Toplu taşıma kazaları nasıl önlenir

banner113

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Güvenli Ulaşım İnisiyatifi grubunun “Toplu Taşıma Kazaları Nasıl Önlenir” Paneline ev sahipliği yapıyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.04.2018, 19:48 04.04.2018, 19:50 Taşıma Dünyası
Toplu taşıma kazaları nasıl önlenir

Son günlerde giderek artış gösteren toplu taşıma kazaları Makina Mühendisleri Odası İstanbul şubesinde düzenlenecek panelde tartışılacak. Panel 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Taksim’deki MMO şubesinde düzenlenecek. Saat 14.00-18.00 arasında gerçekleşecek panelde 8 konuşmacı yer alacak. Bu isimler Alpay Lök, Fatih Tayyar Dizdar, Canbek Hurmoğlu, Özgür Şener, Mert İntepe, Akif Nuray, Bilal Yeşil, Hüsnü Aslan.

Panel MMO Webinar üzerinden internetten interaktif olarak yayınlanacak.

Güvenli Ulaşım İnsiyatifi

Artan kazaların can ve ekonomik olarak yarattığı tahribatın büyüklüğüne dikkat çekmek istediklerini belirten Güvenli Ulaşım İnisiyatifi kurucularından Alpay Lök, “Yollarda ve teknolojideki gelişime rağmen trafik kazalarını önlemede yetersiz kalınıyor. Özellikle son dönemdeki artan kazaların nedenleri üzerinde durmak ve çözüm yolları arayışına katkı sağlamak adına girişimlerde bulunmak istedik. Çünkü kazaların sonucunda birçok insanımızı kaybediyor, ekonomik olarak da büyük tahribatlar yaşanıyor. Biz bu duyarlılıkla Güvenli Ulaşım İnisiyatifi adı altında bir platform oluşturduk. Bu inisiyatif grubu içerisinde Yol Güvenliği Uzmanları, İş Güvenliği Uzmanları, Otomotiv Üreticileri, Ehliyet Kursları, Filo İşletmecileri, Sigortacılar, Sivil Toplum Kuruluşları, Sektör Medyası, Kamu yönetimi, Sürücüler, Mesleki Eğitimciler, Filo Yönetimi Sorumluları, Mühendisler ve ilgili tüm taraflar bulunuyor. Hedeflerimizi 3 yıllık bir çalışma programı ile belirledik. Bu hedeflerdeki ilerlemeleri de 6 aylık ve yıllık değerlendirmeler şeklinde paylaşmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda ilk adım olarak 7 Nisan Cumartesi günü 8 değerli uzmanın konuşmacı olarak yer alacağı bir panel düzenliyoruz. Panele toplu taşımada kazaların önlenmesine yönelik duyarlılık taşıyan herkesi davet ediyoruz. Gelin birlikte çözüm arayalım” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159