Şehirlerarası da tahdit istiyor

banner113

TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk Batum’daki TOFED toplantısında dile getirdi. TOFED’in beş yıl süre ile sektöre yeni girişler olmaması talebini destekleyen Galip Öztürk; Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın, taşıma kartlarının üç yıl süre ile dondurulması sözü verdiğini öğrendiğini belirtip bundan mutlu olduğunu ifade etti.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.01.2015, 17:05 12.01.2015, 18:13 Taşıma Dünyası
Şehirlerarası da tahdit istiyor


HABER: CANER ÖZCAN / BATUM-GÜRCİSTAN

İstanbul’da servis taşımacılarının plaka tahdidi isteğini Batum’da TOFED Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk de dile getirdi. Öztürk, “Arkadaşlarımız Ulaştırma Bakanlığı’na taşıma kartlarının 3 yıl dondurulması konusunda bir teklif götürdüler. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Talat Aydın da taşıma kartlarının dondurulmasına destek verdi” dedi. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 10’uncu yılını Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesi’nde, Batum’da kutladı. Aralarında şehirlerarası firma sahipleri, araç üreticileri ve sektör mensuplarının yer aldığı  10. yıl etkinliğine 300’ü aşkın kişi katıldı. 6 Ocak Salı günü Batum otogarını gezen kafile, akşam gala yemeğinde bir araya geldi. Gala yemeğine şehirlerarası firma sahipleri ve araç üreticilerinin yanı sıra Gürcistan Acara Özerk Bölge Ekonomi Bakanı David Baladze, Turizm Bakanı Demur Diasamidze ve Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermashori katıldı. 

Ulaştırma Bakanlığı’na teşekkür 

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOFED’e, geride kalan 10 yılda kendilerine destek veren Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti ve 4 Ocak 2005 günü kurulan TOFED’in, resmi kurumlar nezdinde, sektör sorunlarını çözmek için çalıştığını söyledi: “Kurucu Başkanımız Sayın Galip Öztürk, 4 Ocak 2005 tarihinde sizlerle birlikte müracaatımızı yaparak kuruluşumuzu sağladı. Sırası ile Galip Öztürk, Ahmet Yalamanoğlu, Mustafa Yıldırım, Rüştü Terzi ve benimle birlikte onuncu yılımıza ulaştık. Federasyona emeği geçen başta Galip Öztürk olmak üzere bütün başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, il başkanlarımıza ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanlığı bize her zaman destek oldu. Bu anlamda, Ulaştırma bakanlığı yetkililerine, Sayın Bakanlarımıza, müsteşarımız Sayın Talat Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Bize gösterdikleri katkılar için sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Komşumuz Gürcistan’ın Acara özerk bölgesinin güzel şehri Batum’da olmaktan son derece mutluyuz. Gecemize katılan Ekonomi ve Turizm bakanları ile Belediye Bakanına çok teşekkür ediyorum.” 

Bakanlık düzeyinde temsil 

TOFED’in resmi kurumlar nezdinde, sektör sorunlarına çözüm sağlamaya devam edeceğini belirten Erdoğan, “Geçen süre zarfında, sizler adına bütün resmi kurum ve kuruluşlarla, sektör sorunları konuşulup, tartışılıp bir çözüm sağlanmasına çalışıldı. Bu, bundan sonra da çok üst düzeyde devam edecek. Sektörümüzün zor bir süreçten geçtiğini biliyorsunuz. Havayolu ve demiryolu taşımacılığının yolcu sayılarını artırması, özel otomobil sahipliğinin artmış olması, bu süreci daha dikkatli ve titizlikle yönetmemiz gerektiğini gösteriyor. Yeni dönemde, engelliler yasa tasarısı, uluslararası taşımalar için yüzde 25 doluluk oranı konusu, fiyat istikrarı, D1 ve D2 belgelerinin alım şartlarının yeniden gözden geçirilmesi, şoförlerimizin 25 yıl çalışıp 20 yılda emekli olmaları, dijital takograf ve bilgilerin saklanması, HGS‘den doğan cezaların silinmesi, taşıt kartlarının geçici bir süre dondurulması gibi konular üzerinde de, yoğun bir çalışma yapacağız” dedi. 

Öztürk, Kurucu Onursal Başkan 

Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk’ün, Onursal Kurucu Başkan ilan etmek istediklerini söyledi: “Yönetim kurulu ve genel kurulumuzdaki arkadaşlarımızla, TOFED’in olduğu gibi TOSEV ve IPRU’nun kurucu başkanı olan Sayın Galip Öztürk’ü, onursal başkan ilan etme kararı aldık” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Galip Öztürk’e onursal başkanlık plaketi verildi.

