Mersin Otogarında yazıhanelerin ihalesi yapıldı

banner113

Mersin’de ihalesi iptal edilen otogarda yazıhaneler belediye tarafından sessiz, sedasız yeniden kiralandı. Yazıhaneleri kiralayan esnaf, “Yeter artık, yıllardır çile çekiyoruz. Bu sorun bitse de kurtulsak” diye dert yandı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.03.2017, 10:38 07.03.2017, 13:21 Taşıma Dünyası
Mersin Otogarında yazıhanelerin ihalesi yapıldı
Mersin’de sorunları bir türlü çözülemeyen, zaman zaman istenmeyen görüntülere sahne olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) ihalesi iptal edilen 40 yazıhane için 1 Mart Çarşamba günü yeniden ihaleye çıkıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihale öncesi, yoğun güvenlik önlemleri alındı. İhale sürecinde öncekine oranla herhangi bir tartışma yaşanmazken, 40 yazıhane sessiz sedasız kiraya verildi.


Yazıhaneler 40 bin TL’ye kiralandı 

Otogarda gerçekleştirilen ilk ihaleyi kazanan Şimşek Grup’tan yazıhane kiralayan esnaf tekrar ihaleye girdi ve kendi yerlerini kiraladı. Fiyatları metrekaresine göre 40 ila 52 bin lira+KDV arasında değişen 40 yazıhanenin tamamı kiraya verildi. TOFED Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ebedin İnanç, Taşıma Dünyası’na yaptığı açıklamada, ihalenin yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Yazıhaneler 40 bin TL civarında kiralandı. Bir iki yazıhanede sıkıntı oldu, diğerlerinde sıkıntı olmadı. Yazıhaneler 40 bin TL ücreti her yıl peşin olarak ödeyecek. Ortak giderler de yazıhanelere ait. Kiralar, 25 bin TL civarında olsaydı çok daha makul olurdu. Otogarı, Belediyenin de işletmesi iyi oldu. Otogarda yolcumuza hizmet süreci başladı. Hayırlısı olsun” dedi. ■


Mersin Otogarı yazıhane ihalesi öncesinde 27 Şubat Pazartesi günü TOFED Başkanı Birol Özcan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek, otobüsçülerin otogarı boykot sürecinde Belediye tarafından kesilen cezaların iptaline yönelik taleplerini ilettiler.


TOFED Başkanı Birol Özcan ve Genel Sekreter Mevlüt İlgin, 27 Şubat Pazartesi günü otobüsçülerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular. Yapılan görüşmede kesilen cezaların yargı yoluyla iptaline yönelik bilgiler verildi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159