Lüks Karadeniz Seyahat’ten 10 adet 2+1 Tourismo yatırımı

banner113

Mercedes-Benz Türk bayii Hassoy ve Koluman Ankara Lüks Karadeniz Seyahat firmasına 2+1 koltuk düzenine sahip 10 adet Tourismo 16 satışı gerçekleştirdi. Lüks Karadeniz Seyahat 2017 yılı içinde 10 adet daha Tourismo yatırımı yapacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.02.2017, 12:55 06.02.2017, 13:03 Taşıma Dünyası
Lüks Karadeniz Seyahat’ten 10 adet 2+1 Tourismo yatırımı


Lüks Karadeniz Seyahat 2017 yılına yatırım atağı ile başladı. Lüks Karadeniz Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İslam, Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. 10 adetlik yatırımda 5 aracın Pamukkale Turizm’in 5 aracında Lüks Karadeniz Seyahat filosunda hizmet vereceğini belirtti. 

Tercihimiz Mercedes 
Lüks Karadeniz Seyahat, Rize merkezli Türkiye’nin birçok noktasına sefer düzenliyor.  Lüks Karadeniz filosunda 34, Pamukkale Turizm filosunda ise son yatırımla 30 araçla hizmet verdiklerini ve tamamının Mercedes marka olduğunu belirten Fatih İslam, “Yıllardan beri Mercedes tercih ediyoruz. Takas seçeneklerinden dolayı 2015 araçlarımızı verdik, 2017 araçlarımızı aldık. Satış sonrası sürecinde de bayilerin yaklaşımından, verdikleri destekten çok memnunuz. Hiç sorunsuz araçlarımızı çalıştırabiliyoruz. Euro 6 normu ile birlikte yakıt tüketiminde önemli avantajlar elde ettik. Tourismo araçlar ayda 35 bin km yol yapıyor. Euro 5 araca göre 1200 litre daha az yakıyor” dedi. 

Sektör nereye götürüyorsa…
Otobüs sektörünün artık 2+1 koltuk düzeninde yatırıma yöneldiğini vurgulayan Fatih İslam, “İnsanları rahata ve konfora alıştırdığınız noktada bir daha geriye yönlendirmek imkansız oluyor. Kendi firmamda, Ankara hattında 2+1 denemesi yaptım. Yolcudan çok olumlu geri dönüş alınca bütün yurtiçi hatlarımızı 2+1 sefer düzenine getirdik. Bu yatırımla Lüks Karadeniz Seyahat filosunda 17 adet 2+1 araç oldu. 2+2 otobüsler şu an sadece yurtdışı hatlarda kaldı. Onlar da zamanla mecbur dönüşecek. Sektör nereye götürüyorsa oraya gideceğiz” dedi. 

İyi araba, iyi hizmet 
2+1 konforunu sunarken bilet fiyatlarını artıramadıklarını belirten Fatih İslam, 
“Sektörümüzde her şeyi biz veriyoruz, aldığımız bir şey yok. 2008-2009 yılı fiyatları ile taşıma yapıyoruz. 2008’de mazot 2.80 TL idi, bugün 4.70 TL, ama bilet fiyatları aynı. Uçak bilet fiyatları yüksek ama 15 gün sonrası için aldığında çok uygun bilet alınabiliyor. Sektörün tek kozu: iyi araba, iyi hizmet. O kozumuzu kullanmaya çalışıyoruz. Bundan sonra yapacak bir şey kalmadı” dedi.  

Köprü maliyetleri de arttı
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün çok ciddi maliyetler getirdiğini de açıklayan Fatih İslam, “İstanbul Otogarı’ndan çıkan aracımız Halıcıoğlu’na uğruyor. Oradan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne çıkıyor. Oradan Koşuyolu Terminali’nden yolcusunu alıyor. Yani tam M harfi yapıyoruz. Bu çok ciddi maliyet yükü getirdi.  
Ben otobüsçülük sektörünün de kamu tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Herkesi uçakla, trenle taşıyamazsınız. Otobüs, ulaşımın vazgeçilmez unsuru. Buradan otobüsçü geçsin demek yanlış. Bu sektör hiçbir teşvik almadan hizmetini yürütüyor. Biz 2015’te 24, 2016’da 12 araç aldık. Çok ciddi yatırımlar. Bu aldığımız 10 araba ile bir fabrika kurulabilir. Biz bu işe alıştık, o yüzden vazgeçemiyoruz” dedi. ■



Pamukkale Turizm ile bir aileyiz
2012 yılından beri Pamukkale Turizm bünyesinde araçlarını çalıştırdıklarını belirten Fatih İslam, “Biz turizmde de araç çalıştırıyorduk. Turizm işleri azalınca, perona daha fazla araçla yöneldik. Pamukkale Turizm ile bir aile dayanışması içinde çalışıyoruz ” dedi.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159