banner69

Havalimanı- şehirlerarası taşımaları biz yapalım

banner113

Havalimanına yolcu taşınma sürecinde belediyelerin katılması ile zaten birkaç yıldır zor günler geçiren taşımacılar, Korona virüsü ile de artık işlerini sürdüremez hale gelmek üzereler. Taşımacıların en büyük talebi ise bu süreçte belediyelerin özel sektöre destek vermek amacıyla yaptıkları seferleri durdurması. İstanbul Konfor Turizm Sahibi Emir Günaydın, “Bu süreçte belediyelerimize sesleniyoruz ve “havalimanı taşımalarını bırakın biz yapalım. Böylece özel sektörün bu zorlu süreci bir nehze olsun rahatlaması için de bir adım atılmış olur. Bursa ve Kocaeli’nin atacağı bu adım diğer belediyelere de örnek olacak. En önemli sonucu da bu” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.03.2020, 16:01 21.03.2020, 16:04 Taşıma Dünyası
Havalimanı- şehirlerarası taşımaları biz yapalım

Korona virüsünün yarattığı ekonomik olumsuzluğun boyutu giderek büyürken taşımacıların da kamudan bir takım talepleri var. Özellikle son birkaç yıldır belediyelerin şehirlerarasında havalimanlarında yaptığı taşımalar nedeniyle sıkıntı yaşayan taşımacılar, Korona virüsü ile birlikte çok zor günler geçiriyor.




İstanbul Konfor Turizm’in sahibi Emir Günaydın, yaşanan durumun hiçbir kriz ortamı ile anlatılamayacağına dikkat çekerek, “Daha önceki ekonomik krizlerde en azından bir ölçüde olumsuzlukları telafi etmenin yolunu bulma şansımız vardı. Şu an yaşanan Korona salgını ise bu şansımız da kalmadı. Çünkü seyahatler durma noktasına geldi. Büyük bir ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Yarattığımız istihdam ve maliyetler düşünüldüğünde taşımacılık sektörüne acil desteklerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun ilk adımı da kamudan gelebilir” dedi.



Ulaşım sektöründe tahribat çok büyük


Sabiha –Gökçen-Bursa karşılıklı seferlerini Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BBBUS ve İstanbul Konfor olarak gerçekleştirdiklerini belirten Emir Günaydın, “Yaşadığımız zorlu sürece yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na Sayın Başkan Alinur Aktaş’a iletilmesi amacıyla bir dilekçe verdik. Dilekçemizde son dönemde yaşanan virüs salgını nedeniyle yolculuk talebinin çok ciddi şekilde düştüğünü ifade ettik. Bu süreçte devletin aldığı önlemlere de tam anlamıyla destek de veriyoruz. Ancak yaşanan bu krizin ulaşım sektöründe çok ağır tahribat yaratacağına ve bunun sonucunda da birçok firmanın işini sürdürümez hale geleceğini de ifade ettik. Bu süreçte Belediyenin özel sektöre destek vermesi gerektiği ve an azından Sabiha Gökçen Seferlerini durdururak özel sektöre bir moral verilmesinin önemini anlattık. Bunun diğer belediyelere de örnek oluşturması da en büyük amacımız olduğunu da belirttik” dedi.



Firmalar da kriz yönetimi oluşturmalı


Firmalara da çağrıda bulunan Emir Günaydın, “Yaşanan bu duruma birlikte çözüm aranması gerektiğine inanıyorum. Sefer planlamalarını daha doğru bir şekilde yaparak, maliyetlerimizi daha aşağıya çekerek, zorlu süreci atlatmak için birlikte kararlar alalım” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159