2017 altın dönem olacak

banner113

Pamukkale Turizm Genel müdürü Mustafa Özdalgıç: Hangi sektörde olursa olsun, tartışmasız kural; arz kısıtlı olur, talep yüksek olursa fiyat yerini bulur. Bu sene otobüs sayısında azalma olduğunu görüyoruz. Yaklaşan Bayramla birlikte bütün firmalar, maliyetlerini fiyatlarına yansıttılar. Bu yılın otobüsçülükte çok verimli ve kârlı geçeceği kanaatindeyim. Verimlilik ve kârlılıkla birlikte otobüsçülük 2017 yılında altın dönemini yaşayacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.06.2017, 09:51 12.06.2017, 10:54 Taşıma Dünyası
2017 altın dönem olacak
RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

Otobüsler azalıyor, yolcu artıyor, sezon verimli ve kârlı geçecek

Özdalgıç: Hangi sektörde olursa olsun, tartışmasız kural: arz kısıtlı olur, talep yüksek olursa fiyat yerini bulur. Bu sene otobüs sayısında azalma olduğunu görüyoruz. Bayramla birlikte bütün arkadaşlar fiyatlarına maliyetlerini yansıttılar. Bu yılın otobüsçülükte çok verimli ve kârlı geçeceği kanaatindeyim. Verimlilik ve kârlılıkla birlikte otobüsçülük 2017 yılında altın dönemini yaşayacak.

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç ile İzmir’de Yaşaroğlu Otomotiv merkezinde düzenlenen Prestij SX teslimatında bir araya geldik. Mustafa Özdalgıç, yeni araç yatırımlarının yanı sıra yaz sezonuna yönelik beklentilerini ve sektörün yaşadığı sorunları anlattı. 

Temsa’nın İzmir bayisi Yaşaroğlu Otomotiv’in açılışında, Pamukkale Turizm’e 6 Prestij SX teslimatı yapıldı. Araçların teslimatı, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik,  Otobüs Satış Direktörü Murat Anıl, Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan’ın katılımıyla yapıldı.  

Prestij SX yatırımı devam edecek 
Mustafa Özdalgıç, “25 araçlık Prestij SX yatırımımızın ilk 6 adedini teslim aldık. Bu sayı 35 veya 40 adede çıkacak.  Büyük otobüs tarafında, filomuzda 110 Temsa araç var. Pamukkale Turizm her zaman koşulsuz müşteri anlayışına öncelik verdiği için yolculuğu sadece A ve B noktasına ulaştırmak olarak değerlendirmiyoruz. Şehirlerarasındakiçok yüksekkonfor ve kaliteyi yolcumuz yaşasın istedik. Prestij SX tercihimizde bir neden konfor ise bir neden de işletme maliyetleri. Yakıt tüketimi alternatiflere göre daha uygun olduğu için deTemsa Prestij diyoruz. Temsa üst yönetimindeki Dinçer ve Murat beylerin bizimle ayrı bir hukuku var ama en önemli sebeplerden biri Sayın Yaşar Özkan, benim çok eski arkadaşım” dedi.  

40 büyük otobüs yatırımı 
Yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını da belirten Özdalgıç, “Yeni projelerimiz var, onlar için büyük otobüse ihtiyacımız olacak. Bu yatırımı da yapacağız ama şu marka diyebilecek durumda değiliz. Bireysel otobüsçünün azalması da bizi mecbur yatırıma yönlendiriyor” dedi.

2017 altın dönem
Yaz sezonuna yönelik beklentilerini de değerlendiren Mustafa Özdalgıç, “Bu yıl otobüsçüler altın bir dönem yaşayacak. Arz talep dengesinde, bu sene otobüsçü sayısında azalma olduğunu görüyoruz. Her sektörde tartışmasız kural:, arz kısıtlı olur, talep yüksek olursa fiyat yerini bulur.  Geçen yıl İstanbul-İzmir’i 90 liraya taşıyorduk. Bu yıl 80 lira. Olur mu bu? Ondan sonra hep para kazanamıyoruz diye şikayet ediyoruz.  Üstelik maliyetlerimiz daha da arttı. Maliyetleri bilet fiyatlarına yansıtamazsanız maçın sonucu belli olur. Ancak bayramın yaklaşması ile birlikte bütün arkadaşlar maliyetlerini bilet fiyatlarına yansıttılar. Talebin de yoğun olması ve azalan otobüs sayısı ile bu yılın otobüsçülükte çok verimli ve kârlı geçeceğini kanaatindeyim” dedi.

