Trakyalı otobüsçüler Kara Ulaştırması Genel Müdürü’ne sorunlarını aktardı

banner113

Trakya Otobüsçüler Derneği yöneticileri Kara Ulaştırması Genel Müdürü Hamza Demirdelen’i ziyaret ederek bölgelerinde yaşanan sorunları ilettiler.

banner114
ŞEHİRLERARASI 14.03.2016, 18:16 14.03.2016, 18:21 Taşıma Dünyası
Trakyalı otobüsçüler Kara Ulaştırması Genel Müdürü’ne sorunlarını aktardı
8 Mart Salı günü Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Kastomoni, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Hamza Demirdelen’i ziyaret etti. Salim Altunhan, Genel Müdür Hamza Demirdelen’e bölgelerinde yaşanan sorunları aktardıklarını belirtti: “Yaşadığımız sorunları daha önce yaptığımız görüşmelerde emniyet, jandarma, belediye ve İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne iletmiştik. En son olarak da Kara Ulaştırması Genel Müdürü Sayın Hamza Demirdelen’e görüşlerimizi ve sorunları aktardık. Uzun süredir bölgemizde A1 belgeli taşımacıların oluşturduğu soruna çözüm ararken, şimdi D2 belgeli taşımacıların şehiriçinden korsan şekilde yolcu taşıdıklarını ifade ettik. Ayrıca firmaların Edirne Otogarı’nı varış noktası olarak kullanmadan Havsa ilçesine yolcu aldıklarını ve daha sonra da servislerle şehrin merkezine taşımalarının yarattığı sorunları da aktardık. Sayın Demirdelen ile İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü dönemindeki görev sürecinde iyi bir iletişim süreci yaşadık ve kendisine yeni görevinde de başarılar diledik. Otobüsçülerin yaşanan ağır maliyetler nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini ve yaşanan sorunlara çözüm bulunamadığı taktirde sektörün daha çok açmaz içine sürükleneceğini de söyledik.” 

Yazılı olarak Bakanlığa iletsin

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Hamza Demirdelen’in aktarılan sorunlara çözüm bulunması için çalışmalar yürüteceklerini ifade ettiğini de belirten Altunhan, “Sayın Genel Müdür, sektör mensuplarının Bakanlıkla daha çok yazışma yapmalarını ve sorunları iletmelerini beklediklerini ifade etti. Bunlar üzerine Bakanlıkta çok sık toplantılar yaptıklarını da açıkladı” dedi. 

Bölgesel derneklerin aktif olmalı 

Bundan sonraki süreçte otobüsçülerin yaşadığı sorunları çözüm bulma arayışlarını her zeminde sürdüreceklerini de vurgulayan Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, “Sivil toplum örgütlerinin sorunların çözümünde daha aktif çalışmaları gerekiyor. Özellikle bölgesel derneklerin artık, başkaları tarafından sorunlara çözüm bulunmasını beklemeyip kendilerinin harekete geçmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159