Otogar taşınmasın kampanyası

banner113

TOFED Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı, 12 Temmuz Çarşamba günü Genel Başkan Birol Özcan’ın yönetiminde yapıldı ve İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasına yönelik 19 maddelik bir çalışma planı kabul edildi. Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı Yönetmelikle ilgili de girişimler yapılması kararı alındı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 17.07.2017, 10:48 17.07.2017, 11:19 Taşıma Dünyası
Otogar taşınmasın kampanyası
9 gündem maddesi ile toplanan Yürütme Kurulu, ilk olarak 1 Mart-4 Temmuz arasındaki faaliyet raporunu değerlendirdi. Toplantıda ticari çalışmalar hakkında ticari birim raporları da sunuldu.   
Firmalar ile güç birliği  

TOFED Başkanı Birol Özcan, gündem maddeleri arasında yer alan İstanbul Otogarı’nın taşınması konusuna değindi. Özcan, “İstanbul Otogarı’nın yerinde kalması için gereken mücadeleyi hep birlikte el birliği ile verelim. Siyasi yönden bunu çözebilmemiz güçlü olmamız ve birlikte hareket etmemizle mümkün olacak. Yoksa başarılı olma şansımız yok.  Sektör mensupları ile bir araya gelerek bu talebimizi net bir şekilde Başbakan’a iletmemiz gerekiyor” dedi.  

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı Yönetmelik ile karayolu taşımacılığı alanına girdiğini belirten Birol Özcan, “Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için de gerekli girişimleri başlatacağız, yanlıştan dönülmezse dava açacağız. Çünkü bu Yönetmelik ile havaalanından yolcu taşınabilmesi tekel bir konuma getiriliyor ve bu durum sektöre büyük zararlar verir” dedi. 


Akaryakıtta yeni projeler  

TOFED-SHELL Proje Yöneticisi Hasan Kurnaz
, 9 yıldır yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sektör mensuplarının akaryakıt maliyetlerinin düşürülmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda ivmenin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kurnaz, “Şu an TOFED-SHELL Kart sisteminde 11 bin aktif kullanıcı var. Geçen yıla göre aktif kart kullanımı yüzde 60 dolayında arttı. Servis araçlarının da bu kapsama alınması ile sistemden faydalanan araç sayısı her ay 400-500 kadar artacak. Shell yönetimi ile yürüttüğümüz anlaşmanın bitimine bir yıl olmasına rağmen 5 yıl daha uzatmaya yönelik bir teklif geldi. Buna yönelik görüşmelerimizi ve değerlendirmelerimizi yapacağız” dedi.   

Eğitimler devam ediyor  

Hasan Kurnaz, TOFED Eğitim Merkezi’nde ODY, ÜDY ve SRC eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, “Pazartesi yeni grubun eğitimleri başlıyor. Her ay düzenli olarak eğitimlere devam edeceğiz” dedi.   

Ticari Projeler Sorumlusu TOFED Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Değirmenci de TOFED Sigorta Raporu’nun sunumunu yaptı.  

Maliyetler TOFED Sigorta ile düştü  

2014 yılında kurulan TOFED Sigorta’nın her yıl yüzde 3 büyüdüğüne dikkat çeken Adnan Değirmenci, “Haziran ayında kesilen poliçe miktarı 85 bin TL. İlk 6 ayda bu rakam 400 bin TL idi. TOFED Sigorta kurulduğu günden bugüne hem filo sahiplerine hem de bireysel otobüsçülere daha uygun fiyatlarla sigorta yaptırma imkanı sunarak maliyetlerini aşağıya çekmiştir. Çok uygun fiyatlarla koltuk sigortası imkanı sunuyoruz. 60-65 lira birim koltuk sigorta maliyetini biz 52 TL seviyesine çekmiş durumdayız, bu da yüzde 25 dolayında daha uygun bir sigorta imkanı anlamına geliyor. Sağlık ve BES branşlarında Doğan Brokerlik AŞ ile anlaştık ve sağlıkta tamamlayıcı sağlık sigortası ile en ucuz fiyat imkanı sağlandı. Piyasaya göre yüzde 60 ucuz” dedi. 

