ZF 50 sürücüyü eğitti

banner113

ZF Friedrichshafen AG Almanya ve ZF Services Türk’ün ortak çalışması ile organize edilen sürücü eğitimlerinin sonuncusu 10-14 Kasım tarihleri arasında yapıldı.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 18.11.2014, 16:39 24.11.2014, 17:10 Taşıma Dünyası
ZF 50 sürücüyü eğitti
ZF Almanya’nın Türkiye Pazarından Sorumlu, İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Peter Vogler ve ZF Services Türk Kamyon Pazarı Şanzıman Satış Sorumlusu Fatih Uzun’un organizasyonuyla gerçekleştirilen bir haftalık eğitim neticesinde 50 sürücüye eğitim verildi. Eğitimler için, Türkiye’de üretilen ve ithal edilen kamyon markalarının, ZF Otomatik Şanzımanlı araçlara sahip müşterileri seçildi.

Peter Vogler eğitimler hakkında şu bilgileri verdi:

Bu eğitimler ile amaçlanan şoförlere aracı nasıl kullanacağını öğretmek değil, onlara ZF AS-Tronic  ve ZF AS-Lite şanzımanların nasıl en ideal şekilde kullanılacağını aktarmaktır. ZF AS-Tronic şanzımanlar MAN araçlarda TipMatic, Iveco araçlarda Eurotronic ve Ford araçlarda da orijinal isimleri ile satılmakta. ZF AS-Lite ise Iveco Daily’nin şanzımanı olarak kullanılıyor. Şanzıman tipi aynı olmasına rağmen, araç üreticilerinin isteklerine göre, farklı kullanım özellikleri ve yardımcı sistemleri müşterilere sunuluyor.

AS-Tronic ve AS-Lite şanzımanlar araç üreticisinin isteğine göre, joystick ve vites tuş takımı seçeneklerini sunmakta, eğitim sırasında hepsinin fonksiyonları ayrıntılı olarak sürücülere anlatılmaktadır. Sürücü aracı otomatik veya manuel olarak kullanabilmektedir. Debriyaj pedalının olmadığı bu uygulamada sürücünün yapması gereken sadece gaz ve fren pedallarını kullanmaktır.

Tüm vites değişimleri otomatik olarak gerçekleşiyor. Aracın çok hassas hareketleri için yarım debriyaj mantığı ile görev yapan özel manevra sürüş modu vardır. Bu sayede araç örneğin bir yük rampasına hassas bir şekilde yanaşabilir.
Sürücü gerekli hallerde, araç otomatik konumdayken tercihine göre manuel vites değişimi yapabilir. Hem manuel hem de otomatik durumda sistem yanlış vites değişimine asla izin vermez. Sürekli otomatik konumda kullanılması halinde AS-Tronic şanzıman aracın yaklaşık %3-6 oranında yakıt tasarrufu yapmasını sağlar.

Eğitimler her sürücü için anlaşılması kolay, ZF AS-Tronic ve ZF AS-Lite şanzımanların üstünlükleri ile sürücü rahatlığı sağlanmasına uygun bir formatta sunuluyor.
ZF-Intarder ise ZF AS-Tronic şanzımanlı araçlar için %90 oranında güvenli bir yavaşlamayı aşınmasız bir şekilde sunmakta ve bu vesile ile servis frenlerinin ömrünü uzatarak acil frenlemeler için her zaman soğuk kalmasını sağlamaktadır.

Fatih Uzun: 4 büyük filodan 50 sürücü eğitimden geçti

“Söz konusu eğitimler, özellikle ZF AS-Tronic ve AS-Lite otomatikleştirilmiş şanzımanların sahadaki uygulamalarını yakından görmeyi ve filo müşterilerine kullanım hakkında bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. ZF Almanya, bu konuda çok hassas davranmaktadır. Yanlış algıların önüne geçmek ve aynı zamanda ürünün tanıtımını yapmak için bu tür eğitimler ve benzer tanıtım programları düzenlenmektedir. Bu çerçevede, 10-14 Kasım tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’de 4 büyük filo müşterisi ile teorik ve uygulamalı sürücü eğitimleri düzenlenmiş, 50 sürücü bu eğitimlerden başarıyla geçmiştir."


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159