Elmalı Otogarı’nın inşaatı sürüyor

banner113

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı’da 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni otogarın inşaatı sürüyor. Bodrum katı tamamlanan projede zemin seviyesine ulaştı. Başkan Muhittin Böcek, terminalin ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltağını ve modern yüzüyle Elmalı’ya yakışacağını söyledi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 28.11.2019, 13:49 28.11.2019, 13:52 Taşıma Dünyası
Elmalı Otogarı’nın inşaatı sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Elmalı Otobüs Terminali’nde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 1970’li yıllardan itibaren hizmet veren ancak gelişen Elmalı’nın şartlarına ayak uyduramayan ve yetersiz kalan eski otobüs terminali kalkıyor. Yeni terminal modern yüzü ile Devlet Hastanesi yanındaki yeni yerinde hizmet verecek.

Modern otogar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Otobüs Terminali’nin ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını ve Elmalı’ya çok yakışacağını söyledi. Başkan Böcek, otobüs terminalinin birçok özelliğiyle Elmalı’ya yakışan bir tesis olacağını belirterek, “Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek olan terminalimizin bu yönüyle de birçok projeye örnek olacağından eminim. Elmalı’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak bir kapasiteye sahip olan bu terminali ilçemize kazandırmaktan çok mutluyuz” dedi.

Yeni otobüs terminali inşaat alanını ziyaret eden ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.



8 adet otobüs peronu bulunacak


2 bin700 metrekare kapalı alana sahip olacak Elmalı Otobüs Terminali projesinde 8 adet otobüs peronu, bilet satış ofisleri, yarı açık ve kapalı bekleme alanları, mescit, sığınak, PTT, restoran, ticari dükkânlar, polis, zabıta ve idari ofisler, personel odaları, teknik odalar ve açık otopark bulunuyor. Yeni terminal sahip olduğu bu donanımlarla ile ilçe halkına ve turizme hizmet verecek. Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek olan terminal çevreci yönüyle de öne çıkıyor.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159