Üye dernekler artacak  

Denetim ve Örgütlenme Komisyonu Başkanı Musa Çaktır, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  2017 Ocak ayında görevi üstlendiklerini belirten Musa Çaktır, “Muş, Bursa ve Balıkesir dernekleri kurularak TOFED’e katılımı sağlandı. Aydın, Söke, Kuşadası, Selçuk, Çanakkale, Nevşehir, Aksaray dernekleri öncelikli çalışmalarımız arasında. Türkiye genelinde 81 ilin 69’unda ve 7 ilçesinde  (Doğubayazıt, Viranşehir, Kızıltepe, Tarsus, Görele, Kahta, İzmit Körfez) örgütlenmiş durumdayız.  TOFED çatısı altındaki dernek sayısı şu an 85’tir. TOFED olarak örgütlenmediğimiz iller olan Aydın, Isparta, Niğde, Nevşehir, Kütahya, Ordu, Aksaray, Karaman, Bartın, Çanakkale, Bolu ve Bilecik’te çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

Yönetim otobüsçüde olmalı   

EBOD Başkanı Serdar Gerilakan
, İzmir Otogarı’nda meslektaşlarının yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. İzmir Otogarı’nın yönetiminin otobüsçülerde olması gerektiğine dikkat çeken Serdar Gerilakan, “İZOTAŞ yönetiminin otobüsçülere verilmesi konusunda davalarımızı açtık.  Bu dava sürecinde TOFED’in de desteklerini bekliyoruz.  Yaşadığımız sıkıntıları Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri ve Ulaştırma Bakanımıza sunduk. İZOTAŞ’ın oluşumuna büyük katkı sağlayan esnaf şimdi çok büyük sıkıntılar çekmektedir. Bu konuda siyaset ve bürokrasi nezdinde girişimlere TOFED’in destek vermesini istiyoruz” dedi. İZOTAŞ’ın Sütlüce mevkisine taşınmasına yönelik söylentilerin de dolaştığını belirten Başkan Gerilakan, “Bazı şirketlerin el altından İZOTAŞ’ın taşınmasına yönelik faaliyetler yürüttüklerine yönelik duyumlar alıyoruz. Eğer bu söylentiler gerçeğe dönüşürse bu noktada yine İzmirli otobüsçünün sesinin duyurulmasında sizlerin desteğinizi bekliyoruz” dedi.  Sigorta konusuna da değinen Serdar Gerilakan, “Sigorta maliyetleri çok ağır. TOFED Sigorta’nın açacağı bürolarla yürütülen projeyi anlatması ve otobüsçüye bu imkanları sağlaması çok önemli bir katkı sağlar” dedi.  

Servisleri kaldıralım 

TOFED Başkanı Vekili Selami Tırış, sektörün zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Firma sahipleri artık elini taşın altına koymak zorunda. Türkiye genelinde sektörümüzün büyük bölümü otogarlarla ilgili sıkıntılar yaşıyor. TOFED olarak, İstanbul dışındaki otogarlarda sıkıntı yaşayan sektör mensuplarımızın yanında olmalıyız. Bizim artık belediyelere otogarların yapılmasında ve işletilmesinde modelleri sunabiliyor olmamız gerekiyor. İstanbul  Otogarı’nın taşınması gündemde. Belediye ile konuşuyoruz ama her konuşma havada kalıyor. Hiçbir sonuç elde edemiyoruz. Çıkış ücretleri ayrı bir sorun. 3'üncü köprü ayrı bir dert. Bu sorunlara yönelik bir eylem planı ortaya koymamız gerekiyor. Yoksa yılların emeği olan bu otogar elimizden uçup gidecek. Bütün çalışmalar masada kalıyor. El birliği yapalım. Neden bir iki firma dışında bu toplantılara gelinmiyor. Bir gönül kırıklığı olduğunda hepimiz kendimizi çekiyoruz. Artık sektörümüzün servis yükünü sırtından atması gerekiyor. 'Servis hizmeti ile para kazanıyorum' diyen var mı?  Servisleri kaldıracak cesareti bulalım. Şimdi yaz, fiyatlar bir seviyeye geldi. Ama bunun kışı var. Bir an önce tedbirleri alacağımız bir çalışmaya başlamalıyız” dedi. 

19 maddelik plan  

Toplantıda Genel Sekreter Mevlüt İlgin’in İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasına yönelik yönetime sunduğu 19 maddelik çalışma planı tartışıldı. Bu plana göre, İstanbul Otogarı’nın mevcut yerinde kalmasının sektöre ve ulaşıma sağlayacağı katkılar kamuya anlatılacak. İmza kampanyaları düzenlenecek. Tayakadın Işıkköy civarında yapımı planlanan merkez otogarların sektöre büyük zararlar vereceği anlatılacak. Yargı yolu da denenecek seçenekler arasında yer alıyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159