banner69

Artan talep ek sefer izni getirdi

banner113

Corona virüsü nedeniyle üniversitelerin üç hafta tatile girmesinin ardından otogarlarda çok büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan oluşan yoğunluğu karşılamak için otobüs firmalarına yılbaşı ve bayramlarda olduğu gibi ek sefer izni verildiğini söyledi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.03.2020, 15:59 13.03.2020, 23:08 Taşıma Dünyası
Artan talep ek sefer izni getirdi

Şehir dışında okuyan öğrenciler ise ailelerinin yanına dönmek için otogarlara akın etti. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyaya yayılan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs önlemleri çerçevesinde üniversiteler 3 hafta tatil edildi. Şehir dışında okuyan öğrenciler de ailelerinin yanına dönmek için otogarlara akın etti.



Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, dün geceden itibaren ek seferlere başladıklarını söyledi. Başkan Özcan, ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesine sahip kişilerin, ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D1 yetki belgesi sahibi kişilerle anlaşarak seferlere katıldığını belirtti. Bu durumun yılbaşı ve bayramlarda verilen bir izin olduğunu söyleyen Özcan, “Bakanlıktan izin çıktı. Elimize öğleden sonra ulaşır. Yoğunluk küçük şehirlerde oluşuyor. Firmaların İstanbul gibi büyük yerlerde oluşan yoğunlukları kaldıracak gücü var” dedi.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159