Karsan, örnek olacak bir çalışmaya imza attı

banner113

Karsan, çalışma yaşamında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesi adına örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda Karsan, Birleşmiş Milletler’in (BM)en önemli küresel girişimleri arasında yer alan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı.

banner114
YAŞAM 12.03.2020, 11:28 12.03.2020, 11:31 Taşıma Dünyası
Karsan, örnek olacak bir çalışmaya imza attı

Bu adım, BM’nin çalışma yaşamıyla ilgili ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla Karsan’da yürüttüğü çalışmaların devam ettiği bir süreçte gerçekleşti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, imzaladıkları “WEPs CEO Destek Beyanı” ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik şirket politikaları noktasındaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini vurguladı.



Bursa’da yer alan fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri sunan yerli üretici Karsan, çalışma hayatında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesi noktasında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Karsan, 2010’da BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığıyla oluşturulan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles – WEPs)” imzaladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan olarak; WEPs CEO Destek Beyanıile toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikalarının oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha gözler önüne serdik” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159