Doruk otobüs gezici kütüphaneleri bilgi taşıyor

banner113

Otokar’ın 5 yeni Doruk otobüsü gezici kütüphane ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane sayısı 37’ye yükseldi.

banner114
YAŞAM 04.07.2014, 11:34 16.07.2014, 15:40 Ekrem Özcan
Doruk otobüs gezici kütüphaneleri bilgi taşıyor
Otokar’ın ürettiği 5 yeni Doruk model gezici kütüphane ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane sayısı 37’ye yükseldi. Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop ve Uşak’ta hizmet veren gezici kütüphaneler ülkemize bilgi taşımaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Amacımız Türkiye genelinde okuma oranını yükseltmek, ulaşılamayan bölgelere klasik olarak değer kazanmış kitapları ulaştırarak özellikle çocukların yararlanmasını sağlamak. Bu amaçla Bakanlığımıza bağlı hizmet veren mevcut 32 gezici kütüphanemize Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop, Uşak illerimizde hizmet verecek Otokar marka beş yeni gezici kütüphane daha ekliyoruz” dedi.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ise “Her türlü koşulda kitapseverlere hizmet sunmak hedeflendi. 5 yeni otobüs Doruk 220 LE modelimiz üzerinde Otokar tarafından bu proje için özel olarak tasarlandı ve üretildi. Türkiye’ye bilgi taşıyan yeni gezici kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159