Kurtköy’de yapılanma
İstanbul Kurktöy’deki terminal yapılanması ile ilgili bilgilerde veren Mustafa Özdalgıç, “Bizim sektörde yaptığımız en önemli yanlışlardan biri bugüne kadar yapılanları yeterli görmek. Derler ya ‘siz annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz?’ biz öyle bir mantıkla gitseydikhala Topkapı Garajında olmamız gerekiyordu. Hala Harem’in devam etmesi gerekirdi, ama bundan 20 yıl önceki İstanbul ile şimdiki bir değil. Bir otogar olacak ve bütün yolcular buradan dağılacak demek son derece yanlış. 3’üncü Köprü, bizi Kurktöy’de yapılanmaya mecbur etti. Çünkü insanlar 1,5 saatte Bursa’dan İstanbul’a geldiler, 1,5 saatte İstanbul Otogarı’na gelemediler. İzmit ve Adapazarı’nı düşünün, günübirlik gelen ve giden yolcuvar. Bir aylık bir otobüs için 3’üncü köprü ve otoban maliyeti 6 bin TL oldu, bu milli servet ve ciddi bir zaman kaybı.Bunu aslında kamunun çok önceden düşünmesi, planlaması ve sektöre yol göstermesi gerekirdi. 3’üncü köprünün ne zaman biteceği belliydi.Aynı durum 3. Havalimanı için de söz konusu. Şimdi oraya otogar yapılacağını belirtiliyor. Bunun da planının çok önceden yapılması doğru olurdu. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri inşa edilirken, ‘İstanbul Otogarı yerinde kalsın’ deniliyor. Olmaz öyle şey. İstanbul Otogarı’nın yeri mutlaka değişmeli ve havalimanı ile entegre olacak bir otogar yapılmalı” dedi.  

Yol kısaldı, yolcu arttı 
Kurtköy’deki yapılanmanın ardından İstanbul-Bursa seyahat süresinin 1 saat kısaldığını belirten Özdalgıç, “Aynı saatte İstanbul Otogarından kalkan bizim otobüs, rakiplerine göre Bursa Otogarına bir saat önce ulaşmış oluyor. 1 saat avantaj bize yüzde 30 yolcu artışı getirdi. Bu yapı İstanbul-İzmir arasında da fark yaratacak. Bizim aracımız İzmir’e vardığında, rakip firmanın aracı daha Balıkesir’de olacak. Bu avantaj bayramda çok daha rahat hissedilecek. Bizim iş yapış şekillerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Sektörün daha dinamik olması gerekiyor.  Yılların saati denilen tabirler var sektörde. Otobüsçülük babadan görüldüğü gibi yapılıyor hala. İstanbul’dan Fethiye’ye saat 23’te sefer düzenlenirdi. O zamanki yol şartına göre idealdi. Ama bugün öyle değil, eskiden yolcu sabah iniyordu Fethiye Otogarı’na şimdi saat 03.00-04.00’te iniyor; olmaz ki bu. Bunlar konuşulmalı. Sektörün anayasası yeniden yazılmalı. Bugünkü şartlar bize bu değişimi emrediyor” dedi. 

D2 belgeli araç çalıştırmam 
Bayramlarda D2 belgeli taşıtların kullanımına yönelik değerlendirmede bulunan Mustafa Özdalgıç, “Ben 7 yıldır bu kurumdayım, D2 belgeli araç çalıştırmıyorum, çalıştırmam. Ben günübirlik düşünmüyorum.  Bize yolcu 365 gün lazım. Yerim yok demek de şereftir. Çok ciddi komisyon kaybımın olmasına rağmen bu düşüncedeyim. Çünkü markamın mazereti olmaz. Bir olumsuzluk durumunda yolcunuza ‘bayramlık arabaydı’ diyemezsiniz.Yolcuya yok derim, o arabaya bindirmem. Yolcu bizim için çok değerli” diye konuştu. 

Bizim hedefimiz verimlilik 
Öncelikle hedeflerinin verimlilik olduğunu vurgulayan Özdalgıç, “Çok yolcu taşıdınız diye size kimse plaket vermiyor. Bu şirketler bir vakıf değil. Hepsi iktisadi teşebbüs.Birinci amaç para kazanmak. Biz para kazanırsak yatırım yapacağız. Verimlilik şart. Pamukkale Turizm’in bu yılki hedefi 16 milyon yolcu, Anadolu ile 20 milyon. Ama siz 20 milyonda 1 lira, 18 milyonda 3 lira, 15 milyonda 5 lira kazanıyorsanız ben 15 milyonu istiyorum. 20 milyon kimin olursa olsun.  Yılın ilk 5 ay sonucuna göre bizim sefer sayımız yüzde 1’in altında artmasına rağmen yolcu sayımız yüzde 22, ciromuz yüzde 32 artış gösterdi. Bana bu lazım” dedi. ■





Yorumlar (1)
İdris öz 7 yıl önce
neyin kafasını yaşıyorsunuz altıncı ay geldi tık yok hangi altın yıldan bahsediyorsunuz.
banner117
15
açık
banner159