16.10.2017, 11:47

Üçüncü Kuşak Daha Aktif Görev Almalı

Ulaştırma Platformu’nun 19 Eylül’deki etkinliği, ‘Ulaştırmada Geleceğin Liderleri Zirvesi’ adlı panel ile başladı. Bu panelde sektörde ikinci ve üçüncü kuşak temsilcileri hedef ve vizyonlarını paylaştılar. Moderatörlüğünü Turkcell yöneticisi Seval Üçler’in yaptığı panelin konuşmacıları İrem Karaali, İrem Bayram, Mustafa Tekeli ve Sarp Tardu Orduhan’dı. Hepsi de pırıl pırıl, iyi eğitimli, donanımlı, vizyonları olan, sektörün içinde büyümüş yöneticiler. Onları izlerken gurur duymamak elde değildi. Sektörümüzün itibarını, güvenini, verimliliğini arttıracak; muasır medeniyetler seviyesine uygun yönetim anlayışını yansıtacak kişiler, işte tam da geleceğin liderleri olan kişiler. Hem sektörün içinde büyümüş olmalarından dolayı, sektörün dinamiklerine çok hâkimler hem de çok iyi eğitim almışlar, hepsi de üniversite mezunu, hatta mastırlı ve doktora başlangıçlı kişiler. Günümüz teknolojilerine hâkim, hayatlarına işlerine yansıtabilmiş; geleceğin teknolojilerine de sektörün ihtiyaçlarına göre yön verebilecek kişiler. Daha da önemlisi, iyi eğitim donanımlarının sağladığı, iletişime, işbirliklerine açık; sektöre topluma katma değerli projelerde yer almaya istekli, yer alamasa bile hayata geçmesi için elinden gelen destekleri vermeye hazırlar. 

Koltuklar Gelip Geçici
Aldıkları iyi eğitim öğretimle; topluma katkının kişisel kaprislerinin, egolarının daha önünde olduğunun bilincinde olan yöneticiler. Koltuklarından değil; eğitimleri ve bilgi birikimlerinden güç alıyorlar. Koltuklarının gelip geçici olduğundan, bir gün o koltukları; dedeleri, dedelerinin babaları gibi bırakacaklarını, hatta tüm sevdiklerini, sahip olduklarını geride bırakıp göçeceklerinin farkındalar. Bu nedenle, daha iş odaklı, daha katma değerli projeler üretmeye odaklı, daha insan odaklı, daha bilgi birikimlerini arttırmaya ve kişisel gelişimlerine odaklılar. İş anlamında rakipleri olanların bile altını nasıl oyarım, işlerini nasıl baltalarımdan ziyade; birlikte sektöre ve işlerimize daha çok katma değer yaratabilir miyiz iletişimi kurabilecek kadar profesyoneller. Bu anlamda da paylaşımlardan kaçınmıyorlar, tam tersine aktif görev alıp fikirlerini, vizyonlarını seve seve paylaşıyorlar. İşte paneldeki aktif görevleri bunun güzel bir göstergesiydi. Etkinlik öncesi davet ettiğimizde, seve seve katılıp paylaşacaklarını bildirdiler ve sağ olsunlar çok güzel hazırlanıp zaten çok hâkim oldukları konuları paylaştılar. Bize de, ağzımız açık dinlemek kaldı. Etkinlikteki sektör duayenleri, kanaat liderleri, yöneticiler eminim ki içlerinde bir gönül rahatlığı yaşadılar. Sektörün geleceğinin liderlerinin, çok iyi eğitim görmüş, donanımlarıyla, teknolojiye hâkimlikleriyle, sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya, yön vermeye hazır olduklarını hep beraber gördük.

Rahmetle Anıyoruz
Bir insan düşünün; spordan iş hayatına, içinde yer aldığı tüm işlerde örnek başarılara imza atmış; bunun yanında örnek bir aile babası olmuş, rakiplerinin bile büyük saygı duyduğu; rakipleri dâhil bir anlaşmazlık oluştuğunda bilirkişi, akil kişi olarak seçtiği, davet ettiği… Sözünü dinlediği… Bir insan düşünün; tanışmaya giderken sahip olduğu firmalarını, malvarlığını aklınıza getirdiğinizde zenginliğinin ucu bucağı olmadığını düşünürken, onunla tanışıp sohbet ettiğinizde gönül zenginliğinin ucu bucağı olmadığını, kalbinin zenginliğinin malvarlığının kaç katı kadar daha zengin olduğunu şaşkınlıkla görmeye başlıyorsunuz. Karizmasının yanında, tüm mütevazılığıyla sohbet edişi, cebinden çıkardığı ve not aldığı defteri, hafızası... Bir insan düşünün, sektörde ilk ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ vermek için doğal olarak onu seçiyorsunuz ve o kadar iş yoğunluğunun arasında, yolunun da üstü olmayan Afyon’a davet ediyorsunuz; o da sırf davetinize icabet etmek ve sektörde katma değerli bir projeyi başlatmaya çalışmanıza destek olmak için ta oraya geliyor. Sizi motive ediyor, “devam edin, çok güzel işler yapıyorsunuz” diyor. Gönül isterdi ki, diğer tüm etkinliklerimize de katılabilseydi. Sahnede onun elinden ödül almaya nail olunabilseydi. Ey Koca Çınar! Yaptıklarımızı önemsediğini, etkinliğimize gelerek gösterdiğin, bize o onuru yaşattığın için senin yerin çok ayrı. Seni, gerçekleştirdiklerini, vizyonunu, beyefendiliğini, mütevazılığını, örnek kişiliğini; elimizden geldiğince tüm yeni nesillere aktarmaya çalışacağız. Hepiniz kim olduğunu bildiniz, eminim. Evet, 1 Ekim 2014’te aramızdan ayrılan Sayın Ali Osman Ulusoy; seni rahmetle anıyoruz. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159