Şehirlerarası otobüs 8 milyon yolcu bekliyor

banner113

Okulların açılışının 28 Eylül tarihine ertelenmesi ve Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatile dönüşmesi sehirlerarası yolculuklara yeni bir hareketlilik ve umut getirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.09.2015, 14:26 06.10.2015, 14:19 Taşıma Dünyası
Şehirlerarası otobüs 8 milyon yolcu bekliyor
Huzur içinde seyahat 

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı’nda sektörün beklentisinin 8 milyon yolcu olduğuna dikkat çekerek, “Bütün umudumuz Türkiye’nin huzur ortamına tekrar kavuşması. İnsanlarımızın güven içerisinde yaşacakları bir Türkiye istiyoruz. Güven duyan, endişe içinde olmayan insanlar seyahat eder ve ekonomik hareketlilik sürer. Biz, özellikle karayollarında, bazı Doğu firmalarının yaşadığı olumsuzluklar üzerine herkesi “sağduyulu olmaya ve sorumlu davranmaya” çağırdık ve çağırıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, “Sektörümüz durursa, hayat durur” dedi.

Üretici firmalara çağrı 

UYOF Başkanı İmran Okumuş, sektördeki kaybın geçen yıla göre yüzde 20 civarına geldiğine dikkat çekerken, “Yolcu talebindeki bu düşüşe, kurdaki artışın eklenmesiyle otobüsçü, borçlarını ödeyemez hale geldi. Biz üretici firmalara, borçların yeniden yapılandırılması için bir çağrıda bulunuyoruz. 9 günlük tatil sektörümüze ciddi bir hareketlilik getirecek, 7 milyonun da üzerinde bir yolcu talebi ile karşılaşabiliriz. Ancak bu hareketlilik bile yaşadığımız kaybı örtmeye yetmeyecek. Zor bir süreçteyiz ve artık tüm paydaşların ortak akılla hareket etmesi çok büyük önem taşıyor” dedi.

Taşıma güvenliğine dikkat 

9 günlük hareket trafik yoğunluğunu da beraberinde getirecek. Tüm sektör mensuplarının taşıma güvenliğine özellikle dikkat etmesi, üzücü trafik kazalarının yaşanmasının da önüne geçecek. Bu konuda herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. 

Ek taşıt kullanma izni 

Ulaştırma Bakanlığı, 8 Temmuz 2015 tarihinde yayınladığı genelgeyle B1 ve D1 yetki belgeli firmalara B2 ve D2 belgesine kayıtlı otobüsleri zaman tarifesine bağlı olmaksızın 20-29 Eylül tarihleri arasında ek olarak kullanma izni vermişti. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159