Bayraktarlar Merkon 'dan Metro Turizm'e Tourismo

banner113

Bayraktarlar Merkon Konya, Metro Turizm bünyesinde hizmet veren bireysel otobüsçü Hüseyin Yaman’a Tourismo teslim etti.

banner114
ŞEHİRLERARASI 02.01.2020, 13:52 02.01.2020, 13:58 Taşıma Dünyası
Bayraktarlar Merkon 'dan Metro Turizm'e Tourismo

Yeni Tourismo, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle bireysel otobüsçü Hüseyin Yaman’a Bayraktarlar Konya Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş tarafından teslim edildi.

Yeni Tourismo’nun teslimatında Hüseyin Yaman Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu.Otobüsçülüğün baba mesleği olduğunu belirten Hüseyin Yaman, “Babam 65 yaş nedeniyle otobüs kullanmayı bıraktı. Bizim bu işe girmemizi de her zaman destekledi. Bizde babamızın mesleğini yapmak istedik. Bizi hep cesaretlendirdi. O aracın sesinden arıza olup olmadığını anlar. Bu aldığımız 6’ncı otobüs. 1,5 ay önce siparişimizi verdik, yıl bitmeden alabildik. Faizlerdeki düşüşün bu yatırıma önemli etkisi oldu. Bu satışta takasta yok. 6 otobüsümüzün tamamı Mercedes Tourismo ve hepsi de Metro Turizm filosunda çalışıyor. 2020’de, yine, bir Tourismo yatırımı daha yapacağız. Bu satışta Mercedes-Benz Finansman kredi imkanı da sundu” dedi.

Ekmek yediren araç

Mercedes’in arabasını; fakirin arabası, ekmek yediren araba olarak gördüğünü belirten Hüseyin Yaman, “Yakıt tüketimi de dayanıklılığı ile bakım masrafının az olması da bizi mutlu ediyor. Ayda 45 bin km yol yapıyoruz. Konya-İstanbul arasında git-gel 100 litre daha az yakıt tüketimi elde ediyoruz. 2019’dan çok memnunuz. 38 yaşındayım. 10 yaşından beri sektördeyim, bu yıl daha farklı, güzel geçti diyebilirim. Bilet fiyatlarımız daha iyi seviyeye geldi. Şu an Konya-İstanbul arasında bilet fiyatı 130 TL.Tourismo otobüsümüz 2+1 koltuklu. Hem tren hem uçakla rekabet ediyoruz.2+1’den vazgeçmek zor. Bireysel otobüsçüler de azaldı. Tarlasını satan bu işe giriyordu. Şimdi krizle birlikte, bu işi bilenler yapmaya başladı. Biz işimize çok özen gösteriyoruz. İnsanlar hizmet almak için bize bir bedel ödüyor, bizde onlara en iyi hizmeti sunmalıyız. Artık seyahat sıklığı artıyor. Uçak daha önce iki seferken şu an günde 7-8 sefere çıktı.Tren yoktu o da 4 sefer yapıyor. Ona rağmen işlerimiz gayet iyi. Metro Turizm’den, işletmeciliğini yapan Yılmaz Koyuncu’dan çok memnunuz. Bize her zaman ağabeylik yapıyor, yol gösteriyor. Bayraktarlar Merkon ve Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş’ın da ilgisine ve desteğine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yaman ailesinin bir diğer üyesi de kaptan olarak çalışıyor. Osman Yaman, “Muavin olarak başladım ve kaptan oldum. Çok seviyorum, bu meslekhastalık… Sevmeyen bu işi yapamaz. Muavin olmadan sefer olmaz. Aracın temiz tutulması ancak muavinle mümkün olur” dedi.



2020 otobüslerini de sattık


Bayraktarlar Konya Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaşda, “Yılın son üç ayında beklenenin de üzerinde araç talebi oldu. 2020 yılına yönelik şimdiden sözleşmesini yaptığımız, kaporasını aldığımız araçlar var. 2020’nin araçlarının satışı bile bitmiş durumda. Ocak-Mart arasında 5 arabamız var. Onlar satıldı. 2020’de 12 otobüs satışı yapacağız. 2019’da 5 otobüs satışı yaptık. Yeni Tourismo aracın hem Metro Turizm’e hem Yaman ailesine hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159