Kamil Koç’a 40 Setra ComfortClass

banner113

Mercedes-Benz Türk bayii Koluman İstanbul aracılığıyla 40 Setra ComfortClass S 516 HD/2 alan Kamil Koç, bu 35 milyon TL değerindeki yatırım ile filosundaki toplam Setra marka otobüs sayısını 120 adede çıkardı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.04.2015, 16:10 08.04.2015, 11:13 Taşıma Dünyası
Kamil Koç’a 40 Setra ComfortClass
Çırağan Sarayı’nda 2 Nisan Perşembe günü düzenlenen teslimat törenine Kamil Koç Otobüsleri AŞ Genel Müdürü Kemal Erdoğan, Finans Direktörü Cengiz Doğan ve Özmal Filo Müdürü Hakan Koç, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansman Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen Önbulak, Otobüs Satış Sigorta ve Ürün Geliştirme Müdürü Uğur Erdinç, Koluman İstanbul Genel Müdürü Ali Saltık, Otobüs Satış Müdürü Önder Gökçe katıldı. 


Birbirine çok yakışan iki marka 
40 adetle en büyük Setra teslimatını gerçekleştirdiklerini belirten Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamil Koç’un Euro 6 normunda ilk Setra yatırımını 2013 yılında yaptığını belirtti. Kamil Koç ve Mercedes-Benz Setra markasını birbirine çok yakıştırdığını belirten Süer Sülün, “İki marka da sektörün önde gelen isimleri. Kamil Koç, Türkiye sınırları içinde son dönemde çok ciddi atılımlar yaptı ve sektöre de öncülük ediyor. Mercedes-Benz ve Setra markaları dünyada pazar lideri. İki markanın işbirliği geçekten takdire şayan. Kamil Koç’a hem firmamızı, hem markamızı tercih ettiği için teşekkür ediyorum” dedi. Şehirlerarası otobüs taşımacılığında rekabetin giderek arttığına dikkat çeken Sülün, “Araçlarımızın yıllık toplam yaptığı kilometreye baktığımızda, yaklaşık 350-360 bin km’de olduğunu gördük. Bu demektir ki bir otobüs 365 gün, 24 saat 40 km ile gitse 350 bin km yapıyor. B demektir ki, otobüslerin sadece fiyatları değil, aynı zamanda yarattığı ciro da son derece önemli. Çünkü sürekli çalışan ve çalışması gereken bir ürün. Biz de bu konuda ürünlerimize güveniyoruz. Kamil Koç’u çevre dostu, gaz salınımı son derece düşük, yakıt ekonomisi olan Setra aracı seçtiği için tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, kazasız, belasız, bol kazançlar diliyorum” dedi. 

Filonun yüzde 65’i Mercedes 
“Bugün iki lider bir araya geldi” diyerek konuşmasına başlayan Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, “Otobüs üretiminde pazar ve teknoloji lideri Mercedes-Benz ile hizmet lideri olarak kendimizi görüyorum. Bugün 40 otobüs teslim alıyoruz. 40 otobüsle birlikte filomuzdaki Setra sayısı 120’ye çıkarken, filomuzun yüzde 60-65 gibi yüksek seviyede Mercedes-Benz ailesi oluşturuyor. Bu vesile ile tekrar teşekkür etmek isterim. Mercedes-Benz Türk satış şartlarında ve satış sonrasında her zaman çok desteğini aldığımız bir kuruluş; çok yakın ilgi gösterip yardımcı oldular” dedi.  

Setra daha çevreci ve tutumlu
Kemal Erdoğan, Setra tercihlerini de şu şekilde açıkladı: “Setra alımının tek nedeni kaliteli bir ürün almak değil, önceliğimizden biri daha çevreci bir ürün almaktı. Euro 6 motorlu Setra, Euro 5’in yarısı kadar gaz salınımı sağladığı için daha çevreci bir araç.  Ayrıca Setra’nın yürüyen aksamı birbirine çok uyumlu çalışıyor ve çok ciddi yakıt tasarrufu elde ettiğimizi gördük. Müşteri konforu ve rahatlığının yanı sıra rasyonel nedenler bu alımda etken oldu.”

