Efe Tur İstanbul-Ankara seferlerine başladı

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren Efe Tur, 20 Ocak Çarşamba günü açılışını yaptığı Dudullu tesisiyle İstanbul-Ankara seferlerini başlattı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 25.01.2016, 13:24 25.01.2016, 13:35 Taşıma Dünyası
Efe Tur İstanbul-Ankara seferlerine başladı
Efe Tur Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, İstanbul-Ankara seferlerini başlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 2015 yılında Efe Tur olarak 5 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi. 

Sefer açılışına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, Efe Tur Genel Müdürü Kadir Alper Birant, Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, şirket ortağı Halit Bıçak katıldı. 

Günde 9 sefer 
Efe Tur Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, İstanbul’dan Ankara’ya 2+1 otobüslerle günde 9 sefer düzenleyeceklerini belirterek, “Efe Tur olarak bu yıl 25’inci yılımızı kutlarken İstanbul-Ankara seferlerini başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetlerimizi daha geniş bir yelpazeye yaygınlaştırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu anlamda, Anadolu Yakası Dudullu açılışı ile Ankara ile seferlerine başladık. Efe Tur güçlü tedarikçilerle çalışan bir şirket. İstanbul-Ankara seferlerimiz ile çok iyi bir tedarikçi altyapımız var. Bu operasyonları verimli yürüterek hem daha fazla müşteriye ulaşmak hem de tedarikçilerle beraber büyüyen bir Efetur yaratmak istiyoruz. Ankara seferlerimizde yolcu memnuniyetinde kaçınılmaz olan 2+1 konforlu rahat ve koltuk arkası büyük TV ekranlı otobüslerimizle hizmet vereceğiz. İstanbul’da 45 noktadan bilet satış organizasyonu yapılacak. Müşterilerin ücretsiz servis alternatifleri olacak” dedi.

Yeni bölgelere yeni seferler 
Efe Tur olarak 2015 yılında bünyesine kattıkları Öz Emniyet ile daha çok merkezde müşterileriyle buluştuklarını belirten Kerem Birant, 2016 yılında birçok noktaya sefer düzenleyeceklerini söyledi: “Kısa hatlarda trenin ve uçağın daha az alternatif olduğu noktalarda müşterilerimize ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda yaza kadar Bolu, Zonguldak, Karabük, İzmir seferlerimize başlayacağız. Yaz sezonunda da Ayvalık, Bodrum, Marmaris ve Antalya seferlerini açmayı planlıyoruz.” 

2015 yılında 5 milyon yolcu taşıdık 
2015 yılında 90 bin sefer ile 5 milyon yolcuya ulaştıkları bilgisini veren Efe Tur Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, “Yüzde yüzün üzerinde bir doluluk oranına ulaştık. Bizim hatlarımız, kısa mesafede aracın sürekli yolcu alıp indirip bindirdiği, giderlerin yüksek olduğu bilet ücretlerinin giderleri karşılayacak seviyede olmadığı bir hat. Yaptığımız işin hakkını vermeye çalışıyoruz. 2015 yılı terlemekle geçti, ama 2016 yılında daha çok terleyeceğiz. 2016 yılında, yolcu sayımızı yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Mercedes’i bekliyoruz 
2016 yılı için araç yatırımını Euro 6 regülasyonuna göre planladıklarının altını çizen Birant, “Araç yatırımı için Euro 6‘yı bekliyoruz. Mercedes’i bekliyoruz.  Onlar söz söylemeden bizim plan yapmamız mümkün olmuyor. Mercedes, yüzde 64 pazar payına sahip. Onun otobüsü bizim yatırımımızı birebir etkiliyor. 2016 için sayı adet olarak ne olur bilmiyorum ama filomuzu yenileyeceğimiz bir yıl olacak” dedi. 

Yeni firmalara kapımız açık 
Efe Tur olarak doğru yapılanma olduğu takdirde bünyelerine başka firmaların katılabileceği bilgisini veren Kerem Birant, şunları söyledi: “Bizim kapımız her türlü ticari konuşmaya açık. Çünkü her şeyin zamanı var, alım zamanı var, satım zamanı var. Biz almaya da satmaya da her zaman hazırız. Kiminle konuştuğumuz önemli. Ticaret önemlidir ama kiminle yaptığınız da önemlidir. Doğru şeyler olduğu takdirde biz her türlü kaynaklarımızı da zorlarız, kefil de oluruz, borca da gireriz, kredi de çekeriz. Sermayemizden de veririz. Doğru ticaretin olduğu yerde varız.” ■


Efe Tur Genel Müdürü Kadir Alper Birant, Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159