Flixbus iş ortağına MAPAR’dan MAN Otobüs

banner113

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ bayii MAPAR yılın son günlerinde de teslimatlarını sürdürüyor. MAPAR, 2 MAN Lion’s Coach 2+1 otobüsün teslimatını Muğla Kamil Koç İşletmecisi Haluk Beyimoğlu-Emre Oskay ortaklığına yaptı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.12.2019, 14:14 13.12.2019, 14:26 Taşıma Dünyası
Flixbus iş ortağına MAPAR’dan MAN Otobüs
HABER: ERKAN YILMAZ

Araçların teslimat töreni MAN Kamyon ve Otobüs AŞ’nin İkitelli’deki merkezinde yapıldı. Teslimat törenine MAN Kamyon ve Otobüs AŞ Otobüs Satış Direktörü Can Cansu ve Bölge Müdürü Önsel Demirciooğlu, MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Kamil Koç Muğla İşletmecisi Haluk ve oğlu Kıvanç Beyimoğlu katıldı. Baba Beyimoğlu, yeni yatırım süreçleri ve sektördeki gelişmelere yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 

İnşaat işiyle uğraşırken 2009 yılında şehirlerarası yolcu taşımacılığına adım attığını belirten Haluk Beyimoğlu, “Asıl işimiz inşaat. İkinci el galericilik işimiz de vardı. Bursa’da kat karşılığı daireler yapıyorduk. 155 m2’nin altında dairenin KDV’si yüzde 1. Yüzde 18 ile inşaat malzemesi alıyorsunuz ama satarken yüzde 1. Yüzde 17 KDV alacağınız oluyor. Bunu mahsuplaşmak adına otobüs alımına yöneldim. Zaten küçükken otogar berberinde tıraş olur, otobüsleri izlerdim. 2009 yılında bir otobüs alarak bu alana adım attım ve Kamil Koç şirketinde çalıştırmaya başladım. Başka firmada da çalışmam. 2011 yılında ikinci otobüsümüzü aldık. Bu arada MAN otobüsleri de aldık. 2014 yılında Muğla acenteliğini üstlendik. Şu anda Türkiye ortalamasında en yüksek yolcuya sahip acentelerden birisiyiz. 4 yıl Muğla Spor Kulübü’nün de başkanlığını yaptım. Muğlaspor, biz yönetime gelmeden önce 18 yıl ikinci ligde mücadele ettikten sonra amatör liglere düşmüş durumdaydı. 2015 yılında başkanlığım dönemimde Muğlaspor’u tekrar profesyonel liglere çıkartmak bana nasip oldu. Şampiyonlukları seviyorum. Şu an inşaat işinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ana işimiz artık otobüsçülük” dedi.

MAN fabrikasından etkilendim 
Haluk Beyimoğlu, MAN Lion’s Coach tercihinin nedeni de şu şekilde açıkladı: “İkinci el MAN otobüs almak için arayış içindeydim. MAN fabrikasına gittiğimde gerçekten çok etkilendim. Fabrikanın girişten güvenlikten, çalışma prensiplerinden etkilendim. MAN’da ikinci elde çalışan Metin Bey var. Onun odası üretim tarafına bakıyordu. Her odada otobüs koltuklarından var. Ben diğer markalardan da araba aldım ama MAN’dan çok etkilendim. Benim aklımda başka bir seviyeye geldi MAN. Yeni yatırımlarla kapasiteyi büyütüyorlar. 17,5 olan günlük üretimi 20 adede çıkarıyorlar. Çok etkilendim ve iki tane sıfır MAN Lion’s Coach yatırımı yaptım. MAPAR ile de 2 Lion’s Coach için anlaşma yaptık. MAN yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Çok keyifli bir araba. Ben de kullandım yeni otobüsleri. MAN’ı seviyoruz biz. Yolcu da seviyor. Ayrıca kışın yatırım yapmayı daha çok seviyorum. Ortalık sakin oluyor, iş telaşından kurtulup yatırımlarla ilgilenebiliyorsunuz.” 

MAPAR yanımızda 
MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in otobüs satıcısı konumunun yanı sıra sektörde en önemli ve ne büyük yatırımcıları arasında yer aldığını belirten Haluk Beyimoğlu, “Biz MAPAR’dan iki otobüs almıştık daha önce. O zaman tanıştık Sayın Yalçın Şahin’le. Şimdi iki otobüs daha aldık. Yalçın Şahin’in bizimle kurduğu diyalog ve ilgiden çok memnunuz. Bizim araçlarımız MAPAR İzmir’de bakımdan geçer. Satış sonrası süreçlerde de her zaman bizim yanımızdalar” dedi. 

Otobüsçülüğün zor bir meslek olduğunu, sevilmeden yapılamayacağını da belirten Beyimoğlu, otobüsçülüğün çok ciddi maliyetleri olduğunu belirterek, “Benim Marmaris’ten 23-24 sıra seferim var. Çoğu İstanbul bunların. Marmaris Otogarı’ndan çıkan bir arabamın köprü ve otoyol maliyeti 500 TL. Bu işin daha da yapılabilir hale gelmesi ve desteklerin sağlanması gerekiyor. Bu maliyetin içinde yakıt yok. Ama yine de bunlara rağmen otobüsçülükten para kazandık. Her sektörde dönem dönem kârlılık ve hareketlik yaşanıyor. Kasım ayında ben para kazanamadım diye ağlarsanız bu işi yapmayacaksınız. Bu işte 4 ay çok büyük zarar etmeden geçirirseniz diğer aylar artıya dönüyor zaten. Ben aza kanaat getirdiğim için mutluyum. İnsanları kandırıp bu işi yapma şansınız yok. Herkesin severek yaptığı bir iş var, hobi var. Benim işim de otobüsçülük ve çok seviyorum bu işi ” dedi. 

Flixbus, “iş ortağımızsınız” 
Kamil Koç’u Flixbus şirketinin almasına yönelik açıklamada bulunan Haluk Beyimoğlu, “Toplantı yaptık ve Flixbus yöneticileri bize, ‘siz bizim iş ortağımızsınız’ diye seslendi. Şu an 5 stratejik bölge belirlendi. Bunlardan biri de biziz. Biz ilk başta, ‘ikram, hostes kalkacak bu iş sektöre uyar mı, yolcu bize gelir mi’ endişesi yaşarken, Flixbus üst düzey yöneticisi bize, ‘Siz bu işi doğru yapsaydınız, Flixbus şirketini satın alırdınız, Flixbus doğru yaptığı için Kamil Koç’u satın aldı’ dedi. Bu çok doğruydu ve endişelerimizi giderdi. Bende de taşlar yerinde oturdu. Şu an da hostes ve ikram olmayan seferlerimiz var. Koltuk arkası ekranı olmayan bir aracımızı da deniyoruz. İnternet satışından da acenteler açısından bir sorun yok. Komisyonumuzu alıyoruz. Önümüzdeki süreçte her sokak arasında acente olmayacak bu kesin” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159