İstanbul Otogarı Otobüs çıkışlarında indirim

banner113

Esenler Otogarı'nın otobüs gişeleri İBB'ye devredildi. İBB, AVTER şirketine otogarın boşaltılması için 3 gün süre vermiş, AVTER ise 15 gün ek süre istemişti. Devir sonrası ilk iş, giriş çıkış ücretlerinde yapılan indirim oldu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 10.09.2019, 10:25 10.09.2019, 15:08 Taşıma Dünyası
İstanbul Otogarı Otobüs çıkışlarında indirim
İBB, 9 Eylül (dün) itibarıyla otobüs giriş çıkışları dahil Esenler Otogarı’nın tüm envanterini üzerine aldı. Bu tarihe kadar otogarın otobüs gişeleri AVTER şirketi tarafından işletiliyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
(İBB), 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00 itibarıyla, Esenler Otogarı'nın otobüs gişelerini Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) şirketinden deraldı. Böylece otogar giriş çıkışları ve park alalarının tamamı İBB işletmesine geçmiş oldu.

AVTER’in sözleşmesi 5 Mayıs 2019’da bitmesine rağmen otobüs gişeleri teslim edilmemiş ve otoparkların İBB’ye bağlı İSPARK’a devrinin ardından 8 Ağustos’ta yalnızca binek araçların giriş çıkış yaptıkları bölgedeki dubalar sökülmüştü. Daha sonra İBB’den Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile AVTER’e ihtarname gönderilmiş ve otogarın işletmesinin İBB’ye devredilmesi için 3 gün süre verilmişti. Bunun üzerine AVTER, 27 Ağustos’ta 15 gün ek süre istemişti.

Giriş-Çıkış Ücretleri Düşürüldü
İBB’nin otogarı devraldıktan sonra yaptığı ilk iş ise giriş-çıkış ücretlerini 130 TL’den 80 TL’ye düşürmesi oldu.

Diğer kısımlar da devralınacak
Esenler Otogarı’nda ayrıca 168 otobüs firması yazıhanesi, yüzlerce dükkan ve ofis, 2 otel, 2 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Edinilen bilgiye göre İBB Emlak Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bu kısımları da devralıp kira geliri elde etmeyi planlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159