Yeni otogarın adı ATAGAR olacak

banner113

Kırklareli Otogarı da Dereköy Yolu üzerindeki yeni yerine taşınıyor. Hafriyat çalışmaları devam eden ve adı ATAGAR olarak değiştirilecek yeni otogarın içerisinde 3 geliş 12 gidiş olmak üzere toplamda 15 peron olacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.03.2018, 17:31 13.03.2018, 17:32 Taşıma Dünyası
Yeni otogarın adı ATAGAR olacak

Kırklareli’ne yönelik tarihi yatırım hamlesi başlatan Kırklareli Belediyesi, kente toplam 50 milyon TL’lik yatırım yapıyor. Aralarında, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Şehit Göktan Özüpek Parkı, Kırklareli Otogarı, Kapalı Pazar Yeri ile Kamyon ve TIR Parkı’nın da bulunduğu tesislerin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştiren Kırklareli Belediyesi bu yılın sonuna kadar tüm yatırımlarını tamamlamayı hedefliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Faik Öztrak, Seyit Torun, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kırklareli halkının katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; “50 milyon TL’Lik yatırımı ilimize kazandırmanın ve Kırklarelili vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Kentte uzun süredir özlemi çekilen yatırımları tek tek hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız her geçen gün yenilenen şehrin modern bir görünüme kavuşmasından büyük bir memnuniyet duyuyor” ifadesini kullandı.

Yeni otogar adını ATA’dan alacak
Şehir içinde kaldığı için trafik yükü doğuran, yolcuların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan Kırklareli Otogarı da Dereköy Yolu üzerindeki yeni yerine taşınıyor. Hafriyat çalışmaları devam eden ve adı ATAGAR olarak değiştirilecek yeni otogarın içerisinde 3 geliş 12 gidiş olmak üzere toplamda 15 peron olacak. Ayrıca 16 ofis, 16 bilet satış gişesi ve standı, 28 dükkân, 1 market, 1 kafeterya, bebek odası engelli tuvaleti, bay-bayan mescit, 70 araçlık açık otopark ve 19 araçlık ticari taksi durağı, misafirler için 6 araçlık bekleme alanı yer alacak. Yeni otoparkta kamyon ve TIR Parkı da bulunacak.

2018 sonunda tamamlanacak
Kırklareli Belediyesi halen hafriyat çalışmaları devam eden otogar projesini 2018 sonuna kadar hayata geçirmiş olacak. Belediye, Kamyon ve TIR Parkı’nda kargo şirketlerinin büyük araçlarına da yer verecek. Böylece uzun ve geniş araçlar şehrin içine zorunlu olmayan haller dışında girmeyecek. Dereköy Sınır Kapısı’nın açılması ile söz konusu yatırımın değeri de artacak.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159