Artvin Ses Non-Stop seferler başlıyor

Müşteri taleplerine hızlı ve kaliteli çözümler sunma hedefiyle ilerleyen Artvin Ses Turizm, Haziran ayından itibaren Artvin İstanbul arasında non-stop seferler başlatıyor. Firma müşterisinden gelen yoğun talep üzerine de yine Haziran ayında Artvin-Bursa seferlerini de başlatıyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.05.2018, 11:39 21.05.2018, 11:57 Taşıma Dünyası
Artvin Ses Non-Stop seferler başlıyor
Artvin Ses Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilir, iyi bir sezon beklentisi içinde olduklarını ve müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda yeni seferlere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Filolarında 10’u özmal, 4’ü bireysel olmak üzere 14 otobüs bulunduğunu da açıklayan Hüseyin Bilir, “Otobüslerimiz 2018 model. Son derece teknolojik araçlar. Seyahatlerde konforun yanı sıra güvenlik unsuru çok büyük önem taşıyor. Son teknoloji ile üretilmiş otobüslerle seyahat süreçlerinde güvenlik en üst düzeye taşınıyor” dedi. 


Günde 3 sefer 
İstanbul-Artvin arasında günde 3 sefer gerçekleştireceklerini, saat 11.30 seferinin ise müşteri talebiyle birlikte non-stop olarak yapılacağını belirten Bilir, “Non-stop seferimiz özellikle yolcularımızdan gelen talep üzerine oluştu. İstanbul Otogarından çıkan bir otobüsümüz artık İzmit’e kadar herhangi bir durakta yolcu almadan yoluna devam edecek. Bu, giderek yoğunlaşan İstanbul trafiğinden bir an önce çıkmamızı ve yolcumuza en az 1.5 saatlik bir zaman avantajı sunma  imkanı getirecek. Seferlerimizi de 2018 model otobüslerle gerçekleştireceğiz. Koltuk arkası ekranlı son derece konforlu otobüslerle uzun seyahatler bir keyfe dönüşecek. Artvin-İstanbul arasında saat 11 ve 13.00’de iki seferimiz seferimiz daha olacak” dedi.  

Artvin-Bursa seferleri başlıyor 
Artvin Ses Turizm olarak müşteri taleplerini dinlediklerini ve buna göre planlamalar yaptıklarını söyleyen Hüseyin Bilir, “Bursa-Gemlik ve Orhangazi bölgesinde çok fazla sayıda Artvinli hemşerimiz yaşıyor. Bu bölgeden sefer düzenlememize yönelik çok sayıda talep geliyordu. Bölge insanımızın isteklerine cevap verebilmek için Artvin-Bursa arasında karşılıklı birer sefer başlatma kararı aldık. Sezonda talebe göre sefer sayısını da artırabiliriz” dedi. 

Otogarları belediyeler işletmeli
Yaz sezonunun başlamasının heyecanı içinde olduklarını, ancak artan maliyetlerin sektörü çok zorladığını da belirten Hüseyin Bilir, “İşletme maliyetlerinin tavan yaptığı bir ortamda, ücretlere minimum zamlar yaparak bir nevi yolcularımızı da korumuş oluyoruz.  Biz ağırlaşan şartlara rağmen büyük bir özveri ile sektördeki hizmet sürecimizi devam ettiriyoruz. Ancak sektörün de kendi içindeki maliyet konularına çözüm üretmesi gerekiyor. Bunların en başında da otogar çıkış ücretleri geliyor. İstanbul Otogarından aldığımız hizmet belli, ancak ödediğimiz yüksek ücret bizi gerçekten yoruyor.  Otogar çıkış ücretleri konusunda sivil toplum örgütlerinin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Bir otobüsün İstanbul-Artvin arasında ödediği otogar çıkış ücreti 800 TL’yi buluyor. Bu gerçekten ağır bir maliyet.  Buradan tüm sivil toplum örgütlerine ve sektör mensuplarımıza çağrıda bulunmak istiyorum: Maliyetlerimizi oluşturan birçok kaleme yönelik çözüm üretme şansımız çok sınırlı. Ancak otogar çıkış ücretleri noktasında sektör ve işletmeler adım atmalı. Kamu tarafına da sesleniyorum: Otogarlar rekabete açık alanlar değil. Otogar kalkış ve varış noktası olarak kullanmak zorunlu. Kamu bu zorunluluğu bize yüklerken özel işletmelere bırakılan otogarlardaki çıkış ücretlerini de kontrol altına almalı. Samsun Otogarına bir yolcu bırakmak için girdiğimizde 80 lira ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu hiç adil değil. Ben otogarları özel sektörün değil belediyelerin işletmesi gerektiğine inanıyorum. Rekabete açık olmayan bir alanı özel sektöre bırakmanın hiçbir doğru tarafı yok” diye konuştu. ■




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159