banner69

Büyük İstanbul Otogarı İBB’ye geçti

banner113

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile Büyük İstanbul Otogarı’nı devraldı. Otogarın otopark işletmeciliğini 5 yıl süre ile İSPARK üstlendi. Otopark giriş çıkışları 1 saat ücretsiz oldu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 11.07.2019, 16:20 11.07.2019, 17:59 Taşıma Dünyası
Büyük İstanbul Otogarı İBB’ye geçti

Şehirlerarası otobüs sektörünün ne karar alınacağına yönelik merak içinde beklediği karar bugün çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayının ikinci toplantısını bugün Başkan Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde gerçekleştirdi. 8 Temmuz Pazartesi günü Belediye Meclisi’nin gündemine giren ve burada görüşülmek üzere komisyona havale edilen otogar konusuyla ilgili rapor hazırlanarak 11 Temmuz Perşembe günü (bugün) Meclisin onayına sunuldu. Mecliste yapılan oylama ile Büyük İstanbul Otogarı oybirliği ile İBB’ye geçti. Otogarın otopark işletmeciliğini 5 yıl süre ile İSPARK üstlendi. Otopark giriş ve çıkışları da bir saat ücretsiz hale geldi. Büyük İstanbul Otogarı bünyesinde bulunan otopark işletmesinin elde edilen gelirin yüzde 25’i belediye ödenecek. Otopark alanı dışında kalan alanlarının kiraya verilmesine yönelik ihale İBB Emlak Müdürlüğü tarafından yapılacak.

UATOD’un süre uzatım talebi kabul edilmedi

Komisyon raporunda yer alan bilgiler arasında UATOD’un yaptığı başvuru ile ilgili açıklamalarda yer aldı. Bu açıklamada; Büyük İstanbul Otogar işletmesinin 5 Mayıs 2019’da biten sözleşmenin 25 yıl daha uzatılmasına yönelik Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin 25 Nisan 2019 tarihinde yaptığı başvuru 21 Haziran 2019 tarihli yazısı ile Büyük İstanbul Otogarı yeni otogar alanının yapılıncaya kadar İSPARK A.Ş bünyesinde işletme alınmaya planlandığı ve mevcut uzatma talebinin uygun bulunmadığı belirtildi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159