Otobüsçünün maliyetleri azalacak

banner113

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kürsüden TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım’ın kendilerine sunduğu proje için teşekkür ederek, “Sayın Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldu. Kayseri’de bir Türkiye modeli olacak bir model çıkardık” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.03.2017, 11:59 13.03.2017, 12:08 Taşıma Dünyası
Otobüsçünün maliyetleri azalacak
UITP Konferansına, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan da katıldı. Toplu taşımacılığın kurumsallaşması temalı toplantıda Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ve Mehmet Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve UITP Genel Sekreteri Alain Flausch ile de bir araya geldiler. 

Otobüs işletmeciliğinde devrim Kayseri’den başladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehirlerarası otobüs işletmecilerinin ücretsiz servis hizmetini kaldıracaklarını ve bu hizmeti kentin 7 noktasında kuracakları cep terminalleri ile belediyenin vereceğini söyledi.  

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 7’nci Türkiye Konferansı’nda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, şehirlerarası otobüs sektörünü çok sevindirecek kararlarını açıkladı. 

Başkan Çelik, kürsüden TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım’ın kendilerine sunduğu proje için teşekkür ederek, “Sayın Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldu. Kayseri’de bir Türkiye modeli olacak bir model çıkardık” dedi.

Başkan Mustafa Çelik, konuşmasında yapılacak çalışma ilgili şu bilgileri verdi: “Toplu taşıma hatlarını yeniden planlayarak, bir yerden bir yere taşımacılıktan çıkıp her yerden her yere taşımacılık anlayışına geçeceğiz. Şehir merkezine girişlerde bir nevi aktarma istasyonları oluşturarak tüm halkımızı şehrin merkezine, meydanına daha az ulaşım aracıyla taşıyacağız. Şehirlerarası otobüs işletmelerinin servis işletmeciliğine son verip bu hizmeti belediye olarak biz vereceğiz ve böylece daha az araçla daha rantabl hizmet sunacağız. Bunun için farklı yerlerde 7 mini cep terminali kuracağız. Bu, Türkiye için de bir model olacak. Bu yerler ayrıca belediyelerin de tahsilat noktası olacak. Bu merkezler şehirlerarası otobüs yolcularının yanı sıra uçak ve tren yolcularına da hizmet verecek. Servis arabalarını biz koyacağız. Aynı renkte olacak bütün servis arabaları. Otobüsçünün üstlerindeki bu maliyet yükünü alacağız” dedi.  

Başkan Çelik’e teşekkür 

TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Çelik’in yaptığı açıklamaların büyük bir devrimin başlangıcı olduğunu belirterek, “Bizim özellikle İstanbul için yapmayı düşündüğümüz ama başaramadığımız insansız toplama merkezleri modelini Kayseri modeli olarak Başkan Çelik sahiplendi ve 7 toplama merkezi olarak hayata geçireceklerini söyledi. Servis hizmetini Belediye kendi verecek. Sayın Çelik’e, bizim projemize sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca bizim fikrimiz olarak ifade etmesi de bizi onurlandırdı. Bu proje ile hem servis yükünden hem de büyük ölçüde acente komisyonlarından kurtuluyoruz. Başkan bizden sadece aidat alacaklarını, herhangi bir kira ve komisyon almayacaklarını söyledi. Bunlar sektörümüz açısından son derece olumlu bir gelişme. Bence Kayseri devrimi başlattı. Bu devrimi devam ettirmekte sektörümüzün bir görevi” dedi. ■



Başkan Mustafa Çelik, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan UITP etkinliği kapsamında Mercedes-Benz Türk standını ziyaret ettiler. Başkan Çelik, tanıtımı yapılan Conecto otobüsü de inceleyerek Mercedes-Benz Türk Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel’den bilgiler aldı. 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159