banner69

Asya Tur yeniden yollara çıkıyor

banner113

Karayolu yolcu taşımacılığının bir dönem önde gelen şirketleri arasında yer alan Asya Tur, 12 Haziran’da yeniden sektör yolculuğuna başlıyor. Firmanın filosunda 40’ı özmal, toplam 50 Temsa Safir otobüs bulunuyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 01.06.2020, 16:05 01.06.2020, 16:38 Taşıma Dünyası
Asya Tur yeniden yollara çıkıyor
Özel Haber - Erkan YILMAZ 

11 ilde servis ve personel taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Kocaeli merkezli Genç Tur’un firma sahibi Ali Genç ve oğlu Niyazi Genç, 2019 Aralık ayında Asya Tur’un isim hakkını alarak tekrar sektörle buluşturmaya yönelik ilk adımları attılar. Nisan ayında yollara çıkmaya hazırlanan Asya Tur, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle bunu 12 Haziran’a ertelemek zorunda kaldı. Asya Tur’un yola çıkışına yönelik bilgileri Asya Tur Genel Müdürü Cevdet Börek’ten aldık. Genç ailesinin 1990 yılına kadar bireysel otobüsçü olarak çalıştığını belirten Cevdet Börek, “1990 yılında aile Genç Tur firmasını kurarak servis taşımacılığı alanına yönelmiş ve şu an 800 araçlık bir filo ile 11 ilde servis taşımacılığı faaliyetinde bulunuluyor. Genç ailesi aynı zamanda Demokrat Kocaeli Gazetesi’nin de sahibi” dedi. 

Şehirlerarasında tekrar olma özlemi

Ailenin şehirlerarası alanda hizmet vermeye yönelik özleminin bu süreçte hiç bitmediğini ve tekrar bu alana adım atmak istediklerini belirten Cevdet Börek, “3-4 yıldır ailenin tekrar şehirlerarası uzun yol taşımacılığına adım atma yönünde bir çalışması varmış. İki yıldır, ben de bu çalışmanın içerisindeyim. 2019 Aralık ayında Asya Tur’un isim hakkını aldılar. Bir an önce de yollara çıkmak için çalışmalara başlanıldı. Hedef Nisan ayında, Asya Tur’u, yolcularıyla tekrar buluşturmaktı. Ama tüm dünyayı saran koronavirüs belası ve seyahat süreçlerinde başlayan kısıtlamalarla yola çıkış 12 Haziran olarak belirlendi. Bu dönemde yeni yatırıma yönelmek gerçekten cesaret işiydi. Genç ailesi buna karar verdi ve adım attı. 180 civarında sağlanan istihdam, ülkemiz için de sektörümüz için de çok önemli bir adım. Bütün çalışanlarımız adına patronumuz Sayın Ali Genç ve Sayın Niyazi Genç’e bu zorlu süreçte istihdama yaptıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. İlk seferimiz sabah 05.00’te Karamürsel’den Harem’e kalktı” dedi. 


Asya Tur Genel Müdürü Cevdet Börek, Asya Tur ve Genç Tur’un firma sahibi Ali Genç ve oğlu Niyazi Genç

50 otobüslük filo

Şu an filonun 40’ı özmal olmak üzere 50 otobüsten oluştuğunun bilgisini veren Asya Tur Genel Müdürü Cevdet Börek, “Filonun tamamı Temsa Safir araçlardan oluşuyor. Araçların 20 adedi 2+1 koltuk düzeninde. Diğerleri 2+2 koltuklu. Önümüzdeki süreçte filomuzdaki araç sayısını da arttırma çalışmalarımız olacak. Yeni bireysel otobüsçüler de firmamızda yerini alabilir. Daha bu sabah (1 Haziran) Karadeniz’den bir otobüsçü aradı ve 8 aracıyla firmamıza katılmak ve Karedeniz hattını yürütmek istediğini belirtti. Görüşeceğiz ve kararlaştıracağız” dedi.

Bilet satışları 

Koronavirüs ile yeni yapılanmaların da geleceğini belirten Cevdet Börek, “Online bilet satışına biz de yoğunlaşacağız, ama acentelerimizin de varlığını sürdürmesi önemli. Bu sektörden binlerce insan ekmek yiyor. O-bilet ile anlaştık ve bilet satışında onun programını kullanıyoruz” dedi.

Yüzde 50 doluluk

Ülkede normalleşme sürecinin 1 Haziran ile başladığını vurgulayan Börek, “Burada 1 Ekim’e kadar yüzde 50 doluluk şartı getirilmişti. Her şey yolunda giderse, bu şartın uygulanmasının daha erken bitirilebileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki bir ay çok önemli” dedi.

Koronavirüs önlemleri 

Seyahatler boyunca koronavirüs etkisine yönelik her türlü önlemi aldıklarını da vurgulayan Cevdet Börek, “Bu anlamda personelimiz de gerekli önlemleri alarak hizmet verecek, buna yönelik eğitimlerden geçirildiler. Araçlarımızda hijyen koşullarına en üst düzeyde dikkat edilecek. Bütün yolcularımızın güven içerisinde seyahat etmesini sağlayacağız. Seyahat öncesinde yolcularımıza poşet içerisinde maskeleri dağıtılacak. İkram ürünlerini de yine poşetli şekilde yolcularımıza dağıtacağız. Kocaeli’nde faaliyet gösteren Konak Hastanesi ile işbirliği içindeyiz. Bu konudaki yardım ve destekleri onlardan alıyoruz. Belediye ile devamlı istişare içinde nasıl önlemler alabiliriz diye konuşuyoruz. İtfaiye Müdürlüğü, araçta oluşabilecek yangın anında nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili, personelimize 4 günlük eğitim verdi” diye konuştu. 

 Hedef ulusal firma olmak

Asya Tur’un hedefini bölgesel değil, ulusal bir firma olarak belirlediklerini açıklayan Cevdet Börek, “Marmara, Ege ve Akdeniz hattında yoğun bir şekilde olacağız. Batı Karadeniz’de (Karabük, Kastamonu, Bartın, Sinop) olmak istiyoruz. Bir iki ay içerisinde bu hatta da olacağız” dedi. 

Asya Tur’un hatları 

Kocaeli Merkez: Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Marmaris, Bodrum, Zonguldak, Bursa, Kuşadası, Didim.

İstanbul: Ankara, Antalya, Düzce, Zonguldak, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Marmaris, Kuşadası, Didim, Bodrum.

Yorumlar (3)
Vedat morkoç 3 yıl önce
Allah yolunuzu açık etsin gayet memnun kaldım
Adil Salkım 3 yıl önce
12 Temmuz 2021 tarihli Muğla-İzmir Seferinizle kızım seyahat etti.
Çok memnun kaldı.
Dolayısıyla internetten firmanızı araştırdım yeni kurulmuşsunuz hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum
Kızım adına ben teşekkür ederim.
Yaptığınız yatırımın karşılığını hayırlı bir şekilde alırsınız inşaAllah.
Erkal KAMACI 3 yıl önce
Niyaz bey , yaptığı her işi hakkıyla yapar . ALLAH yolunu açık etsin vaktiyle ekmeğini yedik .
banner117
15
açık
banner159