Mersin Nur Turizm filosuna 2 Tourismo kattı

banner113

Mersin Nur Turizm firma sahibi Ahmet Nur’a araçlarını Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin ve Mengerler İstanbul Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki teslim etti. Mersin Nur Turizm firma sahibi Ahmet Nur, pandemi devam etse bile 2021 yılında 5-6 adet otobüs yatırımı yapmayı planladığını belirtti.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.08.2020, 12:12 21.08.2020, 12:18 Taşıma Dünyası
Mersin Nur Turizm filosuna 2 Tourismo kattı
ÖZEL RÖPORTAJ/ERKAN YILMAZ 

Araçların teslimatı sonrasında Mersin Nur Turizm firma sahibi Ahmet Nur ile konuştuk. Yaşanan zorlu süreçte otobüs yatırımı yapmasını“İşimize, mesleğimize güveniyoruz” diyerek açıklayan Ahmet Nur, “Kısmet olursa 2021 yılında yine 5-6 otobüs yatırımı planlıyoruz. Bunu laf olsun, reklam olsun diye söylemiyorum. Pandemi süreci devam etse bile biz bu yatırımı yapmayı planlıyoruz” dedi.



Yeni araç işletim sürecinde maliyet avantaj sağlıyor


Yeni otobüs yatırımının işletim maliyeti avantajı sağladığına dikkat çeken Ahmet Nur, “Hatlarımız uzun. 18 saat sürüyor.  Otobüslerimiz Silifke-Anamur-İstanbul- Silifke Çorlu Çerkezköy yapıyor. Bunun bize bir alt model aracın maliyeti aylık 10 bin tl daha fazla yakıt, 6-7 bin tl bakım masrafı olarak baktığınızda bize yeni aracın çok önemli bir işletim maliyeti avantajı sağladığını görürsünüz” dedi.

20 yıllık kaptanlıktan sonra firma sahibi

Sektöre çırak olarak adım attığını, muavinlik ve 20 yıl kadar da kaptanlık yaptığını belirten Ahmet Nur, “ Mersin Nur Turizm henüz sektör yolculuğunda 3’üncü yılında. Filomuzda 13’ü Mercedes olmak üzere 18 otobüs bulunuyor. Mersin’den Ankara, İstanbul, İzmit, Balıkesir, Antalya, Kumluca, Finike’ye kadar gidiyoruz ” dedi.



Mercedes yatırımı


Mercedes yatırımına yönelik tercihi de şu şekilde açıklıyor Ahmet Nur, “Biraz klasik olacak ama Mercedes yol da kalmaz, her yerde ustası var. Mercedes her zaman yıldız” dedi.

Zarar etmedik, aşırı kar da etmedik

Pandemi süreci ile geride kalan 8 ayı değerlendiren Ahmet Nur, şunları söyledi: Zarar etmedik, aşırı kar da etmedik. Her zaman kar edeceğiz diye bir kural yok. Kar ve zararı kardeş olarak kabul etmezsen, ticarette yol alamazsınız. 31 Temmuz da tavan fiyat uygulaması bitti. Aslında ihtiyaç var ama Mersin’de tavan fiyat uygulama şansımız da yok ki. Şu anda bize verilen fiyat Bakanlık’tan Mersin-İstanbul 180 TL. Ama uygulanan 120-125 TL. Bu 2019 yılının fiyatı. Mersin-Ankara Bakanlığın verdiği fiyat 120 TL. Uygulanan 50 lira. Şu an Mersin-Ankara fiyatı geçen yılın da altında. Geçen yıl 80 TL kesiyorduk. Yaşadığımız zorlukları atlatacağımıza inanıyoruz. Şu an fazla yapacak bir şey yok” dedi.



Olay tamamen kaptanda bitiyor


Son dönemde yaşanan otobüs kazalarını da değerlendiren Ahmet Nur, “Olay tamamen kaptan da bitiyor. Öncelikle kaptanlarımız dinlenlemelerine çok dikkat edecek. Uyuması gereken yerde cep telefonu ile ilgileniyor. Kaptan öncelikle işine odaklanacak. Biz günlük 22 saat gaz basardık. Herkesten teşekkür de alırdık. O zaman kullanma süresi gibi sıkı kurallar da yoktu. Biz işimizi iyi yapmak için çok çaba gösteriyorduk. Kaptanlar işine daha fazla özen gösterse, sahip çıksa daha fazla da kazanacak. Bir kaptan günlük 100 TL yakıtı daha az tüketim sağlayabilir. Arabanın gaz pedalına daha düzgün basacak. Araba ile ilgilenecek. Günlük size 100 lira yine bakım ve onarım masrafını düşürebilir. Yolcuyu memnun ettiğinde yine size yolcu getirir mi, getirir. Burada dürüstlük ve işe bağlılık noktasında bazı sıkıntılar var sektörde artık. Biz kaptanların özlük haklarına dikkat ediyoruz. Kaptanların dinlenmesi, beslenmesi için imkanlar da yaratıyoruz. 20 yıllık kaptanlık tecrübem ile söyleyeyim, inanın firma sahibi olmak çok daha zor. Sorumlulukları ile yaşadığınız stres sizin ömrünüz kısaltıyor” dedi.



Yeni otobüsler hayırlı olsun


Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin ve Mengerler İstanbul Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki, Mersin Nur Turizm’e yeni Tourismo araçların hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini dilediler. Yeni yatırımlarda işbirliği sürecine hazır olduklarını ifade ettiler.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159