryem Ana panayırının yapıldığı köy meydanında kısa bir tur atarak hoş vakit geçirmek mümkün. Gökçeada’da uğranılacak bir diğer yer ise Türkiye’nin en büyük köyü unvanına sahip olan Dereköy. Terkedilmiş hissi yaratan, sakin sokakları ve evleri ile dikkat çeken köy, günümüzde hala açık olan iki farklı kilisesiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Ayrıca Dereköy’de tarihi çamaşırhaneyi de görebilirsiniz.

Prontotour’un Kuzey Ege turu denizin keyfini çıkarmak isteyen tatilcilere de hitap ediyor. Tertemiz suya sahip olan Aydıncık ya da diğer adıyla Kefaloz Plajı’nda verilen serbest zamanda denize girerek Ege’nin serin sularında eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, uygun olması halinde tuz gölünde çamur banyosu yapmak da mümkün. Gökçeada’dan dönüşte Çanakkale Boğazı kıyısındaki şehir merkezinde yapılacak panoramik turda; Çimenlik Kalesi, şarkılara konu olan Aynalı Çarşı, saat kulesi ve kordon görülecek yerler arasında. Bu sırada Truva filminde kullanılan tahta atla fotoğraf çektirme imkanına da sahipsiniz.

Doğal Film Platosu: Bozcaada
Gökçeada’nın ardından görülecek bir diğer yer de özellikle son yıllarda adını sıkça duyuran Bozcaada. Tarihi evleri, plajları, üzüm bağları, doğal havası ve filmleri ile ün yapmış Bozcaada Türkiye’nin üçüncü büyük, Ege Denizi’nin de Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası konumunda bulunuyor. 

Renkli sokaklara sahip Bozcaada, doğa harikası kumsalıyla meşhur Ayazma Plajı, rüzgar gülleri, şarap fabrikası ve tarihin izlerini taşıyan kalesiyle görülecek Ege adaları arasında. Özellikle Rum evlerinin görüntüsüyle, mavi ve beyazın ağırlıklı olduğu Bozcaada sokakları adeta bir film platosunu andırıyor. Butik cafeler, yerel lezzetlerin olduğu restoranlar ve hediyelik eşya dükkanları ziyaret edilip harika vakit geçirilecek mekanlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca Ege mutfağına özgü reçeller de diğer bir tadımlık ayrıcalık olarak gurme gezginleri bekliyor.

Antik Güzel: Asos
Kuzey Ege’nin en güzel denizine sahip olan ve Antik dönem kalıntılarıyla dikkat çeken Assos, tur kapsamında ziyaret edilecek yerler arasında. Antik güzel Assos’ta; akrapol, Athena Tapınağı, surlar, sarnıçlar, banyo odaları, halk evleri, agora ve Anadolu’nun etkileyici nekropollerinden biri bulunuyor.
Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı varsayılan Kaz dağları eteklerinde yer alan Yeşilyurt Köyü son yılların en gözde beldeleri arasında yer alıyor. Bu bölgede verilen serbest zaman ile gezginler dünyada oksijen oranının en yoğun olduğu alanlarda temiz havaya doyarak unutulmaz anlar deneyimliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159