Tekirdağ'a 25 milyon TL'ye yeni otobüs terminali

banner113

Tekirdağ’a Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Süleymanpaşa Otobüs Terminalinin temeli 23 Ekim Pazartesi günü düzenlenen törenle atıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 24.10.2017, 13:31 24.10.2017, 13:45 Taşıma Dünyası
Tekirdağ'a 25 milyon TL'ye yeni otobüs terminali

Temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, belediye personeli ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Buraya yapılacak otobüs terminalinin faaliyete geçmesinin ardından şu an faaliyet gösteren otobüs terminalinin yerine kendi hizmet binamızı yapacağız. O yüzden bugün burada kendi hizmet binamızı yapmış kadar mutluyum. Artık hasret bitiyor.

Süleymanpaşa Modern Otobüs terminaline kavuşuyor. Otobüs terminali büyük bir eksiklikti ama sağ olsun Büyükşehirimizin de destekleri ile birlikte bu eksikliği de ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.




25 milyon TL’lik yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya konuşmasında " Temelini atacağımız Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminali, bodrum, zemin ve üzerine bir kat olarak toplam 7 bin metrekarelik inşaat alanına sahiptir. Projenin toplam parasal değeri 25 milyon 544 bin liradır. 2018 yılı sonunda projenin tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır. Terminalimiz içerisinde 20 adet otobüs peronu, 1 kafeterya, 1 toplantı salonu, 14 bilet satış ofisi ve diğer sosyal donatılar yer alacaktır. Tesisimiz aynı zamanda gerek Süleymanpaşa ilçesinde hizmet veren minibüslere gerekse ilçeler arası hizmet veren minibüslere durak olabilecek şekilde planlandı” dedi.



Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapılacak olan otogarın şehri ulaşım konusunda rahatlatacağını belirterek " iki denize komşu olan bir büyükşehiriz. 5 ana vizyonu olan böyle bir şehirde hizmet yapmanın da gururu içindeyiz. Tarım ve hayvancılık, Turizm, Sanayi, Lojistik ve Üniversite vizyonu olan bir kentte hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Tören kurdele kesimi ve butona basılmasının ardından son buldu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159