Dirikoç Otomotiv’den 3 Tourismo yatırımı

banner113

Dirikoç Otomotiv ortaklarından Yusuf Karaaslan, Kamil Koç bünyesinde hizmet verecek 3 Tourismo aracını teslim aldı. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 02.06.2020, 17:12 14.06.2020, 23:42 Taşıma Dünyası
Dirikoç Otomotiv’den 3 Tourismo yatırımı
Koronavirüs ile mücadelede  normalleşme sürecine geçiş 1 Haziran ile başlarken şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren firmalarda yeni süreçte filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Dirikoç Otomotiv, yeni otobüs yatırımları yapmaya devam ediyor. Dirikoç Otomotiv ortaklarından Yusuf Karaaslan, Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle 3 Tourismo aracını kaptanları Habip Altan ve Suat Apaydın ile birlikte 2 Haziran Salı günü teslim aldı. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi. 

2020’ye büyük umutlarla girmiştik

Dirikoç Otomotiv ortaklarından Yusuf Karaaslan, yeni otobüs yatırımıyla ilgili Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. 2020 yılına büyük umutlarla girdiklerini ve yeni otobüs yatırımlarının planlarını oluşturduklarını belirten Yusuf Karaaslan, “2019 çok iyi geçmişti hem şehirlerarası için hem de turizm taşımacılığı açısından. Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması da sektörümüze yolcu talebinin artması açısından olumlu yansıdı. 2020 yılına yönelik beklentilerimizde bu yüzden büyüktü. Ancak Koronavirüs süreci ile birlikte seyahatlerde büyük kısıtlamalara gidildi ve zorlu süreç başladı. Aslında bu araçları Mart ayında teslim almaya yönelik planlama yapmıştık ancak virüs süreci ile ancak Haziran ayında teslim almak mümkün oldu” dedi.

Ankara-İstanbul hattını biz üstlendik

Kamil Koç bünyesinde tamamı Mercedes marka araçlardan oluşan 18 otobüslerinin bulunduğunu belirten Yusuf Karaaslan, “Kamil Koç Ankara-İstanbul hattını da biz üstlendik. Yolcumuza her zaman en iyi, en güvenli hizmeti vermeyi hedefledik. Bu noktada 2 Tourismo yatırım planımız daha var. Önümüzdeki sürece bakacağız. Artık bir an once işlerin açılmasını ve Kurban Bayramını da bayram gibi geçirmek istiyoruz. Otobüsçülük her zaman önemini koruyacak. Nüfusumuz genç ve hareketlilik fazla. Şu an uçaklarda KDV yüzde 1 bilet fiyatları düşük ama yarın yükselecek” dedi. 

Yüzde 50 doluluk şartı 

Yüzde 50 doluluk şartının sadece şehirlerarası ve turizm alanında kaldığını da belirten Yusuf Kaaraslan, “ Ankara-İstanbul hattında yüzde 50 doluluk şartı ile belirlenen tavan fiyat ölçeğinde büyük firmalar 160 TL bilet kesiyor. Ancak uzun yoldan gelen firmalar ise Ankara’dan İstanbul’a yolcu aldıklarında bu fiyatı bölüyorlar. Biz daha once 90 liraya Ankara-İstanbul hattında taşıdığımızda uzak yol firmaları 70 lira dese bile yolcu alamıyordu. Ancak şimdi fark büyüdü ve onlar 70 liraya bile yolcu alabiliyorlar. Bizim beklentimiz bir an once yüzde 50 şartının kalkması” dedi. 

Mercedes yatırımından 

Mercedes yatırımlarından her zaman kazançlı çıktıklarını da belirten Yusuf Karaaslan, “Yaşanan bu sürece rağmen Mercedes otobüs her zaman çok kıymetli. Piyasaya çok fazla otobüs sunulmadığı için yatırım değeri çok yükseldi. İkinci elde de aynı şekilde değerini koruması açısından da tercihimizde Mercedes öne çıkıyor. Yedek parça fiyatlarıda en uygun olan marka. Mercedes otobüslerin kalite ve konfor yönünden de çok memnunuz” dedi.  

3 Tourismo Dirikoç Otomotiv ve Kamil Koç’a hayırlı olsun

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin’de, 1 Haziran ile başlayan normalleşme sürecinin şehirlerarası otobüs taşımacılığına olumlu yansımalarının olmasını beklediklerini ifade ederek, “Tüm dünya ve ülkemiz bu zorlu süreci yaşadı. Artık normalleşme süreci 1 Haziran ile başladı. Seyahatlerde artış olmasını bekliyoruz. Otobüsçülerin her zaman yüzünün güldüğü bu yaz sezonu bu sefer daha kısa olacak ama bundan sonraki süreç sağlıklı olsun yeter. Dirikoç Otomotiv ve Kamil Koç ailesine yeni Tourismo otobüslerin hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz. İşbirliğimizin de artarak devam etmesini diliyoruz” dedi. 



Yorumlar (1)
Davut çelik 2 yıl önce
Çanakkale ye gittim geldim şoför olarak otobüsünüzde paramı alamadım beni Mert ve memet yetkili aradı abi şoför bulamadık bir kere Çanakkale git gel dedi ve ben annem ameliyat oldu buna rağmen yola gittim paramı vermediler telefonumu bile açmiyorlar siz şoförün parasinami kaldınız
banner117
15
açık
banner159