Otobüsçüler engelli yasasının iptalini istiyor

banner113

TOF ve TOFED yöneticileri Türkiye Otobüsçüler Konseyi Başkanlığı’nda üreticilerin katılımı ile şehirlerarasında uygulanması planlanan engelli yasasını konuştu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.04.2014, 14:38 21.04.2014, 14:42 Taşıma Dünyası
Otobüsçüler  engelli yasasının iptalini istiyor
TOF ve TOFED yöneticileri Türkiye Otobüsçüler Konseyi Başkanlığı’nda üreticilerin katılımı ile şehirlerarasında uygulanması planlanan engelli yasasını konuştu. 

18 Nisan Cuma günü AVTER Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Türkiye Otobüsçüler Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, Konsey İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Erdoğan, Ali Çıkkan, Hasan Tahsin Yücefer, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, İcra Kurulu üyeleri Hasan Kurnaz, Adnan Değirmenci, Mustafa Özcan, Metin Tırış, Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayraktaroğlu, Temsa Global Pazarlama Yöneticisi Feridun Tanır, MAN Otobüs Satış Müdürü Önsel Değirmencioğlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, TÖHOB Genel Sekreteri Onur
Orhon katıldı.  

Toplantıda, şehirlerarasında ve kent içinde uygulanması planlanan engelli yasasının sektöre maliyetleri ve etkisi konuşuldu. Engelli yasasının 2016 yılına kadar ertelenmesi konusunda görüş birliğine varıldı . 21 Nisan Pazartesi günü Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılacak toplantıda bu konunun dile getirileceği belirtildi. 

Türkiye Otobüsçüler Konseyi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, engelli yasasının şehirlerarasında uygulanmasının mümkün olmadığını, yasanın iptali konusunda da Ulaştırma Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı yetkililerinden destek alacaklarını söyledi. Engelli donanımının sektöre 7,5 milyon Euro’luk bir fatura çıkaracağını belirten Yıldırım, “Otobüslerimize engelli düzeneği yapma niyetinde değiliz. Engelli federasyonlarımızı da yanımıza alarak hep birlikte hareket etmek lazım. Bu sektöre hizmet eden 500 bin kişinin zararından ve kârından sorumluyuz. Bu konuda geri adım atmamalıyız. Gerekli siyasi girişimleri yapacağız. Eğer yönetmelikte bu zorlayıcılık olursa, ulaşım ekonomisi ve adil denge olmaması ile beraber Avrupa Birliği normlarını da önümüze koyarak Yönetmeliğin durdurulması sağlanacak, Kanunun iptaline kadar gidecek” dedi. 

Üretici ve taşıma tarafı zarar görür 

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ise şehirlerarası ve servis taşımacılığında uygulanması düşünülen engelli yasasının üretici ve taşıma tarafına ciddi bir maliyet getireceğini söyledi: “Avrupa’da şehirlerarasına ve servis taşımacılığında yüzde yüzünde engelli taşıyacak diye bir şey yok. Araçların bütün iskeletini değiştirmemiz lazım. Yeni bir araç tasarlayacağız. Mevcut araçlara engelli asansörü uymaz. Servis ve turizm taşımacılığında hiç olmaz, şehirlerarasında ise ancak belli yüzdelerde gerçekleştirilebilir. Üretici de taşıma tarafı de bu işten ciddi zarar görür. Kullanıcıya çok büyük mali yük getirir.” 

Seyahat engeli tanımı 

İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayraktaroğlu da servis taşımacılığında da şehirlerarası gibi ciddi bir rekabet yaşandığını belirterek, “Bu yasa uygulanması halinde koltuk sayımız 14’e düşecek. Bunun yanı sıra seyahat engelli yolcu tanımının da yapılması lazım”  dedi.

Avrupa ile birlikte hareket edelim 

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan ise engelli yasasının uygulanması konusunda Avrupa Birliği ile birlikte hareket etmek gerektiğini belirterek, “Yasanın, 2016 yılında AB normlarına göre uygulanması gerekir” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159