Efe Tur 19 Tourismo aldı

banner113

Sezon öncesinde şehirlerarası otobüs firmalarının yatırımları hızlanarak devam ediyor. Bu yıl 6 milyon civarında bir yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Efe Tur Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, “Yıl içerisindeki Mercedes otobüs yatırımı 30 olacak. Midibüs tarafında da 150 adetlik bir yatırım planımız var” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 07.05.2016, 14:54 09.05.2016, 10:06 Taşıma Dünyası
Efe Tur 19 Tourismo aldı
Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde 28 Nisan Cuma günü düzenlenen törenle Efe Tur filosuna 19 adet Tourismo 15 katıldı. Törene Efe Tur, Öz Emniyet, İzmit Seyahat ve Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, Yönetim Kurulu Üyeleri Hürel Gündüz, Alper Türker Birant, Gürsel Turizm İnsan Kaynakları Sorumlusu Recep Türker Birant, Operasyon Sorumlusu Umut Demircan, Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt,  Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Mengerler Ticaret Genel Müdürü Hayrettin Karaboğa, Mengerler İstanbul Genel Müdürü Nusret Güldalı, Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki katıldı. 

Müşterimiz değil, iş ortağımız

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Efe Tur ve Mercedes arasında gerçekleşen bu işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ben müşterimiz demeyeceğim, bizim çok uzun yıllardır iş ilişkisi içinde olduğumuz iş ortağımız, dostumuz Efe Tur, 30 adetlik paketin 19 adedini teslim alıyor. Öncelikle teşekkür ediyoruz; hayırlı, uğurlu olsun. Bol kazanç diliyoruz” dedi.

Yüzde 10’u aşan yakıt tasarrufu

2016 yılına yönelik otobüs pazarı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Süer Sülün, “Euro 5’ten Euro 6’ya geçiş nedeniyle ilk üç ay düşük başladı. Mevsimle beraber belirli bir büyüme bekliyoruz. Segment bazlı bakıldığında turizm oldukça dipte, şehirlerarasında pazar geçen seneki seviye ile kapanacak gibi gözüküyor. Yeni Travego ve Tourismo ile iddialıyız. Yakıt tüketimi son derece önemli. Bunu artık müşterimiz ölçümlüyor ve sosyal medyada gururla yayınlıyorlar, bizim de hoşumuza gidiyor. Avrupa ile karşılaştırıldığında Türkiye’de otobüsçülük farklı yerde… Otobüs, burada 300 bin km yol yaparken Avrupa’da 60-70 bin km yapıyor. Bu kadar çok koşan otobüsün yakıt tüketimi çok önemli. Yeni ürünlerimizde konforu çok arttırdık. 2+1 furyasında konfor ön plana çıkıyor ama 2+1 tek başına bir konfor değil. Amortisör sisteminin, ses ve ısı yalıtımının, klimalandırmanın çok iyi olması ile birlikte diz mesafesi de çok önemli. Bütün konfor unsurlarına baktığınız zaman bunlar yeni Travego’da standart. 2016 yılı biraz segmentler içinde kayma ile belirli bir dengede yürüyecek diye düşünüyorum” dedi.

Bu yıla damga vuracak

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt, “Tüm ürünlerimizin barındırdığı seyir güvenliği, tasarımı, yakıt tasarrufu, konforu ile bu seneye damgasını vuracak bir araç olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan iyi bir yıl olmasını bekliyoruz” dedi. 
İki tarafta katma değer üretiliyor 

Efe Tur, Öz Emniyet, İzmit Seyahat ve Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, yıllardır iki tarafa da katma değer yaratan bir iş ortaklığı içinde olduklarını belirterek,  “Grup şirketlerinden Efe Tur ve Öz Emniyet’in önemli bir gününe hep birlikte tanıklık ediyoruz. Hem biz onların müşterisiyiz, hem onlar bizim müşterimiz. Ama müşteri olmaktan öteye geçen bir ilişki içerisindeyiz. Uzun yıllardır, karşılıklı verimli ve anlayışlı ve iki tarafa da katma değer yaratan bir çalışma içerisindeyiz. Yapılan bu teslimatla, 2016 yılı senesi içerisindeki yatırım planlarımızın ilk ayağını tamamlıyoruz” dedi.

