banner69

Best Van Tur, Irak’a her gün 900 yolcu taşıyor

banner113

Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, Irak hattında 28 araçla hizmet verdiklerini belirtti: “Irak’a günde karşılıklı olarak 18 sefer gerçekleştiriyoruz. Günlük taşıdığımız yolcu sayısı 900 civarında. Kış aylarında bile yüzde 80 doluluk ile sefer yapıyoruz. THY’den daha fazla yolcu taşıyoruz diyebilirim.”

banner114
ŞEHİRLERARASI 19.05.2014, 10:49 19.05.2014, 12:29 Taşıma Dünyası
Best Van Tur, Irak’a her gün 900 yolcu taşıyor
ERKAN YILMAZ / İSTANBUL

Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, Irak hattında 28 araçla hizmet verdiklerini belirtti: “Irak’a günde karşılıklı olarak 18 sefer gerçekleştiriyoruz. Günlük taşıdığımız yolcu sayısı 900 civarında. Kış aylarında bile yüzde 80 doluluk ile sefer yapıyoruz. THY’den daha fazla yolcu taşıyoruz diyebilirim.” 



İrem Bayram, “Zaho, Dohuk, Süleymaniye, Erbil ve Kerkük’e her gün gidip geliyoruz. Mersin’den 2, İstanbul’dan 3, Antalya ve İzmir’den 1, Gürcistan’dan 1 seferimiz var. 5 yıldır çalıştığımız Kuzey Irak yolunda her yıl büyüyerek ilerliyoruz. Gürcistan’dan Irak’a sefer yaparak üç ülkeyi birbirine bağlamış oluyoruz. İleriki dönemlerde yurtiçinde ve yurtdışında farklı hatlarda da hizmet vermeyi planlıyoruz. Hizmet ağımıza başka ülkeleri de katabiliriz” dedi. 

Taşıma modlarında doğru fiyatla rekabet yapılmalı  

Yurtiçinde şehirlerarasında 60 adetlik bir filo ile hizmet verdiklerini ifade eden İrem Bayram, İstanbul-Ankara hızlı tren hattının fiyat politikasının doğru belirlenmesi gerektiğini vurguladı: “İstanbul-Ankara hızlı tren hattı bizim işlerimizi önemli ölçüde etkilemeyecek. Biz kısa hatlarda rekabet etmiyoruz. Uzun hatlarda rekabetçi bir yapıda hizmet veriyoruz. Demiryolu ve havayolunda gelişimin, ülkenin kazanımı olduğuna inanıyoruz. Hızlı tren de, havayolu da geniş şekilde hizmet verebilmeli. Sadece doğru bir fiyat politikası olması gerektiğine inanıyoruz. Gerekiyorsa taban fiyat olmalı. Sektörümüzün ağır maliyet kalemleri arasında yer alan akaryakıt ve sigorta maliyetleri noktasında teşvikler verilerek diğer taşıma modları ile rekabet edilebilmesinin önü açılmalı. Burada bir sektörü bitirmek değil, turizmi güçlendirmek gerekiyor” diye konuştu.


Irak’ta 2+1’e talep

“Biz burada sadece taşımacılık yapmıyoruz, kültür alışverişi de yapıyoruz” açıklamasını da yapan Bayram, “Irak’tan ülkemize turist getirdiğimizde ülkemizi tanıtmış, döviz kazandırmış oluyoruz. 2+1’e yönelik talebi Irak’ta biz oluşturduk. İlk biz taşıma yapmaya başladık. Bu bize ilgiyi de artırdı. Biz Irak’a THY’den daha fazla yolcu taşıyoruz. Günde 900 kişi taşıyoruz. Kış aylarında bile yüzde 80 doluluk ile çalışıyoruz. İstanbul’dan Irak’a 80 dolara taşıma yapıyoruz. Irak’ta çok sevilen bir firmayız. Kedi amblemli otobüsümüzün yanında çok fotoğraf çektiriyorlar. Biz de farklılık olsun diye filomuza bir siyah araç kattık. Belki daha fazla da alabiliriz” dedi.



Koltuk arkasında Funtoro 

İrem Bayram, bütün araçlarında Funtoro kullandıklarını ve tercih etmelerinde en önemli etkenin sektör lideri olmaları olarak açıkladı: “Yeni araçlarımıza Funtoro koltuk arkası ekran takılacak. Arkasında global bir firma olan MSI olması bize güven veriyor. Ekranları ve içerikleri çok güzel. Müşterilerimiz çok memnun. Her açıdan bize destek olan çok güzel bir ekipleri var, hep yanımızda oldular, çok yakından ilgilendiler.”

Araçlara koltuk arkası ekran takan As Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Ebru Agat da, “Best Van ile ilk görüşmemizde ekran konusu gündeme gelmedi. Önce sektörel sorunları görüştük, daha sonra As Teknoloji’den beklentilerini öğrendik. Beklentilerini zaten karşıladığımızı, hatta daha fazlasının olduğunu gördük. İçerik yönetimini daha eğlenceli hale getirmeyi teklif ettik. Çünkü uzak mesafeli taşımacılık yapıyorlar. Birlikte yol almaya karar verdik. Best Van Tur da en kısa süre içinde reklam yönetim sistemimiz içine katılacak. Yönetimlerini kendilerine vererek bu projeyi bu sistemin içine daha fazla firmayı katacağımızı düşünüyoruz” dedi. ■

Yorumlar (2)
Suat DALKILIÇ 9 yıl önce
GEVAŞ BEST VAN ACENTASINDA HIZMET VERİYURUZ VE BAYRAM AİLESİLE GURURDUYURUM ALLAH YARDIMCINIZ ULSUN YULUNUZAÇIKULSUN SİZER VARULDUKÇA BİZ BU BAYRAĞI GÜKLERTAŞIYACAĞIZ HON HER HEBIN. SILAVORIZ
M.ali 8 yıl önce
Süleymaniye den diyarbakira saat kacta arabaniz var
banner117
15
açık
banner159