banner69

AŞTİ gül kokuyor

banner113

Ankara Otobüs Terminali AŞTİ gül suyuyla temizleniyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 27.06.2014, 14:28 30.06.2014, 15:35 Ekrem Özcan
AŞTİ gül kokuyor

Ankara’da günde ortalama 150 bin kişinin uğrak yeri olan, bayramlarda ve asker celp dönemlerinde ise bu sayının iki-üç katına çıktığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), okulların da tatil olması üzerine en yoğun günlerini yaşıyor.

128 bin metrekaresi kapalı, 100 bin metrekaresi de açık olmak üzere toplamda 228 bin metrekarelik bir alana sahip olan AŞTİ’de 200 kişilik temizlik ekibi, üç vardiya halinde çalışıyor. Görevliler, temizlik sağlamak ve koku kirliğini yok etmek amacıyla AŞTİ’yi gül kokulu deterjanlarla yıkıyorlar.

AŞTİ’nin işletmecisi BUGSAŞ Şirketi Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, terminalin güvenliğini de sağladıklarını belirterek  AŞTİ’ye "CİP salonu” kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti; CİP Salonu’nun ücretli olacağını ve AŞTİ’ye gelen vatandaşların buradan üst düzey hizmet almalarını sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

AŞTİ’de yaşanan sorunlardan birisinin “çığırtkanlık” olarak nitelendirilen yolcu kapma olayı olduğunu kaydeden Genel Müdür Odabaşı, “e-bilet” sistemini getirerek yolcuların biletlerini firmalardan almak yerine internet ortamından temin edebileceklerini bu yolla da çığırtkanlıkla da mücadelede önemli bir mesafe alacaklarını kaydetti.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159