Yeni Aydın Otogarı hizmete açıldı

banner113

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Yeni Otogarı Volkan Konak Konseri ile açtı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 17.03.2014, 11:40 17.03.2014, 12:01 Taşıma Dünyası
Yeni Aydın Otogarı hizmete açıldı
Aydın Belediyesi tarafından kentte başlatılan yatırım hamlesinin en önemlilerinden biri olan ve hizmet vermeye başlayan Aydın Şehirlerarası Terminal Kompleksi, Volkan Konak Konseri ile açıldı.

Otagar girişinde düzenlenen açılış törene, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerioğlu'nun yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Başkan Çerçioğlu, yaptığı konuşmada terminal hakkında bilgiler verdi. 28 bin m2’lik alan içindeki kompleks içerisinde, Şehirlerarası Otobüs Terminali, ilçeler arası Minibüs Terminali, alışveriş merkezi, düğün ve toplantı salonu ile çok amaçlı sinema, tiyatro salonu bulunduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, "Kompleksin Bodrum katında 154 araçlık minibüs garajı, 22 hareket peronu ve 47 araçlık personel otoparkı yer alıyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali ve alışveriş merkezi olarak kullanılacak olan zemin kat, yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Betonarme ve çelik yapım tekniği birlikte kullanılarak inşa edilen bu kapalı alanda, 22 peron bankosu, 17 büfe, danışma bankoları, çocuk bakım odası, zabıta ve polis bürosu, mescit, berber ve bekleme alanlarıyla birlikte 44 dükkanlı AVM, 180 metrekare market ve personel kullanım alanları bulunuyor. Zemin kat açık alanında 36 peron, 6 transit geçiş peronu, taksi ve otobüs durakları ile 66 araçlık açık otopark yer alırken, 1. katta peron ve idari ofisler ile birlikte 800 m2 genişliğinde bin kişilik düğün salonu ve 335 metrekare büyüklüğünde 400 kişilik çok amaçlı sinema-tiyatro salonu bulunuyor" 23 Milyon TL'ye mal olan kompleks açılışında vatandaşlara lokma ikram edildi. Başkan Özlem Çerçioğlu, kompleksin açılış kurdelesini CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte kesti. Açılış töreni sonrası Sahneye Volkan Konak çıktı. Konak, söylediği şarkılarla tören alanını dolduran binlerce Aydınlıyı coşturdu... ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159