Anadolu Otogarı Ataşehir’e yapılacak

banner113

TOF, TTDER ve Galip Öztürk, Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

banner114
ŞEHİRLERARASI 05.05.2014, 10:15 05.05.2014, 11:04 Taşıma Dünyası
Anadolu Otogarı Ataşehir’e yapılacak

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Yücefer, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz ve Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Anadolu Otogarı konusu gündeme geldi. 


Mustafa Yıldırım, Doğu Ataşehir İMES kavşağı yakınındaki 30 dönümlük alanın yeterli olmayacağını ifade ederken Başkan Topbaş, projenin hazır olduğunu ve belirlenen 30 dönümlük bu alana yapılacağını, ancak alternatif yer arayışlarının da devam edeceğini belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Yakası’nda inşa edeceği otogarın projesinin hazırlandığı ifade edildi. Projenin iki katlı, indirme peronları, servisler ve otoparkın alt katta, bindirme peronlarının üst katta olacağı belirtildi.  

Turizmciye park alanı

Görüşmede Yenikapı’da yapılan miting alanında turizm taşımacılarına yönelik bir park alanı yapılması da talebi de iletildi. Başkan Kadir Topbaş, Yenikapı’da değil, Çatladıkapı’da balıkçı barınaklarının bulunduğu alana dolgu yapılarak turizm taşımacılarına yönelik bir park alanı oluşturmak istediklerini kaydetti. Topbaş, “Bu alan turizm taşımacıları için daha iyi imkanlar getirecek. Sultanahmet’e geçişler ringlerle daha sağlıklı yapılabilecek” dedi. Başkan Kadir Topbaş’ın bu açıklaması turizm taşımacılarını memnun etti. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159