Kamil Koç filosuna 26 Safir Plus

banner113

Kamil Koç, otobüs filosunu Temsa ile güçlendiriyor. Temsa, Kamil Koç’a 26 adet Safir Plus VIP araç teslimatı daha gerçekleştirdi. Bu teslimatla Kamil Koç filosundaki Temsa otobüs sayısı 256’ya ulaştı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.05.2018, 11:12 21.05.2018, 11:26 Taşıma Dünyası
Kamil Koç filosuna 26 Safir Plus
HABER: ERKAN YILMAZ - BARIŞ CAN BAŞKAN

Teslim töreni, Temsa Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uzunay, Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticisi Sonat Demirci, Kamil Koç Otobüsleri AŞ Operasyon Direktörü Çağatay Kepek, Kamil Koç Finans Direktörü Ömer Faik Ünsal ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in katılımıyla 11 Mayıs Cuma günü İstanbul’da yapıldı. 

İşbirliği devam ediyor
Temsa Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp,  “Sektörün en prestijli şirketi Kamil Koç ile uzun yıllara dayanan işbirliğine bugün bir tuğla daha koyuyoruz. Kamil Koç’a Temsa ailesinden önemli ürünlerinden birisi olan 26 adet Safir Plus 2+1 VIP otobüslerimizin teslimatını gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliğinin uzun yıllardır devam etmesi de işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Bu işbirliğinde emeği geçen Kamil Koç ailesinin tüm yöneticilerine ve proje ortağımız Mapar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi. 

256 Temsa marka otobüs 
Teslim edilen 26 yeni Safir Plus otobüsle birlikte Kamil Koç filosundaki Temsa araç sayısının 256’ya ulaştığını açıklayan Hakan Koralp, “Bu bizim için bir gurur kaynağı. Biz bu sene 50’nci yılımızı kutluyoruz 50 yıldır ülkemiz, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için üretmeye istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi. 

Gelecekten umutluyuz 
Zorlu ekonomik koşullara rağmen geleceğe yönelik umutlu olduklarını da belirten Koralp, “Zaman zaman denizde dalgalar olur ama biz artık dalgalı denizlerde seyir edebilmeyi öğrendik. Zorlu ekonomik koşullara rağmen geleceğe umutla bakıyorum. Temsa olarak Avrupa ve Amerika ile Türkiye tarafında planladığımız ne varsa adım adım gerçekleştiriyoruz. İlk 4 aylık süreçte 90’a yakın bir otobüs satışı elde ettik” diye konuştu.

Geleneksel hale geldi 
Kamil Koç Otobüsleri Operasyon Direktörü Çağatay Kepek, artık geleneksel hale gelen Temsa Kamil Koç törenlerinden birini daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Temsa’nın 50’inci yaşını kutluyorum. Bizde 92’nci yılımızı doldurduk. Sektöre olan inancımız ve yatırımlarımız tüm süratiyle devam ediyor. Bu seneki yatırımlarımızın ilk bölümünde de yine geleneksel bir şekilde Temsa’yı tercih ettik. Hem satış sürecinde hem satış sonrası sürecinde olan işbirliğimiz bizim araç sahiplik maliyetinde öne çıkıyor olması yine aynı markayı tercih etmemize neden oldu.  Ben de Mapar Başkanı Yalçın Şahin’e teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olur inşallah” dedi. 

Yeni yatırımlar olacak 
Yılın geri kalanında otobüs yatırımlarına yönelik bir rakam vermenin doğru olmadığını ancak yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Kepek, “Biz her sene bütçe yapıyoruz. Bu bütçeyi de bir önceki senenin gerçekleşmeleri ve önümüzdeki senenin de bize ışık tutmasına göre yapıyoruz. Türkiye çok dinamik bir ülke. Sene içerisinde yaptığınız bütçeyi olumlu veya olumsuz etkileyebilecek değişiklikler olabiliyor. Bu, alım bütçesinin ilk etabıydı. İkinci ve üçüncü etabı da olacak ve araç alımlarımız devam edecek. 2+1 otobüs yatırımı 3 sene öncesinde fark yaratıyordu. Ancak bugün ikram, koltuk arkası ekran ve 2+1 artık standart oldu. Maalesef endüstri standardı oldu. 2+1 dışında çok özel birkaç hat haricinde yatırım yapmıyoruz” dedi. 