TOFED Kurucu Onursal Başkanı olarak konuşan Galip Öztürk ise kendisini Gürcistan’da evi gibi hissettiren Gürcistan Acara Özerk Bölge Ekonomi Bakanı David Baladze, Turizm Bakanı Demur Diasamidze ve Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermashori’ye teşekkür etti. 

Bir hayal ile yola çıktık 

10 yıl önce TOFED’i kurarken bir hayal ile yola çıktıklarını dile getiren Galip Öztürk, kurdukları federasyon ile sektörün Ulaştırma Bakanlığı nezdinde daha güçlü temsil edildiğini vurguladı. Sektör temsilcilerinin federasyon ile örgütlü bir yapıya kavuştuğunu belirten Öztürk, “TOFED’i kurarken amacımızı, otobüsçülük sadece insanları taşıdığımız bir araç olmasın, sektörün temsilcileri bir arada, birlik içinde olsun ülkeye ve ekonomiye katkı bulunsun diye belirledik. Ulaştırma Bakanlığı nezdinde haklarımızı almak için daha güçlü bir sivil toplum örgütü olma yolunda adımlar atalım demiştik. TOFED’in temel amaçları gerçekleşiyor” diye konuştu. 

Plaka tahdidi hedefi

Otobüsçülük sektörüne ilk adım attıklarında, sektörün rekabet altında ezildiğini gördüklerini, bunun önlemi olarak plaka tahdidini düşündüklerini belirten Öztürk, “Geldiğimiz 10 yılın sonunda Sayın Binali Yıldırım’ın ve Müsteşar Yardımcımız Sayın Talat Aydın’ın çok önemli desteği ile biz en azından taşıma kartlarını donduralım dedik. Arkadaşlarımız, kendilerine beş yıllık bir teklif götürdü. Bu beş yıl en azından sektöre yeni girişler olmasın, otobüs kalitesini dünya standartları üzerinde artıralım ve mevcut sektörden yok olma riski ile karşı karşıya olan küçük esnafı ve bireysel otobüsçüyü koruyalım diye böyle bir teklif götürüldü” dedi. 

Talat Aydın’dan taşıma kartı dondurma sözü 

Taşıma kartlarının 3 yıl dondurulması ile sektörden hiç kimsenin otobüsünü satarak ayrılmayacağını, yaptığı işin değeri olacağını dile getiren Öztürk, şunları söyledi: “Yılda 20 milyar TL’ye ulaşan bir sektörde, arkadaşlarımızın elinde Kamil Koç, Metro, Ulusoy-Varan gibi firmalarda çalışabilecekleri ve bir değer ifade edebilecek bir taşıma kartının 3 yıllık dondurulması konusunda Sayın Talat Aydın söz vermiş. Bu konuda hepinizin adına çok mutlu oldum. Eğer bu olursa, sektörden hiç kimse otobüsünü satarak ayrılamayacak. Elinde bir değer kalacak. Bunu buradan sizlere müjdeliyorum. İnşallah olacak.” 

70’in üzerinde derneğe ulaştık

Öztürk, TOFED’in bugün  70 derneğe ulaştığını bunun yanı sıra TOSEV ve IPRU ile karayolu yolcu taşımacılığının güçlü bir yapıya kavuştuğunu belirterek, “Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) ile 17 ülkeye ulaştık. Dünyada karayolu ile insan taşımacılığında temsil yeteneği olan bir kurumun olmadığını görmüştük. IPRU ile bu boşluğu doldurduk. TOSEV’i kurduk. Hükümetimiz vakfımıza destek veriyor. Şu anda da yüzlerce çocuğumuz bu vakıf yardımıyla okuyor. Geçtiğimiz bu süreçte Federasyonumuza başkanlık eden tüm meslektaşlarıma, yönetim kurullarında görev alan arkadaşlarımıza gerekse gecesini gündüzüne katan sektörün bir adım daha ileriye gitmesi için, alın teri döken çalışanlarımıza sonsuz sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyorum. Kaybettiğimiz duayenlerimizi de bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyorum. Nice 10 yıllara” dedi. 

Galip Öztürk’ün konuşmasının ardından Gürcistan Acara Özerk Bölge Ekonomi Bakanı David Baladze, Turizm Bakanı Demur Diasamidze ve Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermashori’ye plaket verildi. ■

Yorumlar (1)
Ali Çikkan 9 yıl önce
kurucu ve onursal başkan ımız sayın galip öztürk düşünce fikirlerinden,daha çok projelerimizi hayata geçirmek için ,TOFED (Türkiye otobüsçüler federasyonu) daha çok çalışmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz ...
banner117
15
açık
banner159