TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine 100 bin TL kredi imkanı

banner113

Halkbank ve TÜRSAB arasında "TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentelerine Destek Paketi" protokolü imzalandı. Belgelerini teminat olarak gösteren TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine 100 bin TL kredi sağlanacak. Kredi ticari faaliyetlerde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli olacak.

banner114
TURİZM 24.02.2021, 12:03 Erkan YILMAZ
TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine 100 bin TL kredi imkanı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Halkbank ile anlaştı. Protokol töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ülkelerin aşılama gayretlerinin seyahatlerde 2021 yılında yoğunluk olacağını gösterdiğini ifade ederek, Halkbank olarak sektörü finanse edeceklerini söyledi.Halkbank olarak turizm sektöründeki firmaların finansman ihtiyaçlarına destek sağlayabilmek için Kredi Garanti Fonu (KGF) Teminatlı Turizm Destek Paketi'ni devreye aldıklarını hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:

Teminat belge olacak

Şimdi turizm sektörünün en önemli paydaşlarından olan seyahat acenteleri için, TÜRSAB'la birlikte bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol uyarınca bir üst limit oluşturmuştuk, bunu daha önce 75 bin TL üst limit olabilir düşüncesindeydik ama bu sabah sayın başkanımız Firuz Bey ve sayın ticaret odası başkanımızla yaptığımız değerlendirmede prensip olarak bu 75 bin limiti 100 bin TL üst limit olarak uygulama kararı aldık. Dolayısıyla bu üst limit çerçevesinde 'TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentelerine Destek Paketi' sayesinde acentelerin finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda karşılamayı ve turizm sezonu öncesi hazırlıklarına destek olmayı hedefliyoruz.

36 ay vadeli

Bu tabi prensip bir limitti, bazı firmalar gerekli koşullar sağlandığı takdirde bunun daha üzerinde elbette yararlanabileceklerdir. Paket kapsamında TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinin ihtiyaç ve taleplerine göre 6 ay ana para ödemesiz, 36 aya varan vadeli nakit işletme kredisi, bizim ticari markamız olan Paraf Kobi Kart, teminat mektubu ve ticari kredili mevduat hesabı taleplerine yanıt vermiş olacağız. Ayrıca paketten faydalanan TÜRSAB üyelerine dijital kanallarımızdan ücretsiz EFT/havale yapma imkanlarını da sağlamış olacağız. Bu destek paketinden 10 bine yakın seyahat acentemizin faydalanabileceğini öngörmekteyiz."

TÜRSAB 'a üyelik belgesi yeterli

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Gerçekleştirdiğimiz temaslar neticesinde Halkbank, yaptığımız çağrıya yanıt verdi, büyük bir vizyon, anlayış ve inançla sektörümüze olan güvenini gösterdi. 'Turizme Güven Kredi Paketi' sektörümüzün yeniden hareketlenmesi, toparlanması ve yükselişi için büyük bir katkı sağlayacaktır. Turizmdeki hedeflerimize ulaşmak için seyahat acentelerinin önünün açılması, pazarlama alanında katkı verilmesi ve her şeyden öte moral desteğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan Halkbank tarafından sağlanan destek, çok özel bir anlam ifade ediyor. Bugün atılan imzalar, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisine, turizmin Türkiye için önemine ve seyahat acentelerinin bu ülkenin geleceğine sağlayacağı katkıya da güveni gösteriyor." Bağlıkaya, acentelerin söz konusu pakete başvuru için TÜRSAB'a üye olduğunu gösterir belge ile Halkbank şubelerine başvurmalarının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159