Edirne Otogarı’nda ücretsiz servisler kalktı

banner113

Edirne Belediyesi, 8 Ağustos’tan itibaren otogardan kalkan ücretsiz şehiriçi servislerini kaldırdı. Yolcunun otogara ve otogardan kent merkezine ulaşımı toplu taşıma araçları ile sağlanacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 08.08.2016, 12:18 08.08.2016, 12:43 Taşıma Dünyası
Edirne Otogarı’nda ücretsiz servisler kalktı
Edirne Belediyesi, Edirnelilerin talebi ve Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda toplu taşımada 24 saat sistemine geçiyor. Bu çalışma kapsamında bir yeni uygulama daha gerçekleştiren olan Belediye, otogar ücretsiz servisleri yerine toplu taşıma ile hizmet verecek. Edirne Belediye Meclis kararıyla 8 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren sabah saat 04.30’dan başlayarak her yarım saatte bir ETUS Toplu Taşıma Hatlarından 1, 3A, 3B ve 7B hatlarında bir araç, otogardan sonra Kırklareli kavşağına kadar gidecek. Vatandaşlar bu yol üzerindeki işyeri ve tesislere bu araçlarla ulaşabilecek. Otogar ücretsiz servisleri yerine de bu araçlar hizmet verecek. Şehirlerarası yolculuk için otogar ya da diğer kalkış noktalarına gidecek vatandaşların ulaşımında herhangi bir aksaklığa izin verilmeyecek, toplu taşıma hizmeti her iki yönde de (şehiriçinden otogara, otogardan şehiriçine ) sürdürülecek. 

Otobüsçü nefes alacak. 
TOFED Genel Başkan Yardımcısı ve Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, Edirne Belediyesi’nin aldığı kararı Taşıma Dünyası’na değerlendirdi. Altunhan, “Sektör zaten zor ayakta duruyor. Türkiye genelinde ücretsiz servisler kalksa çok daha iyi olur. Otobüsçü nefes alır. Bu maliyet bireysel otobüs sahiplerinin cebinden çıkıyor daha çok. Firmalar bireysel otobüsçüden bunu komisyon olarak kesiyor. Artık yazık, günah; esnafı düşünme zamanı geldi. Lüleburgaz Belediyesi de şehiriçi ücretsiz servisleri kaldırdı, hatta şehiriçindeki yazıhaneler de kaldırıldı” dedi. 

Belediyenin kararını destekliyoruz
Ücretsiz servislerin günlük kullanım haline geldiğini ve bunun önlenemediğini ifade eden Altunhan, “İnsanlar bu servisleri, şehirlerarası ulaşım için değil, kentiçi ulaşım için kullanır hale gelmişti. Belediye, yolcuların mağdur olmaması için her türlü hazırlığını yaptı. Biz Belediyenin bu kararını destekliyoruz. Herkesin bir parça ekmeği ücretsiz servislerden dolayı kayboluyordu. Bu para bireysel otobüsçünün cebinden çıkıyordu. Bazı firmalar bunu rant amacı ile de kullanıyordu. 3 lira yerine 6 lira maliyet var diye komisyon kesiyordu. Bir otobüsten 100-150 lira servis ücreti kesiliyordu. Ayda 4-4 bin 500 TL maliyet vardı” diye konuştu.

Yerli firma kalmadı
Firmalar bir araya gelmediği için sorunların büyüdüğüne dikkat çeken Altunhan, “Hiç kimse elini taşın altına sokmuyor. Benden bir giderse, öbüründen iki gidiyor diyerek rakibinin güç duruma düşmesini istiyor. Otobüsçü esnafında böyle bir anlayış var. Bir araya gelerek, ortak kazanç yaratmayı beceremiyor. Ama yarın bir büyük şirketler bir otobüs firmasını kurduğunda bugün birbirini harcamak için çaba gösterenler o zaman yaptıklarının yanlışlığını görecekler ama kayıp çok büyük olacak. Bunun olmaması için bugünden birlik ve beraberlik içine girmesi gerekiyor. Biz bunu Trakya’da yaşadık. Trakya’nın kendi firması kalmadı. Trakya firmaları kendilerini yedi bitirdi; büyük firmalar geldi ve kafalarına vurdu, bugün de köle gibi çalıştırıyorlar. Trakya firmalarının yaşadığı süreç diğer bölge firmalarına örnek olmalı. 15 firma vardı, hiçbiri kalmadı. Trakya firmaları olarak birbirimizi çökerttik. Artık tarihin karanlık sularına gömülüyor firmalar. Deveden büyük fil var. Büyük firmalar da çözüm üretmezse aynı sıkıntıyı yaşayacaklar” dedi. ■


Mustafa Altunhan’a yılın işadamı ödülünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan vermişti. Altunhan, sektöre nefes aldıran bu karar nedeniyle Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

A1 ve D2 sorunu da çözülmeli 

Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, “Belediyenin ücretsiz servis uygulaması konusunda aldığı kararı destekliyoruz.”

Edirne Belediyesi’nin ücretsiz servislerle ilgili aldığı kararın otobüsçü için olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirten Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, “Belediyenin aldığı bu kararı destekliyoruz. Ancak bizim yıllardır dile getirdiğimiz bir başka sorunumuz var… Belediyeye, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne, Ulaştırma Bakanlığı’na da başvurduğumuz A1 belgeli taşımacılar sorunu ile grup taşıma izni olan, ancak tarifeli gibi çalışan D2 belgeli taşımacıların engellenmesine yönelik ne gibi çalışmalar yapılacak, merak ediyoruz. Bunu engelleyebilecek mi? Bu sorunu o kadar iyi takip ettik ki A1’ci Salim’e çıktı benim adım. Ben tüm sivil toplum örgütlerin, federasyonların TOFED, TOF yönetiminde de yer aldım. A1 ve D2 sorunun yanı sıra sınır kapısında X-RAY sorununun çözümü için çaba gösterdik ve Taşıma Dünyası’nın da verdiği destekle çözümünün sağlanmasında başarılı olduk. Biz bu sorunun hep takipçisi olduk, bu araçların şehiriçinde yolcu alarak taşımacılık yaptığını defalarca ifade ettik. Uzunköprü, Keşan, İpsala ve Meriç’te çalışan minibüsler otogara girerken Havza, Lalapaşa ve Sülüoğlu’na çalışan minibüsler neden şehiriçinden kalkıyor ve otogara girmiyor? Niçin bu çifte standart? Bunu Belediye yetkililerine soruyor ve çözüm bulunmasını istiyorum” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159