40 otobüs alacak, 3 milyon yolcu taşıyacak

banner113

Ulusoy-Varan, Bölgeler Toplantısını 20 Ekim 2015 Salı günü 114 kişinin katılımı ile gerçekleştirdi. İmran Okumuş, 2016 yılında 40 otobüs yatırımı gerçekleştireceklerini ve 3 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 26.10.2015, 13:34 26.10.2015, 14:21 Taşıma Dünyası
40 otobüs alacak, 3 milyon yolcu taşıyacak
Gönen Otel’de gerçekleşen ve Ulusoy-Varan’ın tüm bölge yöneticilerinin yer aldığı toplantı İmran Okumuş başkanlığında gerçekleşti, 2015 yılının değerlendirildi ve 2016 yılı hedefleri konuşuldu. Toplantı sonrasında Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan İmran Okumuş, “İş ortaklarımızla bundan sonra ne yapacağımıza yönelik bir toplantı oldu. Bizim iş anlayışımız ortak akıl ile şirketimizi daha iyi nasıl yönetiriz çerçevesinde oluşmuştur. 78 yıllık bir şirket Ulusoy, ailemizin bir toplantısı oldu. Hepimiz bu 78 yıllık tecrübeden yararlanıyoruz. 2015 yılını bölge yöneticilerimizle birlikte değerlendirdik ve 2016 yılı stratejilerimizi paylaştık; yeni bir düzen ve sistem oluşturma kararı aldık. Bundan sonra Ege, Akdeniz ve Ankara yolunda daha farklı bir hizmet anlayışı hedefliyoruz.  Ulusoy ve Varan’ı daha üst bir segmente taşıyoruz. 2+1 otobüslerle kabin hizmetlerindeki farklılığı iş ortaklarımızla birlikte istişare ederek hayata geçireceğiz. Daha özenli ve hizmet kalitesi daha çok ön plana çıkan şirketler olacağız. Bireysel otobüsçü yapısından özmal yapısına dönüş var. Bireysel otobüsçülere kapımızı da kapatmıyoruz. Bireysel otobüsçülerle yeni otobüsler ve standart bir otobüsçülük anlayışından uzaklaşıp Ulusoy’un 1990-2000’li yıllardaki yaptığı marka değeri anlamında, o çıtayı yükselten ivmeyi yakalamaya çalışacağız” dedi. 

İLK HEDEF 40 OTOBÜS YATIRIMI 
Filonun yüzde 90’ının 2+1 koltuk düzenindeki otobüslerden oluşacağına dikkat çeken Okumuş, “İyi hizmet verirseniz onun fiyatı sorulmaz. Ulusoy-Varan müşterilerinin özlediği kalite ve hizmet anlayışı, bugün aldığımız kararlarla, tekrar hayata geçecek. Filomuzda şu an 150 otobüs var. 1 Mayıs 2016’ya kadar bu sayı 151 olmayacak. Bu kararı aldık. Standart otobüslerimizle daha iyi hizmet vermeyi hedefledik. 2016 yılı içerisinde 40 adetlik bir otobüs yatırım hedefimiz var.  Yeni yatırımlar için de daha sonra değerlendirme yapacağız. Her yeni çıkan marka ve model otobüsü inceleyeceğiz” dedi.

3 MİLYON YOLCU 
2015’i 2 milyon 500-2 milyon 700 bin civarında bir yolcu ile kapatacaklarını belirten İmran Okumuş, “Bu yolcunun 400 bini Varan Turizm’in, diğeri Ulusoy Turizm’in. 2016 yılında 3 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz.  Yavaş yavaş, kademe kademe anlayışı ile büyümeyi planlıyoruz. Bizim için öncelikli olan hizmet kalitemizi en üst düzeye taşımak. Hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğiz. Mevcut hatlarda hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni hatlarımız olmayacak. Mevcut hatların birçok yan hattını da kapatacağız” dedi.

4 BÖLGEDE ÇALIŞMA PROGRAMI 
4 bölgede yoğunlaşarak çalışma yürüteceklerini belirten Okumuş, “Ege’de çalışma başlattık. İç Anadolu Ankara, Körfez yani Edremit ve Altınoluk ile Karadeniz’de çalışmamız var. Kısmen Akdeniz’de çalışmamız olacak, ama Akdeniz’in yoğunluğu 2016’da daha da artacak. 2015 bitmeden Ege’de yoğunlaşacağız. Karadeniz’de ciddi bir yolcu artışı oldu. Turizm amaçlı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gidemeyenler Karadeniz’e ağırlık verdi. Karadeniz seferlerimizden memnunuz” dedi. ■


İmran Okumuş



Soldan: Halil Baylam - İzmit Acente Sahibi, Temel Uzlu - Orta Karadeniz Bölge Müdürü, Şükrü Kuş - İzmir Bölge Sorumlusu, Kenan Saral - Otogar Terminal Müdürü, Ahmet Öztürk - Holding Finans Müdürü, Muhammet Sarıtaş - Ankara Bölge Müdürü, Hüseyin Yaşar - Genel Müdür Yardımcısı, İmran Okumuş, Yusuf Erdoğan - Genel Müdür Yardımcısı, Volkan Ramoğlu - Doğu Karadeniz Bölge Müdürü, Metan Çıplak - Ulaştırma Sorumlusu, Mustafa Demirbaş - İstanbul Bölge Müdürü, Ümit Herkiloğlu - Kastamonu Bölge Sorumlusu, Adem Candan - Samsun Bölge Müdürü, Adem Akgün - Alibeyköy Terminal Müdürü, Adnan Aksoy - Alibeyköy Terminal Sorumlusu, Burak Aslanmirza - Operasyon Sorumlusu, Taner Kırmızı - Operasyon Müdürü, Caner Öye - Acenteler ve Bölgeler Müdürü, Sabit Özdemir - Antalya Bölge Sorumlusu


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159