Turizmciler EMITT’te buluştu

banner113

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 19’uncu kez kapılarını açtı. EMITT, 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde, turizmin çeşitli paydaşlarının yer aldığı 71 ülkeden 4 bin 500’ü aşkın kurum ve kuruluşu ağırladı.

banner114
TURİZM 26.01.2015, 13:02 26.01.2015, 13:11 Taşıma Dünyası
Turizmciler EMITT’te buluştu
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 19’uncu kez kapılarını açtı. EMITT, 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde, turizmin çeşitli paydaşlarının yer aldığı 71 ülkeden 4 bin 500’ü aşkın kurum ve kuruluşu ağırladı. 

19. EMITT Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TYD) Başkanı Murat Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Türkiye Otelciler Fedarasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları ve çok sayıda turizm profesyoneli katıldı.

200 ülkeyi ağırlamak 

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, EMITT’ın her sene bir önceki seneye göre katılımcı sayısını arttırdığını söyledi: “140 binden fazla ziyaretçinin geldiği en cazip turizm organizasyonlarından biri, önemli bir ticaret merkeziyiz. Bugüne kadar kum, güneş, ve deniz turizmi ile anılan Türkiye ticaret turizmi ile de gündeme gelecek. 71 ülkenin katıldığı bu fuarı, 200 ülkeye yaymak için herkesi ortak çalışmaya davet ediyorum.” 

Farklı kültürleri bir araya getiriyor 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, EMITT’ın turizmi buluşturan bir fuar haline geldiğini, ülkenin gelişimi ile fuarın büyümesinin paralel olduğunu dile getirdi. Turizmin farklı din ve kültürden insanları bir araya getirdiğini ifade eden Ayık, “Türkiye turist ihraç eden ülkelerden biri. Bugün 10 milyon ziyaretçi yurtdışına gidiyor. Bu nedenle EMITT’ın gelişmesi çok önemli” dedi. 

11 milyon ziyaretçi 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un 11 milyon turist ağırlayan bir kent olduğunu söyledi. Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek İstanbul’un Turizmini Geliştirme Platformu kurduklarını dile getiren Topbaş, “Turizm insanlığın ortak lisanı. Medeniyetlerin beşiği İstanbul’da insanların bir araya gelmesi farklı bir anlam taşıyor. Şehirlerin yaşadığı dönemi kapattık. Artık yükselen sektör ve bireylerin buluştuğu şehirler var. EMITT dünyanın buluşma yeri. Kendi bölgelerimizi tanıtma ve dünyada ne olup bittiğini anlamak için önemli bir fuar” ifadelerini kullandı. 

İstanbul marka 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise turizm gelişiminin sürdürülebilir olması için uluslar arası pazarlarda tanıtım faaliyetleri yaptıklarını belirterek, “Ürün çeşitliliğimiz ve Türk mutfağının adeta yeniden keşfedilmesi, konaklama tesislerimizin ilk sıralarda yer alması 2015 yılı beklentilerimizi artırıyor. İstanbul kültürel imkanlar ve turizm altyapısı ile adından söz ettiriyor. İstanbul dünyada en çok ziyaret edilen ilk 5 kent arasında yer alıyor” diye konuştu. ■



TÜM OTOBÜSÇÜLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI 
Mustafa Yıldırım, Samsun Standını ziyaret etti

Mustafa Yıldırım, Samsun Standını ziyaret ederek, Vali İbrahim Şahin ve Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’la bir süre sohbet etti . Ziyarette Ulusoy Karadeniz Bölge Müdürü Temel Uzlu’da hazır bulundu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tefriş edilen 160 metre karelik tanıtım standı büyük ilgi gördü. Samsun stantında kenti temsil eden tarihi ve turistik görseller ve yayınların yanında Samsun kültürünü farklı yönleri ile tanıtan yiyeceklerden giysilere kadar çok sayıda materyal ve malzeme sergilendi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159