Irak gümrüğünde 50 dolar test parası, Türk gümrüğünde ateş ölçümü yapılıyor

banner113

Koronavirüs süreci ile Türkiye-Irak yolcu taşımaları durmuştu. 6 ay seferlerin durması ile büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kırmızıgül Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fasih Kırmızıgül, 1.5 ay önce seferlere başlayabilmenin memnuniyetini dile getiriyor. Kımızıgül, “Seferler başladı ancak Irak tarafı hem şoför hem muavin hemde yolculardan kişi başı 50 dolar test ücreti alıyor. Türk gümrüğünde ise ücret yok, sadece ateş ölçümü yapılıyor. İkinci bir durumda şu an seferlerimiz yüzde 90 dolu. Irak tarafı Türklere vize vermiyor. Vize verilirse yolcu talebi daha da artacak”dedi.

banner114
ULUSLARARASI 07.10.2020, 15:03 Erkan YILMAZ
Irak gümrüğünde 50 dolar test parası, Türk gümrüğünde ateş ölçümü yapılıyor

Erkan YILMAZ- ÖZEL HABER   

Kırmızıgül Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fasih Kırmızıgül ile Irak taşımalarına yönelik bir söyleşi gerçekleştirdik. Türkiye- Irak taşımalarının 1.5 ay önce başlamasıyla birlikte Erbil’de bulunan Fasih Kırmızıgül ile söyleşimizde telefon üzerinden oldu.  Aylardır çalışamamanın sıkıntısını yaşadıklarını ve 1.5 aydır da İstanbul’dan Erbil’e günde 1 sefer yaptıklarını belirten Fasih Kırmızıgül, “Şu an seferlerimiz yüzde 90’a yakın doluluk ile gerçekleşiyor. Zaman zaman talep çok yoğun olupta araç dolduğunda günde iki seferimiz oluyor ama yoğunluklu şekilde Iraklı vatandaşları taşıyoruz. Şu an uçak seferleri de ay sonuna kadar olmaması da talebi artırdı. Irak taşımalarında kapasiteye yönelik herhangi bir kapasite sınırlaması yok” dedi. 

50 dolarlık Korona testi

Irak gümrügünde her otobüs girişinde kaptan, muavin ve yolcuların da tamamından kişi başı 50 dolar test ücreti alındığını belirten Fasih Kırmızıgül, “Bu test Irak’a girerken yapılıyor, çıkarken herhangi bir test yapılmıyor. Türk gümrüğünde ise girişte herhangi bir ücret ve test uygulaması yok. Sadece yolcuların ve araç personelinin ateşi ölçülüyor. Türkiye’ye giriş yapan yolculara herhangi bir karantine uygulaması da yok” dedi.

Türkiye vize veriyor, Irak tarafı vize vermiyor

 Şu an çok büyük oranda Iraklı vatandaşları taşıyoruz. Türk yolcuları ise özel izinle taşıyabiliyoruz” açıklamasanı yapan Fasih Kırmızıgül, “Irak tarafı ancak özel izinle Türk yolcuları taşımama izin veriyor.  Irak’ta çalışmak isteyenler veya bir işi olanlarla ilgili şirketler yazı yazıyor, o zaman özel izin veriyor. Türk tarafında ise herhangi bir engel yok. Hatta Türk tarafı Irak’a vize uyguluyor ama vizeyi de çok rahatlıkla veriyor. Iraklılara günde 1000 civarında vize veriliyor. Onlar  bize hiç vermiyor. Onlar vizenin kalkmasını istiyor. Türkiye şu an kaldırmıyor. Ancak onlarda Türkiye’nin verdiği gibi vize verse yolcu sayısı daha da artacak. Şu an Bağdat’a gidemiyoruz bu yüzden. Eğer Türklere Irak tarafı vize verse bizim sefer sayımız günde 4’e kadar çıkar  

Yorumlar (1)
fatih 3 yıl önce
Rabbim yardımcınız olsun...
banner117
15
açık
banner159