banner69

Erzurumlu otobüsçüler buluştu

banner113

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafıyla bir araya geldi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 23.01.2017, 12:07 23.01.2017, 12:16 Taşıma Dünyası
Erzurumlu otobüsçüler buluştu
Toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Zafer Aynalı, Ulaşım Daire Başkanı A. Gafur Yeniay, Emlak Daire Başkanı Burhan Salın, Yeni Ses Turizm işletme sahibi Mustafa Ünal, TOFED üyesi ve işletmeci Burhan Budak, Şehirlerarası Terminal Belediye Müdürü Hüseyin Bulutlar, Yeni Ses Turizm İşletme Müdürü Ahmet Demiral, Esadaş Turizm ve TOFED üyesi Fuat Ünlü, İşletme Müdür Yardımcısı Murat Kazır, İşletme sahipleri Muzaffer Çemc, Yakup Çeliker, Sinan Budak, Necati Kaya, Tairhan Çeliker, Nihat Budak ve otogar çalışanları katıldı.  

Fazlasını yapıyoruz 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, açılışta,  “Büyükşehir Belediyesi olarak, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapmış olduğumuz çalışmaların Erzurum ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ‘Terminalimiz, Erzurum ve bölge insanına hizmet vermekte daha nasıl faydalı olabilir?’ düşüncesiyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bugüne kadar sizlerin yapılmasını istediğiniz hizmetlerin kahir ekseriyetini sizlerin hizmetine sunduk” dedi. 



Farklı bir boyut

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum çok yakın gelecekte ekonomik olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli vilayetlerinden biri olacak” diye konuştu. Yatırımı vurgulayan Başkan Sekmen, “Erzurum bir yatırım merkezidir. Yatırım yapmak isteyen bana gelsin, alıp Ankara’ya götürürüm, burada işlerini takip ettiririm. Biz yeni kaynakları devreye sokuyoruz. Şu anda iki tane silah fabrikası geldi, müracaatlarını yaptı, takip ediyoruz. 3-4 tane ilaç fabrikası geldi, kenti inceliyorlar. Burada cam, seramik, konfeksiyon, mobilya, maden fabrikaları kurulacak. Bunların tamamını geliştireceğiz. Erzurum’da sanayi olursa hepimizin çocukları buralarda iş bulur. İş olmazsa buralarda ne benim çocuğum durur ne de sizin çocuğunuz durur. Bu yatırımlar olduğu zaman, buradan göç durduğu gibi gidenler de dönüp geri gelecek. Bu şehri farklı bir boyuta taşıyacağız” dedi. Başkan Sekmen, toplantı sonrası kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayarak terminal esnafının talep ve isteklerini dinledi. 

Otobüsçülerin talepleri

TOFED üyesi Erzurum Otobüsçüler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Selami Tan, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplantıya yönelik Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. Toplantıda terminalde yaşanan mevcut sıkıntılara yönelik taleplerin dile getirildiğine dikkat çekti. Tan, otobüs çıkış ücretlerinin ve kiraların yüksekliğinin de görüşüldüğü toplantıda, “Terminal işletmecileri de Belediye ile yapılan sözleşme bağlamında her yıl yüzde 10 kira zammının Belediyeye ödendiği ancak yapılan bu zamma rağmen çıkış ücretlerine ve kiralara herhangi bir zam yapılmadığını ifade ettiler. Eski terminalde 4 bin metrekarelik bir otopark varken şu andaki terminaldeki otoparkın küçük olması ve yetersizliği konusu gündeme geldi. Otoparkın büyütülmesine yönelik çalışma yapılacağı açıklandı. Otogarın daha önce ısınma konusunda sorunlar olduğu ancak Belediyenin giriş ve çıkışlara 20 gün önce yerleştirdiği ısıtma panellerinin bu sorunu çözdüğü konusu konuşuldu. Yeni terminalin şehrin çok uzağında inşa edilmesinin getirdiği sıkıntılar da dile getirildi. Belediyelerin yeni terminal projelerini şehrin merkezinden uzak noktalara konumlandırmalarının yanlışlığına dikkat çekildi. Uzak noktalarda inşa edilen terminallerin hem insanların erişimini zorlaştırdığı hem de daha yüksek maliyetler getirdiğine dikkat çekildi” dedi. 

Korsan taşımacılar 

Otobüsçülerin yaşadıkları sorunların başında korsan taşımacılığın geldiğini vurgulayan Selami Tan, “Kars ve Ağrı tarafından gelen minibüslerin Tıp fakültesine korsan şekilde yolcu taşıdığı ve buna bir çözüm bulunması istendi. Bölgedeki semt garajlarının terminale taşınması konusu da gündeme geldi. Ancak bunun kısa vadede çözümünün zor olduğu açıklandı” diye konuştu. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159