banner69

Mersin Otogarı ihalesini Şimşek Grup kazandı

banner113

Mersin Otogarı ihalesini Şimşek Grup, 20 milyon TL teklif ile kazandı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.01.2015, 16:22 12.01.2015, 16:34 Taşıma Dünyası
Mersin Otogarı ihalesini Şimşek Grup kazandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni otogardaki 81 adet iş yerinin tamamının 3 yıl süreliğine kiraya verilme ihalesini, 20 milyon lira teklif veren Mersin Şimşek Grup kazandı. Yine çevik kuvvet ekipleri ve TOMA gölgesinde yapılan ihale, sert tartışmalara ve İhale Komisyonu’nun gözleri önünde belgede teklif değiştirerek tahrifat yapılmasına sahne oldu.

İki kez iptal edilmişti 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, daha önce biri şartnameden dolayı, diğeri de mahkeme tarafından iptal edilen ve ihaleler sırasında yapılan protestolarla uzun süre Türkiye gündemine gelen yeni otogardaki işyerlerine ilişkin 2 ihalesinin ardından, 9 Ocak Cuma günü 3’üncü ihale gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu’nun başkanlığını yaptığı İhale Komisyonu, yeni otogar içerisinde yer alan 81 adet işyerinin tamamının 3 yıl süreliğine kiraya verilme ihalesini, kapalı teklif usulü ile basına ve kamuoyuna açık şekilde gerçekleştirdi. BLR Yapı, Alp Nakliye, Mersin Şimşek Grup, MUAZ Taşımacılık ile Villa Turizm olmak üzere 5 firmanın teklif zarfı sunduğu ihalede, Komisyon Başkanı Tunçsu, en yüksek teklifi veren 3 firma arasında 12 milyon liralık teklif üzerinden açık artırmaya gitti.

İhalede sert tartışmalar yaşandı

Açık artırma öncesinde 12 milyon liralık teklif sunan Villa Turizm sahibi Tacettin Aldemir’in, açık artırmaya katılacaklar dışındakilerin salondan çıkarılmasını istemesi üzerine, mahkeme tarafından iptal edilen ikinci ihalede, tuvaletleri yıllık 600 bin liraya kiralamasıyla Türkiye’nin gündemine gelen MUAZ Taşımacılık sahibi Berces Akyüz ile Aldemir arasında sert tartışmalar yaşandı. Akyüz’ün bir ara fenalık geçirdiği ve firma ortakları tarafından sakinleştirildiği gerginlik, salondaki görevlilerle sivil polislerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Teklif değişti

En yüksek teklifi veren Villa, Şimşek Grup ve MUAZ firmaları arasından açık artırma yapıldı. MUAZ Taşımacılık, teklifin 12 milyon 500 bin liraya çıkması üzerine ihaleden çekilirken, diğer iki firma arasındaki açık artırmada teklif 12 milyon 700 bin liraya ulaşınca, Komisyon Başkanı Tunçsu, iki firmadan son tekliflerini yazılı olarak sunmalarını istedi. Mersin Şimşek Grup sahibi Halit Şimşek’in 20 milyon liralık teklifini gören Villa Turizm sahibi Tacettin Aldemir, komisyon üyelerinin gözleri önünde kağıt üzerindeki 15 milyon liralık teklifini, 22 olarak değiştirdikten sonra imzaladı. Bu duruma iki komisyon üyesi ile Şimşek’ten itiraz geldi. 

İmza atarken rakam değiştirildi

Bunun üzerine, her iki yazılı teklifi de basın mensuplarına gösteren Komisyon Başkanı Tunçsu, “Villa Turizm’in vermiş olduğu rakam 15 milyon, ancak imza attırılırken bu rakam değiştirilmiştir. Gerçek rakam 15 milyon. Zaten evrak üzerindeki alt yazıda gözükmektedir. Şimşek Grup, 20 milyon Türk Lirası bedel teklif etmiştir. Komisyonumuzca, Şimşek Grup, 20 milyon en yüksek teklifi veren firmadır. Encümenimizce ihale sona ermiştir, Şimşek Grup en yüksek teklifi veren firma olarak ihale sonlandırılmıştır” diye konuştu.

Mersin huzura kavuştu 

Yeni otogardaki 40’ı yazıhane 81 işyerini 3 yıllığına KDV hariç 20 milyon liraya kiralamak üzere ihaleyi kazanan Mersin Şimşek Grup sahibi Halit Şimşek, “Mersin’imize hayırlı olsun. Mersin de, esnaf da huzura kavuştu. Otogarımızı, Başkanımız ne zaman uygun görürse davullu zurnalı açacağız. Otogar da havaalanı gibi güzel ve düzenli olacak” şeklinde konuştu. ■




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159