Otobüs seferleri başlıyor

banner113

Korona virüs salgını nedeniyle durdurulan şehirlerarası yolculukların yeniden başlatmak için otobüs firmaları hazırlık yapıyor. Firmaların beklentilerini 4 Haziran'a göre ayarladılar. Türk Hava Yolları'da 4 Haziran 2020'de yurt içi seferlere başlayacak. Yüksek Hızlı Tren (YHT) 28 Mayıs 2020'de seferlerine başlıyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 26.05.2020, 16:54 31.05.2020, 00:51 Taşıma Dünyası
Otobüs seferleri başlıyor
Korona virüs salgını nedeniyle durdurulan şehirlerarası yolculukların yeniden başlatmak için otobüs firmaları hazırlık yapıyor. Firmalar kendi sitelerinden ve online bilet satış siteleri üzerinden duyuru ve bilet satışlarına başladı. Türk Hava Yolları'da 4 Haziran 2020'de yurt içi seferlere başlayacak. Yüksek Hızlı Tren (YHT) 28 Mayıs 2020'de seferlerine başlıyor.

Seyahat kısıtlaması, 14 büyükşehir ve Zonguldak dahil toplam 15 İlde devam ediyor. Bu illerde de seyahat kısıtlaması 3 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00'de sona erecek.

Korona virüs sürecinde normalleşme adımları otobüs firmalarını beklentiye soktu ve 4 Haziran’da seferlere başlayacaklarını duyurmaya başladılar.

Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ali Osman Ulusoy gibi şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan ulusal firmalarla birlikte bölgesel firmalar da harekete geçti. Firmalar kendi sitelerinden ve online bilet satış siteleri üzerinden duyuru ve bilet satışlarına başladı. 

Bilet fiyatları tavan fiyat üzerinde olamayacak

Otobüs biletleri yüzde 50 doluluk kısıtlamasına göre yolcu alabilecek. Karayolu ulaşımında en yüksek bilet satış fiyatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 30 Temmuz 2020 tarihine kadar belirlediği tavan fiyat üzerinde olamayacak.

Başka firmaya yolcu verme ve sefer erteleme düzenlemesi bekleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun daha önce duyurduğu tebliğ olarak yayınlanacağını söylediği, firmalara, taşıyacakları yolcuları başka firmalara 3 ay aktarabilme imkanı ile t
arifeli yolcu taşımacılığı yapan firmaların, seferlerini bilet almış yolculara önceden haber vermek kaydıyla 2 saat öncesinden değiştirebilme imkanı getireceği düzenleme henüz yayınlanmamış durumda. Bu durumun firmaları zorlayacağı düşünülüyor.

Otobüs, Uçak, YHT yolculuğu için HES kodu gerekli

Yolculara bilet satışı Kovid-19 ile ilgili durumlarını gösteren Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için ise "seyahat izin belgesi" alınmış olması gerekiyor.

Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Tavan Ücret Tablosu

OTOBÜS İŞLETMELERİ HAZIRLIĞI:

Metro Turizm 4 Haziran 2020'yi gösteriyor





Kamil Koç 4 Haziran 2020 tarihine Hazırlık Yapıyor



Pamukkale 4 Haziran 2020 tarihine İstanbul-İzmir seferlerine başlıyor




Ali Osman Ulusoy 4 Haziran 2020 tarihine İstanbul-Trabzon Seferi Yapıyor



Biletall.com 4 Haziran 2020 tarihine İstanbul-Van seferine birçok firmaya sefer gösteriyor.



Biletall.com 4 Haziran 2020 tarihine İstanbul-Diyarbakır seferine birçok firmaya sefer gösteriyor.




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159