Hedeflerimizin üzerindeyiz
Bu yıla yönelik 20 milyon yolcu hedefi belirlediklerini de ifade eden Çağatay Kepek, “Çoğu firmanın, taşıdığı yolcu sayısına hakim olduğundan emin değilim. Biz Kamil Koç olarak yine sene başında yaptığımız bütçenin üzerinde yolcu talebiyle karşılaştık. İlk 5 ay için bütçemizin üzerinde bir yolcu sayısı var. Özellikle akaryakıtta yaşanan zamlar kârlılığı azaltıyor.
Sektördeki yolcu sayısını belirlemede yazın 3 ay belirli oluyor ama biz 20 milyonu hedefliyoruz. Bu yolcu hareketi devam ettikçe biz 20 milyon yolcuyu çok rahat taşıyacağız gibi gözüküyor. Filomuza gelecek olursak yaz aylarında 1200 – 1300 otobüsle yürüyeceğiz. 2013’ten sonra Kamil Koç hizmet ağını genişletti. Şuanda birkaç nokta dışında istediğimiz coğrafi genişliğe ulaşmış durumdayız. Ana konumuz mevcut hatlardaki yolcu çoğalmasıdır” dedi. 

Hızlı trende Halkalı etkisi 
Çağatay Kepek, konuşmasının ardından İstanbul-Ankara hızlı tren seferlerinin Halkalı’ya uzamasının yaratacağı etkinin ne olacağı sorusunu da cevapladı: “Hızlı tren Pendik’ten başlayarak Ankara hattında taşıyabileceği tüm yolcuyu taşıyor. Aynı gün bilet bulmanız imkansız. Pendik’ten Avrupa yakasına gelmesi halinde ne olur sorusunun cevabı; bu vagon kapasitesiyle gelirse bir şey olmaz; tüm koltuklar dolu. Yeni seferler belirleyici olacaktır. Demografik yapısı hareketli, seyahati sık bir ülkeyiz. Biz majör bir değişiklik yaşanacağını düşünmüyoruz.”  

“Biz bu proje içinde yer almaktan çok mutluyuz”

Mapar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin de, proje bazında Mapar olarak yer aldıklarını ancak Brey Otomotiv ile satış sonrası hizmet sürecinde Temsa araçları hizmeti verdiklerini belirtti: “Bu servis hizmetinin yüzde 50 ortağı olarak yer almaktan çok memnunuz. Sayın Mustafa Şahin bizim aile büyüklerimizden, servis yönetimine kendisi bakıyor. Biz bu proje içinde yer almaktan çok mutluyuz. Her iki firma ile yaptığımız işbirliğinden onur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte bize ihtiyaç duyuldukça biz katkı sağlamaya devam ederiz. Ayrıca Temsa’nın da 50’nci yılını kutluyor ve Nice 50’nci yıllara diyorum.” 

Mapar bünyesinde 150 Safir 
Mapar bayiliği olarak bir markayı temsil ettiklerini, ancak büyük otobüs grubunda sektörün 3 markadan oluştuğuna dikkat çeken Yalçın Şahin, “Bu sektörde kimi zaman oyuncular değişebiliyor. Ama doğru yere doğru ürünleri ifade edip satabiliyorsanız, diğer markalarla işbirliği ve ikinci el işi yapmanızda bir mahzur yok. Biz Mapar olarak otobüs sektöründe her markayı ve ikinci eli temsil ettiğimiz için her markaya uzaklığım da her marka kadar. Çünkü biz otobüs sektöründe her markayı kiraya verebiliriz. Şu anda Mapar bünyesinde 150’e yakın Safir araç oldu. Bundan da memnunuz. Projeler geldikçe biz buna devam ederiz. 2009 yılından beri otobüs sektöründeki yüzde 25 civarındaki sıfır otobüs,  ikinci elde de 450 otobüsü çeviren bir firmayız. Biz bu yılı sıfır otobüs pazarında 500-600 civarında görüyoruz. Mapar bünyesindeki hedefimiz ise 200 dolayında yeni araç satmak. İkinci elde de 600 dolayında otobüs işi hedefliyoruz. Şu an Mayıs ayı itibariyle hedeflerimizin yüzde 5 üzerindeyiz. Umarım artık sektör doğru taşıma fiyatları belirleyerek iyi bir yaz sezonu geçirir” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159