Herkes için heyecan verici 
Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım da 2015’in ilk çeyreğinin hem sektör hem üreticiler açısından heyecan verici olduğunu belirterek, “Bu yılın ilk üç ayı 2014’ün ilk üç ayının çok üstünde. Tabii, önemli olan bu hareketliliğin yıl boyunca devam edip etmeyeceği. Bunu daha sonra göreceğiz. Sezon öncesinde önemli oyuncuların yatırım yaptığını görüyoruz. Dolayısıyla bu durum, iyi bir sezon geçirileceğinin de bir işareti oluyor” dedi. 

Güzel bir işbirliği oldu 
Koluman İstanbul Genel Müdürü Ali Saltık, geçen seneye göre otobüs satışlarında yaşanan artışın onları da bayi olarak memnun ettiğini belirterek, “Kamil Koç ile 40 adetlik Setra alımında güzel bir işbirliği yaptık. Araçların firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyoruz” dedi. ■

Setra ComfortClass S 516 HD/2; Euro 6 motorlu
Setra’nın ComfortClass ailesi 500 Serisi’nin 13m ve 2 akslı versiyonu olan S 516 HD/2; Mercedes-Benz tarafından geliştirilen 428 PS (315 kW) gücünde, Euro 6 normuna uygun, sıralı 6 silindirli motora sahip. Aracın yenilenen aerodinamik tasarımı, yüksek hızda otomatik olarak alçalan karoseri ve daha pek çok yenilik aracın yakıt tüketimini optimize ediyor. Geniş kapsamlı aktif ve pasif güvenlik donanımına sahip olan Setra en üst düzeyde güvenlik sunuyor. 



BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı: BusStore üç ayda 200 adede ulaştı

BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı, yılın ilk üç ayında ikinci el obüslere yönelik gerçekleşen seviyeyi Taşıma Dünyası ile paylaştı. BusStore’nin satışlarının her zaman yeni araç satışını desteklemek üzerine kurgulandığının bilgisini veren Akı, “Yıllık planlamalarımız bu şekilde yapılıyor. Yeni araç satışı ile bütün operasyonumuz tek vücut olarak planlanıyor ve yürüyor. Şu ana kadar bizim planlamalarla içinde bulunduğumuz durum tamamen paralel. Satışlarımızdan da, stoklarımızdan da alımlarımızdan da memnunuz” dedi.

Stok seviyesi önemli 
Haluk Burçin Akı, stok seviyesinin kendileri için sorun teşkil etmeyecek düzeyde olduğunu söyledi: “Adedin çok önemi yok. 100 adetlik bir stok, birisi ayda 10 tane satıyorsa önemli bir stoktur, ayda 50 satıyorsa hiç stoktur. Burada önemli olan stok sayısı değil. Ayda kaç tane satabilme kapasitesine sahip olduğunuz önemli. Stok seviyesinin risk olup olmadığını o belirler. Biz böyle bakıyoruz. O yüzden bizim durumumuzda sıkıntı yaratan bir durum yok.” İkinci el pazarının da yeni araç gibi hareketli olduğunu belirten Akı, “2014’ün ilk üç ayına göre bu yılın ilk üç ayı çok hareketli. Bu yılın ilk üç ayında 200 adede ulaşan ikinci el otobüs işlem hacmi yakaladık. Geçen yıl çok daha düşüktü” dedi. 

Olumsuzluk gözükmüyor 
Kurlardaki hareketliliğin taleplerde bir durgunluk veya artı bir hareketlilik yaratmadığının bilgisini veren Haluk Burçin Akı, “İlk 6 aylık süreçte bir negatiflik beklemiyoruz. Ondan sonraki sürece bakacağız. Bugün itibariyle ikinci ele yönelik herhangi bir kampanya planımız yok” dedi. Turizm Taşımacıları Derneği’nin Yenikapı’daki otoparkında ikinci el araçlarının tanıtımını yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Akı, “Oradaki operasyonu Mengerler İstanbul yürütüyor. Turizmcilerin ilgisinden memnunuz. Bizim için doğru bir karar oldu” dedi. Haluk Burçin Akı, Kamil Koç projesinde de takas imkanının kullanıldığını da söyledi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159