Mersin Otogar işletmecisinin sözleşmesi feshedilecek

banner113

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, senelik 20 milyon liraya ihaleyi alan firma ile otobüs işletmecilerinin anlaşamaması nedeniyle mağduriyete yol açan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (MEŞOT) tahliye edileceğini açıkladı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 18.01.2016, 15:13 18.01.2016, 15:16 Taşıma Dünyası
Mersin Otogar işletmecisinin sözleşmesi feshedilecek
Sözleşme şartlarını yerine getirmediği için yüklenici firmaya 10 gün süre tanıdıklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Şartları yerine getiremezse tahliye işlemi başlayacaktır” dedi.

Vazgeç dedik, dinlemedi 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Burhanettin Kocamaz başkanlığındaki yeni yılın ilk meclis toplantısında vatandaşın mağdur olmasına neden olan ve hemen hemen her meclis toplantısında gündeme gelen otogar sorunu yine gündeme geldi. Meclis üyesi Mustafa Güler'in otogarla ilgili sorusuna cevap veren Kocamaz, otogar meselesinin Mersin’in başını ağrıtmaya devam ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili herkesin açıklama yaptığını ifade eden Mersin Büyükşehir Başkanı, sorunun bu noktaya gelmesinin çok üzücü olduğunu kaydetti.

İhalenin ardından otogar ihalesini yıllık 20 milyon liraya alan yüklenici firmaya, bu işin altından kalkamayacağını belirterek 168 bin TL’lik teminatını yakarak vazgeçmesini istediğini anlatan Burhanettin Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bu vatandaş teminatı yakmış olsaydı konu buraya kadar gelmemiş olacaktı. Ancak kendisi bu işten vazgeçmemek için devreye Adanalı bir işadamı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanını koydu.”

Bu işte hepimiz suçluyuz
Otogar ihalesini alan Şimşek Grup'un bu işten vazgeçmemesi üzerine mecburen sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Sonuçta, eğer imzalamasaydık belediyeyi 20 milyon zarara uğrattığımı iddia ederek bana yüklenecektiniz. Haziran ayından bu yana otogarla ilgili tahliye davası devam ediyor ancak bir türlü sonuçlanmıyor. Sözleşme şartlarını yerine getirmediği için yüklenici firmaya 10 gün süre tanıdık. Şartları yerine getiremezse tahliye işlemi başlayacak. Bir kez daha söylüyorum, eğer meclis sorumluluk almış olsaydı sorun yine bu noktaya gelmeyecekti ancak meclis sorumluluk almadı. Yani bu işte kimse ‘suçum yok’ demesin, hepimiz suçluyuz otogar konusunda” diyerek sözlerini tamamladı. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159