Adana Otogarı Projesi yeniden değerlendirilecek

banner113

26 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de 235 milyon TL gibi çok yüksek bir bedelle 11 Nisan Çarşamba günü yapılacağı duyurulan Yeni Adana Otogarı ihalesi, 18 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 10 Nisan Salı günü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Otobüsçüler Derneği otogar projesini görüştü.

banner114
ŞEHİRLERARASI 16.04.2018, 11:02 16.04.2018, 11:08 Taşıma Dünyası
Adana Otogarı Projesi yeniden değerlendirilecek
Başkan Hüseyin Sözlü ile yaptıkları görüşmeyle ilgili Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan Adana Otobüsçüler Derneği Başkanı Ramazan Ilgan, “10 Nisan günü Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’yü Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Oturakçı, Seç Turizm sahibi Settar Konukoğlu ve Metro Turizm Adana Sorumlusu Veysel Tuzcu ile ziyaret ettik. Sayın Başkan’a projenin yanlış oluşturulduğunu ifade ettik. Çok fazla yazıhane planlandığını söyledik. Projede 50 yazıhane oluşturulmuş ama en fazla 26 yazıhaneye ihtiyaç var. Projenin Ankara Otogarı üzerinden planlanmasının eskide kaldığını söyledik. Yolcu, 1 nolu yazıhaneden 35 numaraya gidene kadar 300 metre yürümek zorunda kalıyor. Hilal şeklinde olması gerektiğini söyledik. Bunun örneklerinin Kayseri, Gaziantep, Bursa ve Samsun, Konya’da olduğunu aktardık. Sayın Başkan da proje uygun görülmüyorsa yeniden bakacaklarını, yazıhane sayısını da 30’a çekebileceğini söyledi. Diğer otogarları incelemesi için mimarları yönlendireceğini belirtti. İhalenin iptaline yönelik bir açıklaması olmadı. Ama bize göre bu bedel çok yüksek ve iptal edileceğini düşünüyoruz.  Sayın Başkan taleplerimizi dikkate alacağını ifade etti. Sayın Sözlü’ye, bizim taleplerimizi dikkate aldığı için de teşekkür ediyoruz” dedi. 

Çehresini değiştirecek

Öte yandan, Başkan Hüseyin Sözlü, Çukurova ilçesine bağlı Öğretmenler Bulvarı üzerinde otobana bağlantı noktası yapılarak inşa edilecek yeni otogar projesiyle ilgili Belediye Meclisi’nde açıklamalarda bulundu: “Yeni otogar 2018 yılı içerisinde bitecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan otogara Öğretmenler Bulvarı’ndan raylı sistem ile bağlantı da yapılacak.” 

Havalimanı gibi olacak

Otogarın, kent trafiğine etkisi olmadan katlı sistem ile inşa edileceğini anlatan Sözlü, “Alan planlıdır. Eski alandan daha büyük sayabiliriz. Nihayetinde Adana Havalimanı, otogar ile kıyaslandığında daha iyi nitelikte ama o da değişiyor. Biz de yenileyeceğiz otogarı. Çeşitli sözler var, söylenenler de var. Biz Adana’ya otogarı, nitelikli ulaşım merkezi olarak kazandırmak istiyoruz. Bu Batı Otogar olacak. İleride yine kentin doğu tarafında bulunan Sarıçam ilçesine de bir otogar yapmayı düşünüyoruz. Yenileyeceğiz. Alan planlandı, inşallah yeni havalimanları gibi Adana’ya otogar kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Firmalar mağdur olmayacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  yeni otogarın 18 Nisan’da ihaleye çıkacağını açıkladı: “Adana’mıza büyük faydası olacak. Arkadaşlar, Öğretmenler Bulvarı’ndan bir raylı sistem ile metroya bağlantısını da planlıyorlar. Adana’ya yakışan bir yüz olacak. Mülk sahiplerini mağdur etmeden çözüyoruz meseleyi. Eski otogarda bulunan firmaları da mağdur etmeyeceğiz. Kimsenin yerine o işi yapan başka birini arama ihtiyacında değiliz.”

Mevcut otogarın belediyenin özel mülkü olduğunu da hatırlatan Başkan Sözlü, yapının yıkıldıktan sonra kente yararlı bir alan olarak kullanılacağını sözlerine ekledi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159