Otobüsçüler bekledikleri yoğunluğu bulamadılar

banner113

Genel seçimler, Ramazan ayı ve iklim şartları ile olumsuz etkilenen otobüsçüler, Bayramda da üzüldü.

banner114
ŞEHİRLERARASI 27.07.2015, 13:37 28.07.2015, 11:42 Taşıma Dünyası
Otobüsçüler bekledikleri yoğunluğu bulamadılar
TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı ile birlikte yolcu talebinde büyük bir patlama beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.  Yıldırım, bunun nedeni olarak siyasi istikrarsızlığı gördüklerini dile getirerek, ülkenin bir an önce hükümete kavuşması gerektiğini belirtti. 

Sezona girerken gerçekleşen genel seçimlerin, arkasından Ramazan ayı ve olumsuz iklim şartlarının sektörü sıkıntıya soktuğunu belirten Mustafa Yıldırım, “Bütün bu olumsuzluklar neticesinde ulaşım talebi azalmıştı. Ama zaten bunlar kaçınılmaz şeylerdi. Biz Ramazan sonrasında Bayram ve havaların ısınmasıyla büyük bir patlama bekliyorduk, fakat bu beklenen gerçekleşmedi” dedi.

Nedeni siyasi istikrarsızlık 

Bunun nedeninin siyasi istikrarsızlık olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Yıldırım, “Hükümetin kurulmaması, erken seçim dedikoduları maalesef piyasaları tedirgin etti ve insanların seyahat talepleri azaldı. Bunu, tatilimi geçirdiğim Çeşme-Bodrum bölgelerinde gözlemledim. Bütün bölgeler bu şekilde. İşler çok kötü mü, değil. Beklenen patlama olmadı ve şu anda sıkıntı devam ediyor. Otellerde de, çarşı pazarda da aynı sıkıntı var” diye konuştu.

Siyasetçilere mesaj

Türkiye ekonomisinin yaşadığı sıkıntılara Suriye sınırında yaşanan olumsuzlukların da eklendiğini belirten Yıldırım, “Siyasetçilerin bundan aldığı mesaj şu olmalı: Türkiye’yi hükümetsiz kalmamalı, bir an önce koalisyon kurulmalı. Erken seçim dedikoduları bile piyasalarda ciddi bir travma yaşatıyor ve istikrar kaybı olduğu görülüyor. Erken seçimden yine bir koalisyon çıkarsa, o zaman neyin pazarlığı yapılacak? Bu kırmızı beyaz çizgilerin ortadan kaldırılması lazım ve bizim koalisyon etiğini değiştirmemiz lazım. Siyasi partilerin bu konuda sorumluluk, hatta risk almaları lazım. Türkiye’de tek başına iktidar olmak giderek zorlaşıyor ve koalisyonlar kaçınılmaz hale geliyorsa; ya seçim sistemini değiştireceksiniz ya da koalisyonlarla bu ülkeyi yönetmenin metotlarını geliştireceksiniz.

Yatırım yapan, istihdam yaratan, vergi veren, katma değer üreten iş kesimi olarak siyasetçilerden çözüm bekliyoruz” dedi.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159