Metro Turizm 2019 yılı hazırlıklarına başladı

banner113

Metro Turizm bölgesel yapılanmada yeni adımlar atıyor. İlk adım Adana, Mersin ve Gaziantep bölgesine yönelik Laçin ailesi ile oldu. Bu bölgeye yönelik seferlerin başlayacağı İstanbul Otogarı’ndaki 16 nolu yazıhanenin açılışı gerçekleştirildi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 29.09.2018, 16:40 29.09.2018, 17:09 Taşıma Dünyası
Metro Turizm 2019 yılı hazırlıklarına başladı
ÖZEL HABER - ERKAN YILMAZ 

28 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen açılışa Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Arslanoğlu, Erdal Öztürk, Metro Turizm iş ortakları Yalçın Laçin, Şahin Laçin, TOFED Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Özcan, Hasan Kurnaz, Genel Sekreter Mevlüt İlgin ve çok sayıda sektör mensubu katıldı. 


Laçin ailesi Metro Turizm’de 
Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan Şenol Ayyıldız, “Yalçın Laçin bize geldi. ‘Adana, Mersin ve Gaziantep bölgesine sahip çıkmak ve işletme olarak İstanbul ayağında bir yazıhane sahibi olarak, bütün otobüsleriyle Metro Turizm ailesinde hizmet vermek” istediklerini ifade ettiler. Bizde Laçin ailesinin başarılı olacağına olan inancımızla bunun startını verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Sektör bitiyor açıklamalarına kanmayın, sektör bitmiyor ve durmak yok yola devam” dedi.  Daha sonra yazıhanenin açılışı yapıldı. 


1051 hizmet noktası 
Açılış sonrasında Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Açılışını yaptıkları İstanbul Otogarı’ndaki 16 nolu yazıhane ile yolcu taşımacılığında hizmet verdikleri noktanın 1051 adete ulaştığının bilgisini veren Şenol Ayyıldız, “Çok kısa süre içerisinde bu sayı 1055 olacak” dedi. 
Yaz  sezonunun bitmesine ve yaşanan ekonomik sorunlara rağmen Metro Turizm’in hedeflerini daha da büyütmek istediklerini belirten Şenol Ayyıldız, “Ekonomik sıkıntılara ve yolcu sayısının düşmesine rağmen büyümeye devam ediyoruz. 2007 yılında da “ekonomik kriz var” denildiği dönemde biz krizin üstüne giderek, o süreçte 41 adet çift katlı Setra otobüs yatırımı yapmıştık. Üstelik 505 bin Euro idi araçların fiyatı. Ben ülkede kriz var söylemine katılmıyorum. Herşey yerli yerine oturacaktır. Bizler yatırımlara devam ederek, ülkemize destek olmaya, ekonomiye katkı sağlamaya devam etmeliyiz. 2018 yılını geride bıraktık. Bu açılışla birlikte 2019 yılının hazırlıklarına başladık. Onursal Başkanımız ve Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk ile ilgili hukuki noktada hak yerini buldu. Artık Metro Turizm’i daha yukarı çıkaracağımızdan kimsenin endişesi olmasın” dedi. 

15 milyon yolcu taşıdık 
2018 yılının sektör açısından inişli çıkışlı bir süreç olduğuna dikkat çeken Şenol Ayyıldız, “Bu hafta içinde yaptığımız toplantıda ilk 9 ayı değerlendirdiğimizde kazançlı işler yapmışız, kazanan taraf olmuşuz. Bu sene yatırım yapmamayı ertelememizin de bize kazandırdığını ve kazanan bir şirket olduğumuzu gördük. Bu yıl 15 milyona yakın bir yolcu taşımışız. Yılı da 18 milyon civarında kapatacağımızı düşünüyoruz. Bu yıl yatırımları erteledik ama gelecek yıl otobüs yatırımlarımız olacak. Kurlardaki dalgalanmanın da sona ermesiyle yatırımlarımızın önü açılacak ve yine 100 dolayında bir otobüs yatırımımız olacak” dedi.

