Seç Turizm Mercedes’i Seçti

banner113

1972 yılında yolcu taşımacılığı alanında hizmet vermeye başlayan sektörün en önde gelen firmaları arasında yer alan Seç Turizm’in tercihi Mercedes oldu. Firma 2+1 koltuk düzenine sahip 8 Tourismo yatırımı yaptı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 26.09.2017, 11:02 26.09.2017, 11:22 Taşıma Dünyası
Seç Turizm Mercedes’i Seçti
Mercedes-Benz Türk Hadımköy Lokasyonunda 22 Eylül  Cuma günü düzenlenen teslimat törenine Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Konukoğlu, Baş Şoför İbrahim Güler, Mercedes Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu ve Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Genel Müdür Turan Dik, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban ile araç kaptanları katıldı.  


Seç Turizm yuvaya döndü 
Teslimat töreninde açıklamalarda bulunan Mercedes Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, “Bugün Mercedes-Benz Türk otobüs satış bölümü için çok çok önemli bir gün. Çok değerli misafirimiz, çok değerli ağabeyimiz Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı  Ömer Konukoğlu bugün bizimle. Sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin en köklü ve önemli karayolu taşıma şirketleri arasında yer alan Seç Turizm’e 8 adet Tourismo’nun teslimatını gerçekleştirmek için bir aradayız.Bu vesileyle rahmetli  Saip Konukoğlu’nu rahmetle anmak istiyorum. Projemiz olan 8 adet Tourismo’nun bugün 4’ünü de gerçekleştirerek tamamlıyoruz. Projemizde finansman Mercedes-Benz Finansman tarafından sağlandı. BusStore bu projede aktif şekilde yer aldı. 8 araç takasa alındı. Bu projede emeği olan Has Otomotiv’e de teşekkür ediyorum. Sayın Ömer Konukoğlu’na markamıza gösterdiği teveccüh nedeniyle teşekkür ediyorum. Seç Turizm olunca kurmak istediğiniz cümle de ‘Seç Turizm Mercedes’i Seçti’ oluyor. Kaliteyi seçti. Yakıt tasarrufunu seçti.  Yüksek ikinci el değerini seçti. Yuvaya dönmeyi seçti. Bundan dolayı çok büyük mutluluk duyuyor ve tekrar teşekkür ediyoruz. Bu işbirliği artık büyük bir sorumluluk. Seç Turizm’e doğru bir karar verdiğini göstermek bizim elimizde” dedi. 

Diğer otobüsleri de Mercedes’e dönüştürme planımız var 
Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Konukoğlu’da yaptığı açıklamada, “Babam Rahmetli Saip Konukoğlu Seç Turizm 5 Mart 1972 yılında tek başına kurdu. O sepeti örmüştü, sepetin sonuna biz yetiştik. Biz 30 yıl Mercedes ailesi ile hep birlikteydik. 2007 yılında yine bir araya gelindi ama sonra yine bir kesinti oldu. Bugün kısmet bu şekilde oldu. Mercedes 50 yıllık bir şirket. Seç Turizm’de 45 yıllık bir şirket. 30 senesi bir fiil Mercedes ile geçti. Arada bir iki kez yine bir araya gelindi. 

Ama bugün artık Mercedes’e dönme kararı aldık. Filomuzda 53 araç var. Bütün araçlar özmal. 8’i şu anda Tourismo. Diğerlerini de Mercedes’e dönüştürme planımız var. Yolcu 2+1 koltuk düzeninde araç talep ediyor. Bizde buna göre yatırım planı oluşturuyoruz. 8 Mercedes araçla birlikte şu anda toplam 17 adet 2+1 koltuklu otobüsümüz var. Benim gönlüm Mercedes’te. Sayın Latif beyin çok büyük katkısı var bu işbirliğinde. Başta Sayın Süer Sülün olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Karadeniz hattına yönelik çalışma var 
İyi bir sezon geçirdiklerini belirten Ömer Konukoğlu, “Geçen 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle seyahatler yavaşladı. Ama bu sene geçti. Bölgenin lider firması biziz. Yolcularımız firmamızla birlikte büyüdü. Bugün onlar kendi çocukları içinde bizim firmamızı tercih ediyor. Yeni hat açma planlarını Karadeniz yönünde planlıyoruz. 1980’li yıllarda Samsun’a çalışmıştık. Şimdi yeniden Karadeniz hattına yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.  

3’üncü köprüyü TOFED çözecek 
3’üncü köprü konusunu TOFED’in çözmesini beklediklerini belirten Ömer Konukoğlu, “Bu sorunu TOFED çözecek. Bu sektörün temsilcisi onlar. Çözüm bekliyoruz artık onlardan. Bende şikayetçiyim. Benim 8 servisim var İstanbul’a. Diğer firmalar açısından daha büyük maliyetleri var. 3’üncü köprünün. Artan maliyetler nedeniyle artık şirketler daha çok özmal araçlarla çalışmak zorunda kalacak. Çünkü maliyetleri hesaplamak ve planlamalar yapmak daha kolay. Bireysel araç sahipleri ile çalışmanın zorluğu büyük. 2002 yılından beri bireysel otobüsçü ile çalışmıyoruz. Birde ben artık zarar edeceğim sefere gitmiyorum. O günler geçti ” dedi. 


Seç her zaman doğru kararı aldı  
Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, “Seç çok köklü bir firma. Seç ne karar aldıysa doğru karar almıştır. Ama her zaman gönlünde Mercedes vardır. Rahmetli Saip amcanın da gönlünde hep yıldız vardır. Ve o gün doğru bir karardır. Mercedes almama kararı, kalitesi, parası ile alakalı değil. Seç için doğru bir karardı. Kendi açısından. Her zaman doğru kararı aldı. Bugünde doğru kararı aldı” dedi. ■




Yorumlar (1)
Adam ŞELE 1 yıl önce
SEÇ..İ 28 YILDIR YOLCULUK YAPARIM 10 NUMARA BİR FİRMA
banner117
15
açık
banner159