30 Mercedes yatırımı olacak

2015’in zor bir yıl olduğuna, 2016’nında zor bir yıl olarak başladığına dikkat çeken Birant,  “Önümüzdeki dönemlerde daha iyi noktalara gideceği ümidindeyiz. Her ne kadar dışarıda olumsuzluklar var ise de bizler biraz daha pozitif açıdan bakarak bu olumsuzlukları olumlu hale çevirebiliriz. Bu biraz da bizlerin elinde. Büyük otobüs yatırımımız bu 19 araçla birlikte yıl sonuna kadar 30’a ulaşacak” diye konuştu.

Kurumsal şirket büyük mutluluk 

Mengerler İstanbul Genel Müdürü Nusret Güldalı da, kurumsal bir iş anlayışına sahip bir iş ortağı ile çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, “Bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyoruz. Kurumsal iş anlayışına sahip iş ortağı ile çalışmak bizim için büyük mutluluk. Uzun yıllara dayalı bu işbirliğini gelecekte de sürdürmek ve uzun yıllara yaymak arzusundayız. İyi günlerde kullanın. Satış ve satış sonrası hizmetlerde bundan sonra birlikte olacağız devir ekonomi devri doğru bir yatırım yaptınız inşallah iyi günlerde bol kazançlarla devamını getirirsiniz” dedi.

Yeni otogarlar sektörün seyrini değiştirecek

Efe Tur olarak yeni bir atılım içerisinde olduklarını ve bunun çalışmalarını yaptıklarını da ifade eden Levent Birant şunları söyledi:  “Önümüzdeki dönemde Efe Tur’un yeni hatları olacak. Özellikle Körfez geçişi ili birlikte birtakım projeksiyonlarımız var. Aslında bu yatırım onları da hayata geçirmenin ilk adımı. Kocaeli merkezli faaliyetlerini yürüten şirketimizin, hareket merkezini İstanbul’a kaydırma planımız var. Özellikle İstanbul’daki otogar planlamalarından sonra otobüsçülüğün seyrinin de değişeceği kanaatindeyiz. O güne kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp resimdeki yerimizi biraz daha kuvvetlendirmek istiyoruz. Bu konuda Mercedes’in desteğinin her zaman olacağını düşünüyoruz; filomuzun çok önemli bir kısmı Mercedes’e dönüştü.  Bundan sonraki süreçte yeni Travego ile filoyu tamamlamayı düşünüyoruz. Efe Tur’un yaz dönemlerinde filosunda hizmet veren otobüs sayısı 160 adede çıkıyor. Normalde 120-130 civarında devam ediyor. Öz Emniyet ve İzmit Seyahat filosunda 40 araçlık bir filo var. Aslında grup şirketleri ile 500 dolayında özmal aracımız var. Bu sene içerisinde 150 adetlik midibüs yatırımı da düşünüyoruz. Bu alışverişle ilgili Mercedes yönetimine başta Sayın Süer Sülün ve ekibine, Mengerler’e çok teşekkür ediyoruz. Bize çok destek verdiler.” 

Yüzde 20 büyüyeceğiz

2015 yılını 5 milyon yolcu ile kapattıklarını, 2016 hedeflerinin ise yüzde 20 büyüme ile 6 milyon olduğunu belirten Levent Birant, “Biz yolcu sayısında, dördüncülük için, iki üç firma ile yarışıyoruz. Batı Karedeniz hattında frekanslarımızı artırıyoruz. Bu teslimattan sonra yine Karabük ve özellikle Ege bölgesinde seferlerimiz artacak. Sezonla birlikte, hazırlıkları devam eden İstanbul ve Ankara seferlerini başlatacağız. Bartın merkezli kapasite artışlarımız devam ediyor. Orada filo tamamen Mercedes oldu. 2+1 furyasından memnun değiliz ama ne yazık ki bu böyle. İstanbul merkezli Ege seferleri başlattık; bu hatta yönelik ciddi seferlerimiz olacak. Anadolu yakasında çok ciddi bir yolcu potansiyeli var. Hedefimizi Anadolu yakasından kalkışlara çevirdik. 2016’da yüzde 20 civarında artışla, 6 milyon yolcu bekliyoruz. İlerleyen senelerde biraz daha farklı projeksiyonlarımız olacak” dedi. ■









Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159