Bölgesel yapılanmada ilk adım 
Laçin ailesi ile başlattıkları işbirliği süreci ile bölgesel yapılanmada yeni bir sürecin başlayacağına dikkat çeken Şenol Ayyıldız, “1996 yılından beri firmamızda bireysel otobüsçü olarak hizmet veren Laçin ailesi artık bölge yapılanmasında yerini aldı. Adana, Mersin ve Gaziantep bölgesini kendilerine teslim ettik. 16 nolu yazıhanede iş süreçlerine başladılar. Araçların ilk kalkış noktası burası olacak” dedi.  

CİP hizmet merkezi 
16 nolu yazıhane ile hizmet sürecinde de bir farklılaşmaya gidebileceklerinin işaretini veren Şenol Ayyıldız, “Bu yazıhane de daha önce Viva Turizm faaliyet gösteriyordu. Gönül isterdi ki Viva Turizm de sektör yolculuğuna devam etsin. Biz sektörden çekilen her firmaya üzülüyoruz. Viva Turizm’in başlattığı süreç bizim CİP dediğimiz hizmet sürecimizle çok uyum sağlıyor.  Belki bu adım bizi hizmet sürecinde de yeni bir farklılaştırmaya götürecek. Bu yazıhane CİP hizmet sürecimizin İstanbul’daki merkez noktası olabilir. Buna yönelik bir düşüncemiz var” dedi. 

25 otobüs, 50 olacak
Laçin ailesinin ilk etapta Adana, Mersin ve Gaziantep bölgesine yönelik 25 araçla hizmet vermeye başlayacağını belirten Şenol Ayyıldız, “İlk etapta 25 araçla bu süreç başlıyor. Diğer firmalardaki araçların da sözleşmeleri bittikçe onlarda filoda yerini alacak. Toplam 50 araçlık bir katılım olmuş olacak. Araç sayısı arttıkça hizmet verilen bölge sayısı da artacak. İlk etapta Adana, Mersin, Gaziantep yöresine İstanbul’dan günde toplam 13 sefer gerçekleştirilecek. Bu bölgesel değişim Sivas ile devam ediyor. Bartın da aynı süreç içerisinde. Diğer bölgelerde de değişim süreci olacak. Sürpriz katılımlar olacak. Bazı firmalarla da birtakım evlilikler olabilir” dedi.

Bireysel otobüsçüyü koruma paketi

5 Ekim’de bireysel otobüsçülere yönelik önemli bir açıklama da yapacaklarını belirten Şenol Ayyıldız, “Otobüs yatırımı yapmış ancak bize döviz borcu olan bireysel otobüsçülere yönelik bir adım atma kararı verdik ve şu anda 7 lira civarında olan Euro kurunu 5.5 civarında sabitledik. Bizden otobüs alana da aynı kurdan otobüs vereceğiz. Komisyon oranlarına yönelik bir çalışma yapıyoruz. İstanbul’da şehiriçi servislerin kaldırılmasına yönelik bir çalışma var. Bu çalışmaya Onursal Başkanımız Sayın Galip Öztürk de “sektöre sahip çıkmak ve korumak adına bu adıma varız” dedi. Otobüsçümüze 5 Ekim’de önemli avantajlar ve imkanlar getirecek bir paket açıklayacağız.  Bu sektördeki maliyet artışlarına yönelik otobüsçüye sahip çıkma zamanı geldiğini inanıyoruz” dedi.   

Biz krizlerden korkmadık
Bu kış sezonuna yönelik yapılan olumsuz açıklamaları da katılmadığını ifade eden Ayyıldız, “Biz hiçbir krizden, zorluktan korkmadık. Biz antrenmanlıyız. Biz ne badireler atlattık.  Bu süreçlerden hep markamız hep değerini korumuştur. Metro Turizm yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam edecek. Bu yıl akıllı hamlelerle kazançlı bir süreç geçirdik. Mali açıdan Metro Turizm bir çok firmanın aksine yılı çok kazançlı bir şekilde geçirdi. Bunu yılbaşında KAP’a ‘Kamuoyu Aydınlatma Platformu”na yapacağımız açıklama ile herkes görecek. Metro Turizm doğru bir yolda. Metro Turizm olarak bu yıla yönelik asla karamsar değiliz. Biz daha önce de söyledik, Nerede kalmıştık ve ikinci devre başlıyor” demiştik. 






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159